Oficial: Primul teaser al SUV-ului Nissan din 2010

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 03.06.2008
Un nou SUV compact premium va fi produs de Nissan in Marea Britanie alaturi de Qashqai.

Esential

2010 este anul in care este asteptat noul SUV compact ale carui teaser a fost prezentat oficial azi de Nissan.
7.8 milioane de euro va investi guvernul britanic alaturi de Nissan in uzina care va produce noul SUV.

Nissan a confirmat astazi lansarea unui nou SUV compact in 2010 si a prezentat un teaser oficial al acestuia. Noul model Nissan va fi construit alaturi de actualul crossover Qashqai la fabrica japonezilor din Sunderland, Marea Britanie. Constructorul japonez a anuntat acest lucru odata cu vizita de astazi a prim-ministrului britanic la uzina Nissan din Regatul Unit.

Guvernul britanic s-a declarat pregatit sa investeasca 7.8 milioane de euro alaturi de Nissan in vechea facilitatea a niponilor din insula. Acesta poate fi privit ca un stimulent pentru constructorul japonez care urmeaza sa-si pastreze productia in Marea Britanie. Cel mai probabil, productia modelului de clasa mica, Micra, va fi mutata in India pentru a elibera capacitatea de productie a uzinei pentru noul SUV compact.

Noul SUV Nissan va fi un model premium destinat pietelor din vest si va imprumuta designul din stilul lui Qashqai. Modelul asteptat va fi disponibil in variante cu trei si cinci usi si motorizat de unitati diesel, precum si pe benzina.

In acelasi timp, pentru anul 2010 producatorul japonez pregateste si lansarea urmatoarei generatii Micra, care va fi construita pe o noua platforma de tip A dezvoltata in cadrul Grupului Renault-Nissan.

Noua platforma va reprezenta punctul de plecare pentru cel putin alte trei modele care vor fi construite in cinci tari diferite.

Via | Motor Authority

Taguri: Micra, Nissan, Qashqai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru