Saab a prezentat noul 9-5 Griffin la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.01.2009
Saab a prezentat la Salonul Auto de la Detroit o editie speciala a lui 9-5, denumita Griffin.

In ciuda problemelor financiare pe care le intampina compania suedeza Saab, aceasta a lansat o editie speciala a modelului 9-5, denumita Griffin. Aceasta denumire i-a fost acordata lui 9-5 datorita experientei in domeniul aeronautic pe care inginerii Saab au capatat-o in urma productiei avioanelor Saab Gripen.

Legaturile dintre aeronautica si automobile se pot vedea pe orice model Saab, indeosebi pe 9-5 Griffin. Acest model are un motor turbo cu patru cilindri, de 2.3 litri, care dezvolta nu mai putin de 260 CP pe care ii transpune pe sosea cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci trepte sau o transmisie automata cu cinci trepte.

Design-ul exterior al lui 9-5 Grifiin are influente preluate din familia 9-3, cum ar fi elementele cromate cu finisaj mat pentru grila fata, precum si cadre in jurul blocurilor optice cu xenon. Versiunea sedan a acestui model are un spoiler pe capacul portbagajului, pe cand versiunea SportCombi are un spoiler pe acoperis si bare de amarare imbracate in crom cu finisaj mat.

Jantele de aliaj de 17 inch au fost create special pentru acest model, si ii confera un aspect deosebit, care va diferentia aceasta versiune de celelalte modele 9-5.

Interiorul lui 9-5 Griffin este si el schimbat, acesta primind ornamente in doua culori care accentueaza elemente precum volanul, maneta schimbatorului de viteze si levierul franei de mana. Modelul este deja disponibil la dealerii Saab din Statele Unite ale Americii, dar lansarea pe piata europeana nu a fost inca anuntata.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru