Kia Cee'd, noua generaţie: schimbări radicale de design

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.01.2012
Kia a prezentat astăzi prima imagine oficială a noii generaţii a compactei Cee'd. Modelul este radical schimbat faţă de cel anterior.

Kia va folosi cel mai mare salon european al începutului de an, cel de la Geneva, pentru a-şi prezenta cea mai nouă apariţie în gamă: mult-aşteptata generaţie nouă Cee'd. Compacta mărcii coreene este radical schimbată estetic faţă de generaţia actuală, lansată în 2006, şi vine să întărească creşterea pe care Kia o înregistrează la vânzări în întreaga lume.

Hatchback-ul de origine coreeană, dar dezvoltat integral în Europa, primeşte grila frontală care caracterizează gama mărcii din ultimii ani (supranumită oficial Tiger Nose), aceasta fiind flancată de blocuri optice frontale mult mai agresive decât generaţia precedentă. Deşi Kia a publicat astăzi o singură fotografie a modelului său, nou Cee'd - desenat de Peter Schreyer, fost designer al Grupului VW - este caracterizat de comunicatul de presă Kia ca un model care vine cu un design exterior remarcabil şi un interior rafinat, cu accent puternic pe calitatea materialelor şi cu un panou de control ergonomic şi orientat spre şofer.

Noul Kia Cee'd va fi prezentat oficial în faţa presei în 6 martie, la Geneva, urmând să intre în vânzare în Europa - implicit în România - în al doilea sfert al anului.

Automarket vă va oferi mai multe detalii despre a doua generaţie Cee'd imediat după ce acestea vor fi disponibile.

via | Kia

Comentarii (24)

  • @
    Superb. ,,desenat de fostul designer al Grupului VW Peter Schreyer "
    Vedeti ca oriunde merg designerii VW scot modele frumoase ? Asemenea designuri imi plac mie. :)
    24 51
  • Ford si-a batut joc de actualul Focus, Kia face cam la fel! Fără imaginaţie, fără culoare, ternă şi plictisitoare!
    33 48
  • Frumos!
    Din pacate acesti oameni sunt remarcati doar dupa ce pleaca de sub umbrela conservatoare a VW,in cadrul KIA-Hyundai activeaza o intreaga grupare ex-VW,de la manageri pana la ingineri,semn ca ceva ii "frana" in cadrulVW!
    Oricum ar fi ,se vede clar un trend ascendent al acestui concern!Pe toate planurile!
    35 19
  • Catalin
    aiurea VW
    Golful este tern, plictisitor, cenusiu, fara imaginatie ! Schreyer este un om de talent care este lasat sa deseneze !
    35 7
  • Arata bine ..
    22 16
  • balans
    Masina arata bine fara a fi avangardista si pare oarecum dinamica din cauza grilei fata. Liniile nu sunt exagerate si nu cade in extrema Ford focus. Aparent vizibilitatea este peste medie evitand erorile facute de Opel Astra. Daca va veni cu un interior peste medie (media e din ce in ce mai sus) si daca va avea preturi rezonabile pt dotari destul de bogate va fi un hit. Oricum probabil preturile vor depasi cu approx 1000 eur vechea generatie - ca asa e traditia...
    9 9
  • kia
    Schreyer a fost designer sef la "Audi" si este cel care a desenat prima generatie Audi TT, care din pct meu de vedere avea un design incredibil la vremea aceea. Ca sa ma pot pronunta asupra noului Ceed trebuie sa vad mai multe imagini.
    23 1
  • e mai faina kia rio
    2 2
  • marius
    cee'd
    ai dreptate,avem nevoie de mai multe imagini pentru a dat un verdict. cert este ca fata este schimbata radical,in bine,fata de ultimul facelift cee'd. detin un cee'd..prima generatie si mie se pare o masina geniala care dupa parerea mea arata mai bine decat golful.
    5 1
  • VW Cee'd
    C-G-C sunt de acord cu tine (azi) si stii ca se intampla foarte rar. Dupa mine are ceva din Scirocco.Asa din unghiul asta. Poate ca la o vizionare mai ampla o sa gresesc dar asa cum e postata ....parca
    4 4
  • schimbare
    din poza asta pare ca nu s-au mai inspirat de la vw, acum au trecut la opel. macar mai schimba indigo-ul
    3 21
  • anti-rebuturi
    mai incape indoiala?
    hyundai-kia sunt clar cei mai mari plagiatori imadiat dupa chinezi...
    20 21
  • Razica
    kia
    Frumos...asa am zis si de ceed ul vechi..iar noul rio arata senzational...sunt buni nemtii astia de la Kia...bv!
    11 12
  • e ok
    O linie europeana insuficient personalizata.Boala masinilor contemporane care prezinta mult prea multe elemente de design de inspiratie comuna.
    2 6
  • mai...
    urata
    plasa / sita de tantari din fata e kitschoasa rau!
    15 11
  • kia-pab
    kia-pab
    :))))mai...mai daca tu ai plasa deasta de tantari la fereastra inseamna ca ai numai tantari cat elefantul pe la tine pe acolo,masina arata ok nu este nici extravaganta dar nici simpla ca un golf, e o masina de volum pana la urma ,buna si nu prea scumpa,eu cred ca multi care stiu ei multe despre masini de aici ori nu au masini ori au numai loganuri sau bmw dealea din 95,eu detin un ceed si nu am avut probleme cu ea din 2008 pana acum si am mers pe drumuri naspa cu ea nu numai pe autostrada.Masina asta o sa se vanda poate mai bine decat vechea generatie care a avut vanzari record,iar namtii si coreenii isi fac treaba destul de bine impreuna
    4 10
  • O copie dupa noua Astra, baietii astia au reusit sa-i puna o grila schimbata, nimic original.La fel de inodora/incolora ca predecesoarea.
    9 7
  • @MArin
    Cum poti mah sa comentezi, cand e doar o singura imagine, dintr-un unghi naspa mah???
    Ce seamana cu Astra e doar ultimul geam lateral, ala cat musca, altceva, NIMIC, NIMIC!
    3 3
  • marius
    cee'd
    masina seamana cu hyundai i40 si probabil ca or sa aiba mai multe lucruri in comun dupa parerea mea..
    0 1
  • gigel manelistu
    ceed
    Singurul lucru urat la cee'd e numele. a aparut generatia a 2a da? ganditi-va la urmatorul lucru, prima kia cee'd fabricata vreodata inca NU A IESIT DIN GARANTIE OAMENI BUNI! atat am avut de spus.
    1 3
  • Simplu si elegant, doua trasaturi care par sa lipseasca din "bagajul" unor producatori cu mai mult renume. Spre deosebire de fratele de concern cu H-ul inclinat care, dupa umila mea parere, se complica serios cu niste linii mult prea alambicate.
    Singurul minus la marca asta este emblema, multi fiind inca reticenti cand aud de Kia.
    2 6
  • intrebare
    are tot amortizoare pe gaz?! :))
    4 0
  • @marius
    Normal, ca sunt in acelasi grup.
    0 0
  • cristimaker
    kia ceed
    Am kia ceed de 5 ani si nu sunt multumit de ea. Am 48.000 km, am evitat tot ce se putea in materie de gropi si trancane de tot, am schimbat 2 bielete, 1 amortizor spate, nu am tturat motorul excesiv si bate de zici ca e diesel, se aud tot felul de scartzaieli si "greierashi".Imi place insa designul exterior si interior si cand am luat-o noua, eram in stare sa dorm cu ea in pat, dar dupa o utilizare , cel putin normala, cu drumuri peste 70% in extravilan, nu prea sunt multumit.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru