BMW ar putea crea un SUV mai mare decât X5

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Cererea pentru vehicule de dimensiuni mari de pe piaţa din China i-ar putea face pe cei de la BMW să se răzgândească în ceea ce priveşte dezvoltarea unui SUV mai mare decât X5, intitulat X7.

Potrivit celor de la Wall Street Journal, BMW s-ar putea răzgândi în privinţa dezvoltării modelului X7. Aparent, proiectul pentru dezvoltarea unui SUV de dimensiuni mai mari decât actualul X5 a fost oprit din pricina crizei financiare care a început în 2008, dar cererea pentru modele de dimensiuni mari de China i-ar putea face pe nemţii de la BMW să dezvolte un asemenea model. Din păcate pentru cei de la BMW, piaţa din Statele Unite ale Americii, mare amatoare de SUV-uri mari, nu s-a redresat încă după problemele economice întâmpinate în 2008.

Sunt şanse ca X7 să reprezinte o versiune modificată a lui X5 pentru a satisface nevoile de spaţiu ale chinezilor, dar nu există informaţii clare în acest sens pentru moment. Procătorul german are un parteneriat de tip joint-venture cu cei de la FAW, alături de care realizează modele precum Seria 5 cu ampatament mărit şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Din moment ce au creat o versiune cu ampatament mărit a lui Seria 5 F10, care are o platformă dezvoltată recent, nu ar fi o problmă din punctul de vedere al costurilor pentru a realiza încă un model special pentru piaţa din China.

Potrivit celor de la BMW, China este cea mai mare şi cea mai profitabilă piaţă pe care activează.

Circa 50% din profiturile operaţionale ale BMW provin din China – spun cei de la Bernstein Research, în timp ce nemţii spun că valoarea reală are două cifre dar este mult mai mică. Din păcate, informaţia privind lansarea lui X7 nu a primit încă nicio reacţie din partea celor de la BMW.

Via | BMWBlog

Comentarii (5)

  • numai?
    eu zic sa faca unul cat un autobuz
    21 2
  • asta e...o sa mai astept putin....x9
    22 2
  • se conduce cu c ul?
    ;))
    10 2
  • mda
    adevarul k la strazile si locurile noastre de parcare ceva mai mare ne trebuia...ca sa il parkezi pe un camp..sa ai loc:)) eu m-am comfruntat cu asta problema cu un escalade...nu ai unde sa il parkezi la mall in ora de varf!! in parcare subterana nu te poti baga...mai bine cum ziceam il lasi pe un camp...
    10 2
  • Opinie
    De ce vor chinezii un BMW X7? Sa intre in el tot neamul dintr-o familie? Dar daca au bani ei dicteaza oferta nu producatorii!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru