Conceptul BMW Vision Connected Drive debutează la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.02.2011
BMW vine la Salonul Auto de la Geneva cu un roadster concept care prezintă o nouă interpretare a limbajului de design al constructorului bavarez.

Oficialii BMW au anunţat că vor aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept pe nume Vision Connected Drive. Acesta este un roadster eficient şi avansat din punct de vedere tehnologic care nu face rabat de la nimic în ceea ce priveşte plăcerea conducerii. Nu este clar dacă modelul este legat în vreun fel de zvonurile privind un viitor roadster BMW care va fi mai mic decât Z4, sau dacă este o evoluţie naturală a conceptului GINA, dar se spune că noul model prefigurează aspectul viitoarelor vehicule de serie de la BMW.

Anumite zvonuri sugerează faptul că modelul respectiv va avea o ”interfaţă 3D” care va relaţiona cu şoferul, alături de un design futurist. Cea de-a doua trăsătură este vizibilă şi reflectă direcţia în care vor merge viitoarele modele BMW. În schimb, nu este clar cât de mult va influenţa acest model viitoarele creaţii ale BMW, din moment ce diferenţele dintre gama actuală şi conceptul prezentat la Geneva sunt destul de mari, ceea ce îngreunează o tranziţie rapidă.

Alături de Vision Connected Drive, BMW va aduce la Salonul Auto de la Geneva modelul 320D EfficientDynamics Touring Edition şi modelul ActiveE. BMW EfficientDynamics Touring Edition reprezintă versiunea break a celui mai economic model din gama Seria 3 şi este echipat cu un motor diesel de 163 CP care are un consum mediu de numai 4.3 litri la sută.

Emisiile de CO2 se înscriu la doar 114 grame per kilometru, ceea ce reprezintă cel mai economic model premium din segmentul său.

Tot la Salonul Auto de la Geneva, BMW vine cu X1 xDrive28i, model care va fi echipat cu motorul TwinPower Turbo de 2.0 litri şi patru cilindri în linie. Tehnologia TwinPower Turbo îmbină o turbină twinscroll cu injecţia directă de mare precizie şi sistemul Valvetronic de control al supapelor.

Via | BMWBlog

Comentarii (14)

  • @ automarket
    BMW din imagine este o imaginatie sau chiar asa arata conceptul ?
    3 1
  • @Alex
    Chiar aşa arată conceptul.
    5 0
  • @Sebastian
    Arata extraordinar.
    6 2
  • daca sunteti atenti la prelungirea parbrizului pe capota veti opserva este luata de la Peugeot EX1 doar ca cea de pe BMW este mai alungita, intinsa spre faruri.
    6 3
  • @bayern
    BMW începe sa ne sature cu atâtea concepte si tot nu mai apare super carul .
    Sincer eu cred ca ei obosesc deja fanii cu atâtea concepte, si tot nu mai apare rival pentru R8.
    10 3
  • observa...scuzati...din graba
    3 0
  • M-am uitat la Peugeot nu seamana.
    3 3
  • cauta o poza de sus si uitate pe capota......e imposibil sa nu vezi......uite aici http://www.netcarshow.com/peugeot/2010-ex1_concept/800x600/wallpaper_0b.htm....cauta
    1 1
  • Uite aici o poza din 2009 cu un alt concept, cei de la BMW s-au inspirat de aici : http://www.bmwblog.ro/2009/08/30/oficial-bmw-vision-efficientdynamics-concept/bmw-vision-efficientdynamics-concept-13/
    Din ce an este conceptul Peugeot ?
    2 1
  • EX1 este conceptul cu ocazia aniversarii a 200 de ani din 2010..........iar BMW vision efficient dynamics are acea sticla de pe capota pozitionata central nu ca si vision connected drive pe o parte......si avand in considerare colaborarea dintre PSA si BMW nu mi se pare o asa mare tragedie........
    1 5
  • Mie imi place cum arata, e chiar misto. Singurele care mi se par ca nu prea se integreaza in linia caroseriei sunt farurrile care seamana cu cele de la Seria 3. Iar volanul ala e superb.
    7 3
  • Daca o sa-l produca in serie o sa fie o nebunie totala, arata incredibil de bine, dar cei de la BMW fac concepte peste concepte si ........... , hai BMW odata.
    5 1
  • BMW
    Am uitat sa remarc ceva important, farurile sunt incredibil de frumoase , degrabă imi pare ca vor apela la oftalmolog sa prepare angel eyes .:))
    10 0
  • CEVA FRUMOS , VIDEO
    http://www.youtube.com/watch?v=gL-KDU_Sq1c&feature=player_embedded
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru