Fiat îşi propune să deţină 51% din acţiunile Chrysler în 2016

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.09.2010
Sergio Marchionne a declarat recent că Fiat îşi va mări participaţia în cadrul Chrysler de la 20 la 25% la sfârşitul anului. Până în 2016 însă, Fiat va deţine 51% din Chrysler.

Esential

51 de procente ar urma să reprezinte pachetul de acţiuni Fiat în cadrul Chrysler, până în 2016.

Sergio Marchionne, omul care conduce destinele alianţei Fiat şi Chrysler, a vorbit despre planurile conglomeratului italian şi despre evoluţia brandului din Detroit. Potrivit lui Marchionne, Chrysler va fi din nou listat la bursă la sfârşitul lui 2011, atunci când analiştii estimează că pachetul de acţiuni deţinut de Fiat în cadrul conglomeratului din Detroit va creşte la aproximativ 35%.

În fond, chiar Marchionne a declarat că urmăreşte să mărească participaţia sa în cadrul Chrysler de la 20 la 25% până la sfârşitul lui 2010. Potrivit şefului italian, mutarea este motivată şi de lansarea modelului Fiat 500 pe piaţa din Statele Unite.

Chiar dacă lucrurile nu s-au redresat complet pentru grupul american, Marchionne a declarat că rezultatele trimestriale nu sunt atât de importante, bilanţul anual final fiind cel care contează mai mult.

Tot prin declaraţiile sale, Marchionne a lăsat să se înţeleagă că Fiat ar putea ajunge să deţină aproximativ 51% din Chrysler în perioada 2013-2016, imediat după ce constructorul american va rambursa complet împrumutul primit din partea statului american.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Stanila
    ce ma intere pe mine? da cumparatil, cumpratil pe TOT! Chrysler brand falimentar!
    2 4
  • cioaba
    bravo
    pai bravo vere STANILA PREPELEAC bine spus, acu treci la facut CEAOANE ca sa nu iti smulg PENELE !!
    3 0
  • Victor
    Will Chrysler save Fiat ?
    Un interesant articol despre viitorul FIAT, dupa separarea diviziei auto de divizia comerciala ( IVECO si CNH ), scris de Luca Ciferri ( http://europe.autonews.com/article/20100917/BLOG12/309179982/1317 ) .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru