Vanzarea lui Lexus GX 460 a fost suspendata pe toate pietele

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.04.2010
Toyota a suspendat temporar vanzarile modelului Lexus GX 460 pentru a efectua verificari la nivelul sistemului ESP si a modului de functionare al acestuia.

Toyota a suspendat temporar vanzarea lui Lexus GX 460 pe toate pietele pe care acest model era oferit. Aceasta veste vine la doar doua zile dupa ce americanii de la Consumer Report au acordat rating-ul "Nu cumparati: prezinta risc de siguranta" modelului Lexus GX 460 in urma unui test care a relevat probleme de stabilitate in conditii extreme. Desi nu a fost semnalat niciun accident cu acest model din aceasta cauza, cei de la Toyota vor sa efectueze verificari pentru a se asigura ca totul este in ordine si pentru a pune la cale eventuale modificari in acest sens.

Toyota va verifica toate SUV-urile sale odata cu semnalarea acestei probleme la Lexus GX 460. Cei de la Toyota sunt deja implicati intr-un recall de 8.6 milioane de unitati, iar problema semnalata de americanii de la Consumer Report i-ar aduce constructorului nipon inca o problema importanta de imagine. Oficialii Toyota s-au aratat increzatori in capacitatile lui GX 460 si vor sa demonstreze ca modelul se ridica la standardele de sigurante promovate de ei.

Lexus GX 460 este singurul SUV ale carui vanzari vor fi oprite pe perioada efectuarii verificarilor de siguranta pe care le vor face inginerii Toyota.

Fiecare client de Lexus GX 460 va putea sa primeasca o masina de schimb in locul celei pe care o detine in perioada in care Toyota va testa potentiala problema de siguranta. Asa cum au remarcat si cei de la Consumer Report, problema poate sa apara doar in cazul in care soferul intra cu viteza mare intr-un viraj si ia piciorul de pe acceleratie in ultimul moment. In acea situatie, masina incepe sa derapeze, iar sistemul ESP neutralizeaza situatia prea tarziu, modelul fiind aproape perpendicular cu axul drumului in momentul in care se intampla acest lucru. In situatii extreme, aceasta problema ar putea duce la rasturnarea vehiculului in cazul in care roata din spate ar iesi de pe supafata drumului. Riscul de rasturnare a fost luat in considerare de cei de la Consumer Report si din cauza centrului de greutate ridicat al acestui model. La nivel global, Toyota a vandut 5.940 de unitati Lexus GX 460, modelul fiind disponibil doar pe anumite piete pe care activeaza marca de lux a concernului Toyota.

Via | Mediafax

Comentarii (2)

  • george
    DRACU` II MAI INTELEGE SI PE JAPONEZII ASTIA
    Cand buba era mai mare si dovedita, n-au oprit nici productia, nici comercializarea. Acum, cand e vorba de o chestie mult mai subtire, de care s-au plans niste ucenici de saormari, s-au si grabit sa puna talpa la vanzari...
    3 1
  • Ivanoff
    Mare facatura si asta...
    Spun asta fiind in cunostinta de cauza si vazand cu ochii mei testul elenului efectuat cu Noul Land Cruiser 150 (identic structural cu GX 460) unde s-a comportat exemplar.
    Mai mult nu se cunoaste viteza la care s-a facut acest test si nu se observa nici cea mai mica asistare a VSC-ului (ESP) in acest video,fapt ce ma duce cu gandul la o alta marsavie "made in US".
    Colac peste pupaza,mai si ne lasa se vedem in spatele redactorului perfect incadrat posterul in care omagiaza VW pt c m sigura masina (din curtea scolii).
    Dar oare cati sunt care pun botul?...
    Pacat ca incurajati si ca preluati astfel de facaturi!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru