Marchionne: "Platforma lui Jeep Grand Cherokee vine şi la Grupul Fiat"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.11.2010
Sergio Marchionne, şeful Alianţei Fiat-Chrysler, a anunţat că platforma noului Grand Cherokee va fi utilizată şi de SUV-urile care vor fi create de mărcile din Grupul Fiat.

Noua generaţie a lui Jeep Grand Cherokee s-a dovedit a fi un succes pentru Chrysler. Modelul a reuşit să-şi tripleze vânzările în octombrie faţă de aceeaşi perioadă a anului, iar acest lucru nu face decât să îl bucure pe Sergio Marchionne. Canadianul a mers mai departe, spunând că platforma modelului respectiv va fi preluată de SUV-urile care vor fi realizate pentru mărcile Fiat, Alfa Romeo şi chiar Maserati. Ulterior, va fi dezvoltat şi un SUV sub sigla Chrysler care va fi realizat tot pe platforma lui Grand Cherokee. Cel mai interesant element al acestei platforme? A fost realizată alături de fostul partener al concernului Chrysler, Corporaţia Daimler.

Marchionne a mai declarat că Fiat va lansa trei modele noi în 2011.Unul dintre acestea este o versiune îmbunătăţită a lui Panda, al doilea este Lancia Y, iar al treilea este versiunea europeană a lui Chrysler 300C. Şeful corporaţiei italo-americane a declarat că acum vor avea suficiente modele noi pentru 2011.

Totodată, Sergio Marchionne a afirmat cu încredere că Fiat îşi va atinge fără probleme ţinta pe 2011 şi s-a angajat să investească 20 de miliarde de euro în fabricile sale din Europa în următorii patru ani. Scopul investiţiei este strâns legat de normele Uniunii Europene, care obligă constructorii de automobile la anumite concesii cu sindicatele.

Potrivit raportului comisiei care evaluează dezvoltarea corporaţiei Chrysler, marca americană a avut o dezvoltare pozitivă în octombrie, iar luna octombrie a fost reprezentată de creştere confirmată pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Sergio Marchionne este mândru de faptul că ultimele 18 luni au marcat debutul a 16 modele noi şi facelift-uri sub aripa Chrysler, lucru care arată devotamentul de care au dat dovadă americanii în noua direcţie a companiei.

Via | Automedia.bg

Comentarii (2)

  • imi place
    foarte frumos modelul,un design curat
    13 0
  • Claudiu
    Noul Jeep Grand Cherokee foloseste platforma actualei generatii de Mercedes ML
    Platforma noului Jeep Grand Cherokee este identica cu cea a actualei generatii de Mercedes ML ce a debutat in 2004 si va fi inlocuita cu o noua generatie in 2011 . Interesant este faptul ca principalele componente ale acestei platforme sunt in continuare fabricate de Mercedes si nu de Chrysler, acelasi lucru fiind valabil si in cazul platformei Mercedes folosita de Chrysler 300C si diferite modele Dodge . Acest lucru a devenit cunoscut cand Chrysler se afla sub controlul Cerberus si in urma intarzierii platii catre Mercedes, constructorul german incetase sa mai furnizeze componentele esentiale, astfel incat modelele Chrysler bazate pe tehnica Mercedes nu s-au produs pana la solutionarea litigiului . Personal, cred ca exista o clauza contractuala pentru care Chrysler in schimbul diferitelor platforme Mercedes este obligat sa cumpere motoare diesel Mercedes ( ce au inlocuit motoarele VW ), cand logic ar fi sa foloseasca motore produse de actualul partener FIAT . Revenind la modelele Alfa Romeo si Maserati produse pe aceasta platforma, ramane de vazut daca americanii vor plati 100,000 $ pe un SUV Maserati Made in USA .
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru