Opel Astra GTC - primele imagini oficiale

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.04.2011
Opel a prezentat astăzi primele două imagini cu versiunea coupe a lui Astra. Modelul păstrează liniile deja cunoscute, dar vine cu un plus de dinamism şi fluiditate.

Oficialii mărcii din Ruesselsheim au prezentat primele imagini ale lui Astra GTC, versiunea coupe a actualei generaţii de Astra. Modelul va fi dezvăluit complet pe 7 iunie 2011, odată cu detaliile tehnice ale noii versiuni de caroserie a lui Astra J. Sunt şanse mari ca trenul de propulsie şi tehnologiile oferite pe acest model să fie preluate direct de la versiunea hatchback a lui Astra, cum a fost cazul cu versiunea Sports Tourer a acestui model. Debutul public al noului Astra GTC va avea loc pe data de 15 septembrie 2011, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noul Opel Astra GTC este bazat pe conceptul Opel GTC Paris, prezentat în octombrie 2010 la Salonul Auto de la Paris. În ciuda proporţiilor dramatice, modelul oferă cinci locuri, iar acestea pot fi accesate prin intermediul celor două portiere. Cei de la Opel promit că noul Astra GTC "va îngloba tot ce e mai bun din noile tehnologii dezvoltate de ei, alături de un şasiu cu caracteristici unice". Suspensia spate ar putea fi bazată tot pe puntea semi-independentă tip Watt, asistată de o serie de componente electrice şi mecanice care permiteau schimbarea comportamentului dinamic al modelului prin apăsarea unui buton.

Fanii mărcii aşteaptă şi o versiune OPC, iar constructorul german a sugerat deja dezvoltarea unei asemenea versiuni de motorizare.

Opel Astra GTC OPC este aşteptat să ofere peste 200 CP graţie unui motor turbo cu patru cilindri în linie. În mod evident, Astra GTC OPC nu va fi cel mai puternic hot-hatch de pe piaţă, nemţii urmând să atace latura stilistică a segmentului şi să pluseze prin manevrabilitate şi eficienţă.

Via | Opel

Comentarii (16)

  • Cel putin interesant...
    Cifre...vrem cifre...
    10 2
  • tomita
    pai ce cifre?
    GTC este versiunea in 3 usi lui astra.
    depinzand de la piata la piata aceasta va fi oferita cu diverse echipamente standard. dar oricum, ar fi preturile trebuie sa fie asemanatoare cu versiunea in 5 usi pe o echipare si motorizare echivalenta (adica mai mici)
    concluzia:
    iei astra 5usi si scazi 2-500 de euro si aflii pretul pt un gtc
    7 7
  • @tomita
    cred ca iei astra 5usi si mai pui inca 2500k ca sa afli pretul unui GTC...sunt satul de hothatch-uri.......de ce nu se intoarce opel la cpupe-ul adevarat(by bertone)de acum 2 generatii.....
    11 6
  • @tzenu_bmw
    ca bine spui... un bertone sau calibra ar fi bine venit oricand
    12 1
  • Hot hatch & Coupe adevarat
    Astra GTC nu va mai vedea forma de coupe adevarat... puteti sa inchideti acest subiect.
    Opel a declarat ca va produce in viitorul apropiat o masina cu forma de coupe (adevarat) de clasa medie prin reinvierea lui Calibra, iar cel mai probabil aceasta va imprumuta foarte multe caracteristici de la GTC concept care a prefigurat Insignia.
    8 1
  • pret
    Preturile probabil vor fi la acelasi nivel sau cel mult +- cateva sute de euro. Verificati listele de vanzare istorice pentru Astra G 5usi/Astra G 3 usi, respectiv Astra H 5usi/Astra H 3usi.
    Nu mai aberati cu +2500euro!
    4 3
  • baiatu @eu de unde stii tu ce a declarat Opel? fi baiat gigel si pune un link altfel nu cred copilas..
    0 11
  • @Fane
    Daca te limitai la a pune o intrebare mai aveai un strop de inteligenta in ochii mei. Asa esti doar un frustrat care sta pe net si foloseste un jargon de cartier.
    Daca tot esti cu gura mare puteai sa cauti un pic pe net si gaseai singur raspunsul la intrebarea ta. Dar presupun ca limbile de provenienta neautohtona nu sunt tocmai punctul tau forte.

    http://www.worldcarfans.com/110112529747/opel-confirms-calibra-revival



    P.S. Mai pune mana pe o carte si invata sa scrii in limba romana.
    12 1
  • Mersi copilu
    0 6
  • corectie opc
    Cred ca trebuie sa corectati un strop articolul... ati scris:
    "Opel Astra GTC OPC este aşteptat să ofere peste 200 CP graţie unui motor turbo cu patru cilindri în linie."
    Cred ca valoarea de 290CP e mai apropiata de 300cp decat de 200cp :)
    Si mai mult, din toate declaratiile publice opc-ul va beneficia si de un diferential autoblocant pe puntea fata si in plus un set de suspensii si un sistem de franare spciale.
    3 1
  • tomita
    @tzenu_bmw
    poate ar trebui sa verifici putin istoria sa vezi ce inseamna ca pret GTC.
    "GTC" este un nume fandosit (marketing de la opel) pt a desemna versiunea in 3 usi a lui Astra hatchback.
    OPC e alta mancare de peste. nu confunda!
    2 0
  • wowowow e peste scirocco clar, deocamdata doar la nivel estetic sa vedem acum si partea tehnica .ma astept la un opc peste r 20 si cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj sau macar o automata cu schimbari decente.oricum opel a dovedit cu insingia opc ca a avansat foarte mult din toate punctele de vedere si deci,si ca performante sper la un minim 6 secunde 0-100
    6 2
  • Anonim
    Opel
    Care este diferenta din punct de vedere estetic intre Megane RS si Opel-ul asta? Eu cred ca nici una...
    3 6
  • @anonim
    pai cam care sa fie diferenta? sa zicem ca opel astra gtc a fost primul model cu acest tip de spate ca sa zic asa si atunci cand opel lansa astra h gtc renault avea fierul ala de calcat numit megane 2.cand au vazut frantuzii ce succes are gtc-ul s-au lumint brusc si au copiat si ei acea forma . bv lor pentru ca au scos un megane 3 coupe superb insa opel a avut aceasta "idee" de desing iar nou astra j gtc nu face decat sa evolueze din modelul anterior. cat despre asemanarea estetica ,eu zic sa te uiti mai atent la cele doua si vei vedea o diferenta clara de design. numai bine !
    6 3
  • Light
    partea frontala plus farurile propuse dau o personalitate "vie" modelului, bine punctat la partea estetica
    1 0
  • Maybe
    un design resuit, pararea mea ca pe segmentul lui este peste concurenta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru