Chrysler a prezentat conceptul 200C EV la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.01.2009
Chrysler a prezentat la Detroit un concept care prefigureaza filozofia de design pe care compania o va urmari pe viitor.

Esential

640 kilometri este autonomia lui Chrysler 200C EV folosind motorul cu combustie interna pe post de generator.

Conceptul Chrysler 200C este un vehicul electric bazat pe noua platforma ENVI. Acest concept a fost prezentat la Detroit ca fiind modelul care prefigureaza filozofia de design pe care Chrysler o va urmari pe viitor. Chrysler 200C EV nu este doar un concept, ci si un vehicul de test pentru tehnologia pe care compania americana doreste sa o implementeze pe viitoarele sale modele.

Conectivitatea este un cuvant cheie pentru acest model, clientii putand folosi un iPhone pentru programarea temperaturii interioare, inchiderea usilor, dar si pentru a vedea imagini transmise in direct din vehicul si a monitoriza locatia acestuia prin GPS. Dupa ce inginerii Chrysler vor pune la punct toate detaliile ce tin de aceste tehnologii, ne putem astepta ca modelele viitoare sa aiba in lista de optionale dotari precum cele mentionate mai sus.

Propulsia este asigurata de trenul de rulare electric ENVI, care transmite puterea catre puntea spate. Oficialii Chrysler au declarat ca modelul poate fi adaptat usor pentru a avea tractiune fata, iar un propulsor conventional V6 din gama Phoenix este de asemenea probabil.

Trenul de rulare ENVI ii permite modelului sa aiba o autonomie de 640 kilometri, realizata cu ajutorul unui motor cu combustie interna care functioneaza pe post de generator electric. Atunci cand este alimentat doar de baterii, Chrysler 200C EV are o autonomie de circa 64 kilometri.

Interiorul este imbracat in materiale naturale si organice. Trei nuante inconjoara pasagerii in ambientul modern creat de designerii Chrysler. Orice fel de buton si alta comanda analogica – in afara de volan – au fost inlocuite cu ecrane LCD care sunt actionate prin atingere. Design-ul acestui model ii confera un aspect neobisnuit pentru modelele Chrysler, dar care se mentine in tendintele industriei. Proiectoarele folosesc LED-uri, iar luminile de marsalier se integreaza subtil in stopuri.Dintre toate produsele Chrysler prezentate la Salonul Auto de la Detroit, 200C EV are cele mai mari sanse de a ajunge in productie.

Via | Jalopnik

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru