Japonia: Toyota Prius a primit un difuzor exterior pentru avertizarea pietonilor

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Clienţii Toyota din Japonia vor putea echipa noul lor Prius cu un difuzor exterior pentru avertizarea pietonilor contra echivalentului în yeni a 150 de dolari americani.

Toyota oferă ca echipament opţional pentru Prius un sistem de avertizare al pietonilor care funcţionează la viteze reduse când modelul rulează doar pe energie electrică. Contra sumei de 150 de dolari, versiunea japoneză a lui Prius va fi echipată cu un difuzor exterior şi un sistem de avertizare al pietonilor care “respectă noile norme ale Ministerului de Teren, Infrastructură, Transport şi Turism din Japonia” în ceea ce priveşte vehiculele hibride sau complet silenţioase. Ne putem aştepta ca sistemul să echipeze şi alte vehicule de acest gen din Japonia, iar vehiculele electrice ar putea fi şi ele echipate cu acesta.

Sistemul respectiv are scopul de a preveni pietonii de apropierea unui vehicul hibrid sau electric care se deplasează fără să facă zgomot. Cei de la Toyota nu au anunţat dacă vor oferi mai multe tipuri de sunete pentru sistemul de avertizare de la Prius, dar au specificat că acest sistem poate fi activat sau dezactivat manual prin intermediul unui buton de pe bord.

Astfel, şoferul poate să nu asculte sunetul de avertizare într-un ambuteiaj, dar să îl folosească pe o stradă aglomerată fără nicio bătaie de cap.

După cum puteţi observa, Prius a primit un sunet preluat dintr-un joc video, care aminteşte de o navetă spaţială sau de un vehicul extraterestru. Pe de o parte, e posibil ca acest sunet să fie ales pentru a atrage atenţia trecătorilor, care vor întoarce capul să vadă mai bine obiectul care se îndreaptă spre ei în timp ce emite acel sunet.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Iulian
    Cat e suma pana la urma?
    Este vorba de echivalentul a 100 de dolari americani sau a 150?
    2 0
  • @Iulian
    Mulţumim pentru sesizare.
    Era vorba de echivalentul în yeni a 150 USD.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru