BMW îşi va reboteza modelele viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.08.2011
BMW ar putea aplica un sistem alfanumeric pentru denumirea viitoarelor modele din gamă, modificarea fiind operată pentru a face loc viitoarelor vehicule cu tracţiune faţă.

Sistemul de denumire a modelelor din gama BMW urmează să primească o nouă filozofie pentru a pregăti sosirea viitoarelor creaţii cu tracţiune faţă. Ian Robertson, Directorul departamentului de Vânzări şi Marketing de la BMW, a declarat într-un interviu recent că toate mărcile concernului BMW vor primi o evoluţie a strategiei de denumire. Robertson nu a dat foarte multe detalii, dar a specificat faptul că există "multe numere care pot fi exploatate în viitor".

Respectiva sugestie a directorului departamentului de Vânzări şi Marketing întăreşte posibilitatea ca BMW să denumească modelele cu tracţiune faţă Seria 2 sau Seria 4. Gamele MINI şi Rolls-Royce urmează să primească şi ele o serie de modificări, acestea putând adopta o structură alfanumerică. Cei de la BMW ar fi putut să adopte o strategie similară cu cea a modelelor xDrive/sDrive, deşi aceasta ar fi putut deruta clientela.

Utilizarea unor nume proprii pentru denumirea creaţiilor BMW cu tracţiune faţă ar fi fost prea complicată, motivează Ian Robertson. Mai precis, fiecare nume ar fi trebuit să fie "liber" de drepturi de autor pe fiecare piaţă pe care urma să fie introdus modelul respectiv, element problematic pe numeroase pieţe.

În schimb, denumirea alfanumerică este mult mai uşor de folosit şi ar fi ajutat la obţinerea unei game uşor de distins.

Via | InsideLine

Comentarii (8)

  • @
    Se pare ca BMW se va duce pe .... incet , incet , renunta la tractiunea spate, apoi din motive ecologice a renuntat la motorizarea V10 ce echipa M6 , respectiv M5. Mercedes incepe sa aibe un design urat, renunta la motorizarile V12... ma intreb ce va mai urma ?
    3 18
  • ce va urma?
    vanzarile vor creste in continuare la ambele marci, partea ecologica va fi un element cheie in ambele companii sustinand astfel modelele iconice. E vorba doar despre progres, spiritul ramane acelasi. acum 100 si ceva de ani motorul cu combustie interna a luat locul celui cu aburi care la randul lui a luat locul calului...the end
    18 1
  • Face si Bmw un model-doua cu tractiune fata si gata, se duce Bmw, pai Mercedes inca din 1997 a venit cu A-class si ce s-a intamplat? Acum au 2 modele, clasa A si B, restul sunt cu tractiune spate.Modelele consacrate vor ramane cum sunt acum, ca se vor inventa noi clase si subclase e altceva, sa faca si triciclete din partea mea, atata timp cat nu strica modelele cu traditie. In anii "50 Bmw avea Isetta , pe langa modelele obisnuite, Mercedes are o gramada de utilitare si camioane, strica lucrurile astea spiritul automobilelor celor 2 marci? nu cred
    18 2
  • a class se misca artistic de tot, parerea mea :)

    nu stiu de ce atata agitatie, este o miscare fireasca - ei sunt ultimii cu 1-3-5-7-X .. audi si mercedes au o gramada de denumiri si nu se mai supara nimeni... audi face jumatate de gama cu tractiune fata/4x4 si totusi nu plange nimeni de tractiunea spate ...

    Cred ca dupa mercedes merge un bemveu :) ....sa vedem... (cum ar zice niste colegi de p'aici "poate gasesc o fumigena din 92 inmatriculata in bulgaria" :P)
    4 3
  • ???
    Cine are BMW generatie mai veche (recte cele cu tractiune spate) sa aibe grija de ele si sa le ingrijeasca

    -100 puncte BMW pentru faptul ca schimba deja prea multe la capitolul brend

    BMW = TRACTIUNE SPATE daca vreau tractiune fata imi iau LOGAN :))
    2 4
  • @costy
    Si bmw-urile de generatie noua care sunt cu tractiune fata? pana si i3 are tractiune spate.Lumea se schimba, daca nu te adaptezi mori, vrei sa vezi Bmw in faliment peste vreo cativa ani pt ca nu a facut niste modele pe care le-a cerut piata ? Exista ,slava Domnului destule modele pt pasionati.Asa nici seria de X-uri nu sunt specifice cu caracterul marcii( tractiune spate si atat) , dar vrei sa spui ca rezistau pe piata de la sfarsitul anilor "90 doar cu seriile 3,5,7? Saab iti spune ceva?
    7 0
  • patent
    SAAB??!!
    da'..compari saab-ul cu bmw-ul?!!! totusi bmw=mercedes NU saab
    0 5
  • BMW
    Vor avea tractiune fata pentru ca au realizat ca este exista o nisa in care ei nu sunt prezenti. Adica oameni carora le place BMW dar nu le place tractiunea spate pe care o considera nesigura si complicat de folosit in anumite perioade ale anului.

    Mi se pare foarte corecta si interesanta strategia de a deosebi modelele cu tractiune fata de cele spate respectiv de cele 4x4.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru