BMW X5 a implinit 10 ani!

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.01.2009
Modelul BMW X5 implineste zece ani de existenta, acesta fiind lansat in 1999 la Salonul Auto de la Detroit

BMW X5 a fost caracterizat ca fiind un Sports Activity Vehicle la lansarea sa in 1999 la Salonul Auto de la Detroit. Astazi X5 implineste 10 ani de existenta. Modelul are o caroserie autoportanta si o suspensie independenta care l-au diferentiat de automobilele traditionale de teren accidentat.

Pe langa aceasta, inginerii bavarezi au introdus o serie de sisteme de siguranta, cum ar fi DSC si ADB-X, precum si HDC, care i-au oferit calitati dinamice deosebite atat pe sosea, cat si pe teren accidentat. DSC este acronimul pentru controlul dinamic al stabilitatii, pe cand ADB-X reprezinta tehnologia din spatele diferentialului autoblocant atat de necesar in offroad. Sistemul de control la coborare HDC a fost si el un mare plus fara de offroader-ele de pe atunci.

Modelul a fost produs pana in anul 2006, cand a doua generatie X5 a fost introdus in toamna. Totodata BMW X5 este primul BMW care ofera spatiu pentru sapte pasageri, iar tractiunea integrala inteligenta xDrive a fost dezvoltata pentru a oferi un raspuns mai bun pe sosea si mai multa tractiune in afara soselei.

BMW a devenit cel mai de succes producator de automobile premium cu tractiune integrala datorita succesului obtinut de noul X5.

Via | BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru