BMW PAS va fi lansat in 2009 la Frankfurt

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 25.06.2008
Oficialii BMW au fixat data pentru lansarea modelului PAS si au confirmat faptul ca acesta va deschide noua Serie V.

Esential

2009 este anul in care va fi lansata noul BMW Progressive Activity Sedan.

BMW Progressive Activity Sedan (PAS) va fi lansat anul viitor la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie. Anuntul vine din partea oficialilor constructorului bavarez dupa ce anul trecut Norbert Reithofer, CEO BMW, a confirmat faptul ca noul model va intra in productia de serie.

Astfel, au fost dezvaluite si cele patru propulsoarele care vor asigura motorizarea noului BMW PAS: turbodiesel-ul de 3.0 litri si 245 CP, doua unitati - una pe benzina si una diesel - twin-turbo cu sase cilindri in linie de 3.0 litri care dezvolta 300 CP in ambele versiuni, precum si unitatea diesel V8 de 4.0 litri care dezvolta 408 CP si un cuplu maxim de 600 Nm, fiind si motorizarea de top a noului BMW PAS.

Nou-venitul in familia BMW va beneficia de tehnologia EfficientDynamics si, cel mai probabil, de un sistem de propulsie hibrid. BMW PAS va imprumuta linia de design si cele patru scaune individuale tip "scoica" cu masaj si incalzire de la recent lansatul SUV X6 si va dispune de tractiune spate sau integrala, in functie de configuratia aleasa de client.

Klaus Draeger, membru din conducerea BMW, a declarat intr-un interviu acordat anul trecut ca ar putea exista o doua generatie PAS daca primul model va avea succes. De asemenea, Draeger a confirmat faptul ca numele noului model va incepe cu litera "V", precum gama SUV-urilor caruia i s-a rezervat "X" si modelelor sport litera "Z". Asadar, BMW PAS va reprezenta debutul unei serii noi si va scapa de cuvantul "Sedan" din denumire, utilizat de obicei pentru automobilele in trei volume.

Via | Motor Authority

Comentarii (14)

  • Stiri VECHI
    ce shtiri vechi .... mai bine abonativa la StririAuto ....
    0 0
  • esti varza
    Mai bine ai invata sa scrii corect romaneste.
    Ambele stiri sunt scrise in 25.06.
    0 0
  • Shadow
    Corectie !
    EfficiEntDynamics se scrie corect ! Nu insinuez ca redactorul nu stie cum se scrie corect da' nu este profesionist sa apara greseli de scriere la o publicatie de rangul AutoMarket !
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    ba da astia sunt bolnavi la cap
    au scos deja X6 care e urat in spuma marii ... de ce a mai trebui sa scoata si saracia asta ...
    0 0
  • serios?
    e urat x6?noroc ca tu nu ai bani de bmw-uri noi.toate modelele x6 sunt cumparate deja.asa ca plimba loganul complexatule !
    0 0
  • @ texan
    esti la furat man;) ... daca e urat x6 de ce nu mai au pe stoc ? oricum tu edti varza... ai comentat si tu sa nu taci
    0 0
  • fan mertz...
    sorry da e chiar urat...
    cu toate k au multe modele frumoase asta e ''urat in spuma marii'' cum zice colegu texan:)))
    0 0
  • trompeta
    texanu are dreptate!
    beliti cariciu toti astia care a-ti zis k e faina jegu' asta de bmw! primul model catre prapastie pt firma germana! audi rules!
    0 0
  • Chiar asa !
    Suscriu. E urat cu SPUME !!! E cumparat pentru fitze, nu pentru ca ar fi vreo frumusete.
    0 0
  • vai de capul vostru.. comentati de bmw aiurea.. este un design frumos,AGRESIV SI FUTURIST! asta ne trebuie.. ca nu mai suntem in 1900 toamna.. lumea evolueaza.. asa ca scoate`ti capul din logan si mai iesiti si voi pe afara!
    "audi rules"
    0 0
  • tot bmw..
    urat e sa fi invidios....
    ca fapt divers...la noi ptr x6 se asteapta 9 luni de la comanda.....iti d ai seama ce "naspa" e..?! Sa mai amintim si cata tehnologie are in el ?...alta data,sa nu crape invidiosii de ciuda...
    0 0
  • Au dat taranii de bani, dar gust tot n-au
    X6 e facut special pentru frustratii ca voi care din cauza complexelor nu mai aveti nici gust nici nimic,dar ce mai conteaza?! Important e sa scrie B M W pe el,chiar daca e oribil si sa va astupe voua complexele.Ce mai e si chestia aia :-))))
    0 0
  • bmw x 6
    lasa-ti gargara cu ,,audi rules.. ca audi e inca la gradinita. cine nu a avut bmw poa sa tot comenteze ca nu stie .io am trecut de la opel la ford , de la ford la audi , de la audi la wv si de 5 ani nu merg decat cu bmw.cel putin pe viitor tot asta vreau sami iau.
    0 0
  • Rumburak
    Gusturile, domnilor, nu se discuta!
    Eu sunt un fan al design-ului din era Bangle, cred ca X6 este un model de o frumusete desavarsita, iar noile modele V nu vor cobora garda nici ele. Dar ma repet, gusturile pot diferi. Atunci cand vorbim de tehnica, eficientizarea consumului, performante si dinamica de condus, lucrurile stau astfel: BMW este cu multe clase peste toti! Si datorita faptului ca producatorul din Munchen nu apartine de nici o corporatie si isi dicteaza singur liniile catre succese! Lucrez in domeniu si am condus zeci de modele cu zeci de motorizari ale multor constructori! Noua serie 7 spre exemplu, NU ARE CONCURENT IN CEEA CE PRIVESTE DINAMICA SI COMPORTAMENTUL RUTIER!!! In rest, bafta competitiei! ;-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru