Marea Britanie: Testele private cu Mini E s-au încheiat

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.03.2011
Cei 40 de clienţi Mini din Marea Britanie care au primit în leasing un Mini E în leasing au returnat maşinile şi englezii vor prezenta rezultatele studiului în vară.

Englezii care au testat modele MINI electrice în Regatul Unit şi-au returnat maşinile. Rezultatele studiului vor fi publicate abia în vara acestui an, primele concluzii fiind trase de clienţii care au luat cele 40 de exemplare Mini E în leasing. Mai precis, cei 40 de clienţi au condus câte un Mini E din decembrie 2009 până în prezent, iar cea mai apreciată calitate a modelului a fost silenţiozitatea. Pe locul doi în topul preferinţelor s-a clasat posibilitatea încărcării modelului de la o priză standard, eliminarea cozilor de la benzinării, conducerea unui vehicul cu zero emisii, acceleraţia extrem de rapidă şi frânarea regenerativă.

În ceea ce priveşte utilizarea acestui model electric, Grupul BMW nu a remarcat schimbări majore faţă de clienţii care conduc Mini One/Cooper, BMW 116i şi alte modele mai ieftine din portofoliul său. Practic, vorbim de aceleaşi distanţe parcurse în medie, aceeaşi frecvenţă a utilizării şi aceleaşi distanţe parcurse în fiecare zi.

Înainte de a primi maşinile, unii clienţi se temeau că nu se vor descurca cu autonomia şi timpii de încărcare, dar aceştia au declarat ulterior că acestea au fost bariere minore. Mai mult decât atât, utilizatorii au considerat că Mini E şi procesul de încărcare reprezintă elemente sigure, care nu prezintă riscuri. Totodată, utilizatorii lui Mini E consideră că sursele de energie regenerabilă ar trebui să joace un rol cheie în furnizarea tehnologiilor precum cea a vehiculelor electrice.

Printre neplăcerile întâlnite de aceştia se numără autonomia limitată pentru unele călătorii, spaţiul limitat pentru pasageri şi/sau bagaje şi performanţele slabe înregistrate în condiţii de vreme rece. Un studiu realizat de cei de la BMW Group în perioada decembrie 2009 – februarie 2010 a relevat faptul că utilizatorii lui Mini E caută mai multe staţii de încărcare publice şi un plus de spaţiu pentru pasageri şi bagaje. Deşi mulţi clienţi doreau staţii de încărcare publice, aceştia au declarat că s-au descurcat bine şi fără ele.

Via | WhatCar

Comentarii (4)

  • Concluzia este ca "unii clienţi se temeau că nu se vor descurca cu autonomia şi timpii de încărcare, dar aceştia au declarat ulterior că acestea au fost bariere minore" dar "printre neplăcerile întâlnite de aceştia se numără autonomia limitată pentru unele călătorii". Ceva e in contradictie aici :)
    5 1
  • Si se bucura ca au eliminat cozile de la benzinarie unde pierdeau 15 minute pentru alimentare cu alimentarea de j'de ore la priza... in plus cand e rece... se pare ca nu prea merge cum trebuie, asa cum ne asteptam de fapt de la orice masina electrica... trebuie sa mai treaca cativa ani buni pana masinile electrice vor deveni o alternativa adevarata.
    3 1
  • @lol
    Aici găseşti detalii suplimentare: http://www.automarket.ro/stiri/primele-concluzii-ale-experimentului-mini-e-32398.html
    0 0
  • da, inteleg si punctul lor de vedere, probabil ca nu sunt eu pregatit pentru masina electrica. Oricum strict pentru oras mie mi-a placut twizy, e electric dar e usor, deci consuma mai putin si are autonomie mai mare, e mic si se poate strecura usor si parca aproape oriunde. O varianta mult mai buna, dupa parerea mea, decat o masina normala transformata in una electrica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru