Lada va face modele pe platforma Logan!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.09.2008
Lada va scoate in 2011 primele modele construite pe platforma Logan. Renault primeste in schimb 220 de milioane de euro.

Esential

220 de milioane de euro este valoarea totala a afacerii AvtoVaz-Renault.

Lada va produce, in viitorul apropiat, o gama de modele bazata pe platforma Logan, cea care a adus succesul recunoscut la nivel mondial al celor de la Renault in segmentul low-cost. AvtoVaz, producatorul rus al modelelor Lada, va vira in contul francezilor de la Renault 100 de milioane de euro pentru a putea utiliza platforma B0, aceeasi pe care se bazeaza intreaga gama Logan si Sandero.

Mai mult, AvtoVaz isi va baza noua gama de modele pe aceleasi motorizari dezvoltate pentru Logan, rusii urmand sa plateasca in plus alte 120 de milioane de euro pentru imprumutul a doua unitati de propulsie. Nu se cunoaste inca cilindreea acestora si nici daca acestea sunt unitati diesel sau pe benzina. Primele masini dezvoltate astfel de catre AvtoVaz sub sigla Lada vor aparea pe piata in 2011.

Vorbim de prima colaborare de acest tip intre Renault si AvtoVaz din februarie, luna in care Renault a cumparat, cu 700 de milioane de euro, 25% din AvtoVaz. In acest moment, constructorul din Rusia se afla intr-o perioada mai putin fasta, rivalii de la Chevrolet si Ford reusind sa aduca pe piata modele cu design si comportament tehnic mult mai bun care atrag din ce in ce mai multi clienti Lada.

In primele opt luni ale acestui an, AvtoVaz a vandut 428.000 de unitati.

via | Automotive News

Taguri: Dacia, Lada, Logan, Renault

Comentarii (14)

  • hook26
    .
    credeam ca cu copiutele sunt chinezii dar uite ca shi rusi unt serifi!!!
    0 0
  • pentru hook26
    Prietene esti esti cam prost, asta nu este o copie. Se numeste fabricare sub licenta. Ca sa intelegi mai bine, chinezii nu cer voie nimanui cand fac "copiutele", le construiesc pur si simplu fara sa plateasca "drepturi de autor". Rusii platesc francezilor de la Renault si isi fac treaba linistiti fara sa se scufunde in rusinea chinezeasca. Mai gandeste-te cand postezi ceva pe situri pentru ca or sa iti mai zica si altii ca esti prost.
    0 0
  • zagado
    Si daca n-ai uitat cumva, in prima faza si celebra noastra Dacie a fost tot licenta dupa modelul Renault 12!
    0 0
  • mozartino
    apropo de "rusia lor"
    E adevarat! Avem libertatea de a spune orice, oriunde si oricand! Dar bine ar fi sa fim documentati!pentru PLM: "Rusia lor"... ai dreptate! Chiar asa si e: E RUSIA si restul lumii. M-am intors recent de acolo si n-as cuteza sa fac astfel de afirmatii. Pastreaza-ti "laturile" verbale pentru "Romania ta" si mai bine am invata sa ne reeducam, sa cultivam bunul simt si mai ales modestia, ca ne lipsesc cu desavarsire. Imi pare rau ca trebuie sa spun astfel de lucruri. Sunt ROMAN si poate ar trebui sa ma mandresc cu asta dar, in ultima vreme m-am rusinat ca sunt roman! Si multumita catorva milioane de genul pseudonimului "PLM" care ne reprezinta.
    0 0
  • JohnCena_MC
    :)
    Frate... hai sa lasam politica la o parte ca totushi, e un site de masini.
    0 0
  • Bravo mozartino
    Faptul ca AVTOVAZ va produce masini LADA (marca recunoscuta pentru fiabilitate) pe platforma si cu motorizarile Loganului, nu este altceva decat o dovada in plus a rezistentei modelului nostru autohton. Tineti cont ca este vorba de o tara in care se inregistreaza temperaturi de -40 de grade, cu drumuri nu tocmai bune si daca ei au decis ca Loganul se preteaza conditiilor de acolo, asta este doar de bine . Sigur ca vor fi carcotasi care vor arunca cu noroi, dar dincolo de vorbe ramane realitatea economica ...
    0 0
  • mozartino
    Chiar asa! E doar un site de masini! Succes celor de la LADA cu noua lor initiativa!
    0 0
  • Bai daca va e rusine ca santeti romni mutativa an alta tara granita e deschisa sa placati apropo drum bun
    0 0
  • mozartino
    pt gigi
    Scuze, dar era vorba de alt context!
    Va recomand:

    http://www.youtube.com/watch?v=wzcuBbztn-0

    Tocmai aici e problema! Ca s-au deschis granitele si mii de "neamuri proaste" de nationalitate romana, adica ROMANI, au migrat catre occident. Din pacate, astia-s majoritarii care ne reprezinta in afara tarii! Scuze pentru limbajul plastic folosit!

    Enjoy life, but nice, wherever you'll be!
    0 0
  • tot pentru Gigi
    Nu mi-e rusine "bai" ca sunt romnan ... Mi-e rusine in schimb ca, din pacate, imaginea tarii noastre peste hotare este afectata serios de o adunatura de urangutani analfabeti care se exprima onomatopeic asa ca tine. Pentru voi pun grecii afise speciale, scrise doar in romana de genul "aduceti fotoliile de plaja de unde le-ati luat", "puneti cojile de la seminte in scrumiere" etc...
    0 0
  • renault
    deci renault plateste 700 mil pe 25% din lada si apoi incaseaza 220 mil ptr licente de tehnologie invechita => o investitie foarte buna
    0 0
  • Sunteti ca niste babe
    Sunteti ca niste babe...au cumparat rusii o licenta si ati rastalmacit totul asta numai ca sa va dati impresie si voi aici. OF OF ...cand va mai bagati in vorba documentati-va si numai blamati pe toata lumea. Bine ?! Liviu.
    0 0
  • pentru mmm
    .... "domnul" mmm .....mi-e ca tu esti ala prost ..... omul si-a zis parerea , daca nu esti de acord incearca sa explici in termeni civilizati .... daca nu poti stai acasa sau la stana si mai slefuieste-te .... esti dezastru !!!!
    0 0
  • alt mihai
    dezastru
    Banati-l cumva pe "gigi" asta, sa nu mai apara asemenea replici pe forum, este absolut jenant.......intorcandu-ne la masini, logan-ul oricum este ca si a 2-a masina nationala in rusia,
    dar ei nicidecum nu o considera romaneasca, sau Dacie, nici noi nu cred ca o mai putem numi masina nationala, Logan are nume propriu, si este destul de popular in multe regiuni ale lumii, numai romanii s-au nascut in vw,si BMW..........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru