Salonul Auto de la Tokyo va fi de trei ori mai mic în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.05.2010
Salonul Auto de la Tokyo din 2011 a fost devansat cu o lună, iar locul în care va fi organizat are o suprafaţă de trei ori mai mică decât cea folosită în ultimii 20 de ani.

În lipsa unui public la fel de numeros şi puşi în faţa unei prezenţe din ce în ce mai reduse a constructorilor de automobile, organizatorii Salonului Auto de la Tokyo au ales un spaţiu de expozitie mult mai mic. Pe langă asta, Salonul Auto de la Tokyo a fost devansat cu o lună faţă de data tradiţională de pornire a acestuia. Potrivit primelor informaţii, noul spaţiu de expoziţie al acestui salon este Centrul de Expoziţii din Tokyo, ce are o suprafaţă utilă de trei ori mai mică decât Makuhari Messe, locul care a găzduit Salonul Auto de la Tokyo în ultimii 20 de ani. Zilele în care Salonul Auto de la Tokyo va fi deschis pentru public sunt 3-11 decembrie 2011.

Ediţia din 2009 a acestui salon auto a fost marcată de lipsa principalilor producători de automobile din Europa şi de anunţul anulării ediţiei respective din cauza numărului redus de expozanţi. Până la urmă, organizatorii Salonului Auto de la Tokyo au derulat şi în 2009 evenimentul respectiv, dar au pus la cale schimbări majore pentru ediţia 2011 a acestuia.

De data aceasta, cei de la Tokyo au decis să se departajeze de Salonul Auto de la Frankfurt pentru a nu stresa prea mult bugetele constructorilor care urmau să se prezinte la aceste evenimente şi pentru a evita anularea unor “rezervări”, aici fiind vorba de spaţiul oferit expozanţilor.

Organizatorii Salonului Auto de la Tokyo au anunţat că exponatele viitoare vor avea ca temă transporturile în „societăţile viitorului”. Astfel, cei care pun la cale Salonul Auto de la Tokyo vor să anunţe prezentarea modelelor ecologice cu emisii de carbon cât mai apropiate de zero. Aşadar, vom avea de a face cu exponate electrice şi hibrizi, supercar-urile şi alte modele de performanţă urmând să fie lăsate deoparte atunci când vine vorba de Salonul Auto de la Tokyo. Rămâne de văzut dacă şi constructorii de automobile au aceeaşi părere, ultimele evenimente auto importante prezentând deopotrivă supercar-uri cu sute de cai putere sub capotă şi vehicule electrice cu zero emisii de carbon.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru