Primul diesel din istoria Porsche a fost lansat oficial in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.02.2009
Porsche a lansat astazi oficial in Romania versiunea diesel a lui Cayenne. Alaturi de aceasta, Porsche a adus in tara si noile Cayman si Boxster.

Esential

59.940 euro (TVA inclus) costa versiunea diesel a lui Cayenne.
49.758 euro (TVA inclus) este pretul de pornire al noii game Boxster in Romania.
53.460 euro (TVA inclus) este pretul de la care incepe noua gama Cayman in tara noastra.

Porsche Romania a lansat astazi oficial in tara noastra, intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul importatorului roman, primul model pe motorina existent in istoria Porsche: Cayenne diesel.

Noul model este echipat cu un motor Turbodiesel V6 de 3.0 litri care dezvolta 240 CP si 550 Nm si care este imprumutat de la Audi. Conform datelor tehnice oferite de producator, noul Cayenne diesel reuseste performante foarte bune de consum, cu doar 9.3 litri/100 km in regim mediu mixt si cu emisii de CO2 de 244 g/km. Modelul Cayenne devine, astfel, un camp de bataie pentru experimentele Porsche, dupa ce el insusi a fost un experiment la lansarea sa. pentru a dovedi acest lucru, Porsche a anuntat ca primul tren de rulare hibrid din istoria producatorului din Stuttgart va fi montat de asemenea pe un Cayenne, acesta urmand sa fie lansat pe piata la inceputul anului viitor.

Licrarile noului Cayenne diesel vor incepe in cursul acestei luni, pretul de pornire pentru versiunea pe motorina a SUV-ului Porsche fiind de 59.940 de euro (cu TVA inclus).

-----

Celelalte doua mari premiere prezentate astazi de Porsche in Romania sunt noile generatii Cayman si Boxster, acestea fiind echipate cu motoare amplasate central.

Caracteristica principala a acestor doua noi modele este reprezentata de noile motoare boxer cu injectie directa DFI.

Motorul de baza (2.9 litri) dezvolta 255 de cai (pe Boxster) sau 265 de cai (pe Cayman), cifrele aratand o crestere de 10, respectiv 20 CP fata de generatia anterioara. Motorul de 3.4 litri destinat versiunilor Boxster S si Cayman S reuseste 310, respectiv 320 de cai. Impreuna cu kitul Sports Chrono Package, Cayman S cu transmisie PDK reuseste sa ajunga in 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h.

Apropo de cutia de viteze PDK (Porsche Doppel Kuplung - dublu ambreiaj), aceasta a fost itnrodusa in premiera pe cele doua modele, asigurand o schimbare de trepte mult mai rapida si un consum redus de combustibil. Conform producatorului, Boxster si Cayman PDK reusesc un consum de 8.9 litri/100 km, in timp ce variantele S ajung la o ciffra de consum de 9.2 litri/100 km.

In Romania, Porsche Boxster va costa 49.758 de euro, in timp ce Cayman incepe de la 53.460 de euro. Boxster S va fi disponibil pentru 59.477 euro, iar Cayman S pentru 65.185 euro.

Toate preturile includ TVA.

In plus, clientii Porsche vor beneficia de programul denumit "Pachet Service Porsche", care consta in asigurarea a doua revizii gratuite in primii doi ani de la achizitie, in limita a 30.000 de kilometri. Oferta este valabila pentru toate modelele Porsche achizitionate pana la 30 iunie 2009.

 

Comentarii (3)

  • mircea
    porsche romania
    porsche romania este o firma de CACAT!!!!!! nu va incurcati cu ei si nu cumparati masini noi de la ei ca sunt pline de defecte de fabricatie la toate marcile lor si sunt facute pe lini pt estul europei si echipate cu piese mai putin fiabile si cu motoarele cu parametrii mai slabi ca tot sunt pt prostii de bulgari si romani.
    daca tot aveti banii luati una din germania facut pt germania ca nu degeaba masinile second hand din germania sunt mult mai fiabile decit cele noi din romania
    0 0
  • comentariu la obiect
    nici nu stii cita dreptate ai porsche e o firma de doi bani numai la ei in service sa nu ajungi
    0 0
  • florin
    confirmare
    ase este au masini speciale pentru europa de est
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru