Magna: "Opel va redeveni profitabil in 2011"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.06.2009
Magna a anuntat recent ca Opel va putea redeveni o companie profitabila in maxim doi ani. De succesul brandului german se vor ocupa modelele Insignia si Astra.

La scurt timp dupa ce si-a adjudecat compania germana Opel, Magna iese la rampa cu primele declaratii. Producatorul canadian, care detine si divizia Magna Steyr din Austria, a anuntat ca Opel va incepe sa devina profitabil in mai putin de 24 de luni.

Siegfried Wolf, presedintele Magna, a declarat ca produsele Opel vor putea avea o distributie globala, brandul german urmand sa debuteze si pe piata din America de Nord. "Nu conteaza doar volumul inregistrat de companie. Opel se bucura de o conducere competenta, care, impreuna cu Magna, va gasi o solutie optima pentru a reveni in atentia publicului european."

Magna va finaliza planul de dezvoltare pentru Opel cel mai probabil in luna septembrie. Pana atunci insa, Wolf a declarat ca Opel isi va reveni rapid pe linia de plutire multumita succesului inregistrat de Insignia si Astra.

Magna a reusit sa achizitioneze pachetul majoritar Opel cu ajutorul bancii rusesti Sberbank, care va detine in schimb 35% din pachetul de actiuni. De asemenea, Magna va incheia un parteneriat cu producatorul rus de automobile GAZ, pentru a produce 180.000 de masini anual in Rusia.

Planurile Magna nu se opresc insa aici, canadienii intentionand sa achizitioneze un alt fost divizionar GM, si anume Saturn. In aceste conditii, Magna ar putea sa introduca cu usurinta modelele Opel pe piata nord-americana si sa "puna mana" pe una din uzinele GM.

via | Leftlane

Comentarii (4)

  • Hunter
    f
    Ce-i asta?
    0 0
  • Crysty
    Magna
    Am incredere ca brandul Opel va ajunge bine !
    3 0
  • oare de ce
    Ma intreb oare de ce nu s-au lasat preluati de fiat. Oricum le foloseau motoarele (CDTI = Multijet cu alt nume).
    Va ajunge oare o sora cu Volga? vor fi echipate cu motoare de volga? Pentru proprietare de opel care n-au idee pe ce maini vor ajunge uitati cam ce caracteristici are o volga produsa de GAZ la ora actuala.
    http://www.gaz-company.com/gaz31105Tech.aspx
    0 4
  • hahahahaha
    am citit prima oara ca opel va deveni ,,fiabil''............ha
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru