Toyota aduce la Geneva conceptul viitorului Yaris hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.02.2011
Toyota va expune în cadrul salonului elveţian derivatul cu şapte locuri al modelului Prius şi un concept care anticipează viitorul Yaris HSD hibrid.

Toyota pregăteşte o ofensivă hibridă puternică pentru Salonul Auto de la Geneva. Constructorul japonez intenţionează să expună în faţa publicului elveţian monovolumul hibrid cu 7 locuri Prius+, dezvăluit deja dincolo de Ocean, în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Alături de acesta se va afla însă şi conceptul Yaris HSD, o interpretare hibridă a modelului de clasă mică. Conceptul, care va adopta un design diferit de cel al actualului Yaris, va sta la baza unui nou membru al familiei hibride Prius. Look-ul conceptului va fi dominat, în partea frontală, de un set nou de blocuri optice, care vor include lumini de tip LED, trădate deja de un prim teaser oficial.

Sub caroserie se va afla un ansamblu hibrid despre care nu se cunosc foarte multe detalii. Probabil este vorba despre aceeaşi arhitectură a veteranului Prius. Viitorul Yaris hibrid va fi produs la uzina franceză din Valenciennes şi în Japonia, unde va rivaliza cu actualul Honda Jazz Hybrid pentru titlul de cel mai economic model de pe piaţă.

Prius V, sau cel mai încăpător hibrid creat până acum de Toyota, adoptă acelaşi tren de propulsie hibrid, care include un motor pe benzină de 1.8 litri şi unul electric.

Performanţele ansamblului de 136 de cai putere, pentru piaţa europeană, nu au fost momentan publicate, consumul fiind o surpriză în acest moment.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru