Suzuki Swift Sport ar putea debuta în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.07.2011
Divizia Suzuki din Rusia a confirmat faptul că viitorul Swift Sport va fi bazat pe conceptul Swift-S prezentat anul acesta la Geneva. Modelul va dezvolta 136 CP şi va avea o transmisie manuală cu şase trepte.

Suzuki va lansa versiunea Sport a noului Swift în 2012, spun unele surse. Sunt şanse ca modelul să fie prezentat la Salonul Auto de la Tokyo. Conceptul Swift S a debutat la ediţia 2011 a Salonului Auto de la Geneva şi prezintă un aspect sportiv. Exemplarul expus la Geneva era vopsit în nuanţa Lightning Pearl Yellow, creată special pentru evenimentul respectiv. Lungimea modelului este de 3.890 milimetri, cu 177 milimetri mai mult decât actualul Mini Cooper S. Lăţimea şi înălţimea modelului sunt şi ele apropiate de dimensiunile lui Cooper S, deşi ampatamentul lui Swift S este cu 36 milimetri mai mic decât cel al lui Cooper S.

Debutul noului Swift Sport nu a fost confirmat încă de oficialii companiei din Hamamatsu, ci de sucursala lor din Rusia, care a confirmat faptul că S-Concept va forma baza pentru viitorul Swift Sport. Modelul va fi oferit doar în versiunea cu trei uşi şi va fi echipat cu un motor aspirat de 1.6 litri, care dezvoltă aproximativ 136 CP. În ceea ce priveşte transmisia, cei de la Suzuki vor echipa modelul cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Unele surse au sugerat şi o posibilă transmisie automată, comandată prin intermediul unui set de padele amplasate pe volan.

Viitorul Suzuki Swift Sport promite să fie mai rapid decât exponatele actualei generaţii, graţie faptului că este mai puternic, mai uşor şi este echipat cu o transmisie cu şase trepte. În ceea ce priveşte versiunea automată, sunt şanse ca Suzuki să utilizeze transmisia CVT implementată pe Kizashi, unitatea fiind deja oferită pe toate pieţele pe care este disponibil şi Swift.

Via | GoAuto.com.au

Comentarii (8)

  • bogdan
    tare rau masinuta
    pare foarte nervoasa, o micuta sportiva rea. eu am un swift 1.2 GS 3 usi, luat de la Suzuki Union Motors, ma bag pe lista de astepare si profit de sistemul lor de trade in (dai masina veche +diferenta pe masina noua)
    10 3
  • Profilul imi aminteste se vechiul Clio V6....
    4 0
  • cred ca lucci are dreptate seamana cu clio si apropo de union motors mi-a zis un amic de un flyer cu reducere de 20% la manopera care se da in beniznarii, eu am intrebat in 3 benzinarii dar aia nu stiau nimic daca e cineva care stie mai multe poate scrie si pe aici...
    4 0
  • Marian
    Arata bine "aratare". As da cateva ture cu mica bestie.
    0 0
  • golfnik
    cip si bogdan
    lucrati cumva pe la "suzuki" ca prea pare reclama
    2 1
  • o fi ea mica si usoara...
    dar totusi...mini - 1.6 - 175 hp - (motor bmw - sa nu uitam) sau clio rs - 2.0 - 200 hp.
    daca i ar fi pus un turbo, chiar avea sanse in fata celor doua...asa ...arata sportiv dar sub capota...motor de oras.
    0 1
  • sunt un pic off topic, nu posed un suzuki, desi swiftul asta pare tare fasnet, dar am fost in service la union motors si intr-adevar oamenii fac treaba buna. nu sunt foarte ieftini dar au mai mereu promotii, cum zicea si cineva mai sus.
    0 0
  • kumite
    Swift sport
    Au transformat o masinuta pentru bunicutze in masina sport.Ultimele modele sunt un pic mai reusite.La modelele 2010,interiorul si bordul sunt pline de greieri.Masina in garantie,se scoate tot borbul afara si se baga burete intre tubulaturi s,se aplica silicon.Asta ce sa dispara toate zgomotele enervante.Masina ieftina si scumpa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru