Ultimul Chrysler Crossfire a fost produs astazi

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.12.2007
Chrysler a incheiat astazi productia sportivei Crossfire, care in cinci ani de existenta s-a vandut in 80.000 de unitati.

Esential

80.000 de exemplare Crossfire a vandut Chrysler in cinci ani.

Incercarile celor de la Chrysler de a reveni pe profit au vizat si incetarea productiei unor modele devenite deja adevarate legende in gama constructorului american. Asa cum va anuntam in urma cu o luna modelul sportiv Crossfire va fi scos din productie impreuna cu Dodge Magnum, PT Cruiser Convertible si Chrysler Pacifica.

Ultimul exemplar al generatiei Crossfire a iesit astazi de pe poarta uzinei Chrysler din Germania. Pana in prezent, Chrysler a vandut in 5 ani de productie constanta 80.000 de exemplare Crossfire, o cifra relativ mica, care tradeaza insuccesul modelului american.

Propus mai intai ca varianta coupe si apoi ca roadster, Crossfire nu a reusit sa inregistreze acelasi succes ca Mercedes SLK nici macar in Statele Unite unde vanzarile au scazut anul trecut la 8216 unitati, comparativ cu 14.665 de exemplare vandute cu un an in urma.

Crossfire ar putea fi insa inlocuit cu un model mult mai competitiv care s-a bucurat de admiratia publicului in faza de concept. Este vorba de Dodge Demon care va tinti piata decapotabilelor usoare cu un pret accesibil si va imprumuta linii de design si tehnologie de la Mazda MX-5.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Crossfire
    Nu a avut priza la public mai de loc. Este o masina de fitze si nu prea practica si poate de aceea nu sa vandut.
    In schimb Magnum sa vandut bine si sunt multe pe strazi si arata bine foc dupa opinia mea.
    Demon ..... este deja o legenda si vor incerca sa-l readuca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru