Renault vrea să mărească gama Clio cu un crossover 4x4

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.02.2011
Renault Captur ar putea avea o versiune de serie care va fi integrată în gama Clio, informază cei de la AutomotiveNews. Mai mult decât atât, aceasta va beneficia şi de un sistem de tracţiune integrală.

Francezii de la Renault pregătesc o versiune 4x4 a lui Clio. Modelul va reprezenta o versiune de producţie a conceptului Captur şi are anumite similarităţi cu Nissan Juke. Practic, vorbim de un Renault Captur de serie, care ar putea utiliza o bună parte din subansamblele lui Juke, în timp ce interiorul este preluat de la Clio şi exteriorul este inspirat din aspectul lui Captur.

Gama Clio va include atât versiuni cu trei uşi, cât şi versiuni cu cinci uşi şi break, spun cei de la Radio BFM citaţi de AutomotiveNews. Francezii de la Renault nu au comentat încă aceste zvonuri, dar nu ne aşteptăm la o confirmare a acestor intenţii în viitorul apropiat. Sunt şanse ca francezii să dezvăluie o serie de informaţii despre Captur odată cu lansarea de la Salonul Auto de la Geneva, dar modelul va fi învăluit de multe zvonuri până la debutul în versiunea de serie.

Noua generaţie a lui Clio este aşteptată să debuteze în 2012, iar modelul va fi realizat împreună cu noii parteneri de alianţă ai celor de la Renault-Nissan.

Aşadar, vorbim de motoare pe benzină proiectate împreună cu Mercedes-Benz şi fabricate în uzinele Renault, în timp ce inginerii Smart îşi vor pune şi ei amprenta pe unele elemente tehnologice implementate pe acest model. Producţia va avea loc în uzina Renault din Flins, Franţa, dar şi la fabrica din Bursa, Turcia.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru