Autoutilitarele usoare au fost incadrate in Programul Rabla

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.07.2009
Cetatenii romani vor primi o prima de casare in valoare de 3.800 RON pentru achizitia unei autoutilitare usoare noi prin intermediul Programului Rabla.

Esential

3.800 lei este valoarea la care se ridica prima de casare pentru autoutilitare din cadrul editiei 2009 a Programului Rabla.

Ministerul Mediului a acceptat intrarea in Programul Rabla a autoutilitarelor usoare, care au o masa de pana la 3.5 tone. Casarea unui autovehicul care apartine categoriei de folosinta N1 si este conceput si construit pentru transportul de marfuri ii va aduce proprietarului acestuia o prima in valoare de 3.800 RON, care va fi folosita pentru achitizia unui nou vehicul autoutilitar. Pentru a putea intra in acest program, autoutilitara care va fi casata trebuie sa aiba o vechime de minim 10 ani si sa fie detinuta de o persoana fizica.

Forma actuala a legislatiei permite unei persoane fizice sa achizitioneze mai multe vehicule noi prin intermediul Programului Rabla, cu conditia casarii aceluiasi numar de autovehicule mai vechi de 10 ani. Aceste autovehicule pot fi finantate chiar si in baza unui contract de leasing, iar locurile in cadrul Programului Rabla sunt impartite cu autoturismele care puteau fi cumparate si pana acum prin intermediul acestui proiect. Exceptie de la aceasta regula fac cele 10.000 locuri disponibile special pentru persoanele juridice, care vor putea beneficia de programul Rabla incepand cu 1 septembrie 2009, cele 10.000 locuri fiind alocate din totalul de 60.000 locuri disponibile in acest program la inceputul anului 2009.

Cetatenii care caseaza o autoutilitara usoara sunt obligati sa aleaga un vehicul nou din aceeasi categorie, fiind interzisa achizitia unui autoturism in schimbul unei autoutilitare si invers.


Comentarii (5)

  • categoria N1
    ce categorie este asta si daca am un camion de 7,49 tone total maxim autorizat ca persoana fizica pot sa-l dau la programul rabla?????????
    2 1
  • @dogy
    in articol e vb de autoutilitare usoare adica pana in 3.5 tone
    1 0
  • gabriel
    autoutilitara
    Buna ziua.Eu am o autoutilitara TV ROCAR ,stiti,dubita romaneasca.
    in talon nr de locuri este de 2+4.(marfa si persoane)
    am fost nedumerit pt k nu stiam k in programul rabla s-a introdus si programul acesta pt autoutilitare :D
    In talon scrie automobil MIXT persoane si marfa.deci spuneti-mi va rog unde s-ar incadra?La autoutilitare sau la autoturisme?
    Sper ca in cazul in care mai am nedumeriri in cazul programului rabla,sa ma puteti ajuta.
    VA MULTUMESC ANTICIPAT!
    4 3
  • ycyry25
    mercedes
    pot da la rabla masina fara motor?
    3 0
  • in ce stare se afla masina,daca mai e inscrisa in circulatie,pt. uzul personal o cumpar eu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru