Skoda opreste temporar productia rivalului sau pentru Logan

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.02.2009
Skoda a oprit temporar productia modelului Octavia Tour, competitorul ceh al lui Dacia Logan.

Din cauza cererii scazute pentru modelul Octavia Tour, Skoda a oprit temporar productia acestuia. Modelul Octavia Tour era fabricat in Republica Ceha, la Vrchlabi. Productia ar putea fi reinceputa incepand cu luna viitoare. Cererea pentru modelele Octavia Tour a scazut la cote record pe piete cum ar fi Rusia, Ucraina si Romania. Octavia Tour era considerat rivalul Skoda pentru modelul Dacia Logan, datorita pretului de achizitie apropiat dar si al spatiului inteior de dimensiuni comparabile.

Productia la aceasta fabrica nu va fi oprita complet, deoarece Skoda produce la Vrchlabi si cea de-a doua generatie a modelului Octavia. Aceasta fabrica este cea mai veche si cea mai mica fabrica Skoda din Republica Ceha. In cadrul aceste fabrici modelele sunt doar asamblate,deoarece unitatea nu este echipata cu o camera de vopsire. Skoda planuia o renovare majora a acestei fabrici in speranta ca va fi folosita de Volkswagen pentru a produce modelul Up, dar compania din Wolfsburg a decis ca aceasta locatie nu este potrivita din cauza faptului ca Republica Ceha este reticenta la trecerea la euro, iar moneda nationala a cehilor este destul de puternica.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (11)

  • zic si io nu dau cu paru'
    concurentul lui Logan? tour incepe de la 12.400Eu, dublu fata de "concurent".....
    0 1
  • cozappz
    tot la fel
    Si mai este si cu motor de 1.4 la pretu asta! De unde pana unde concurent? Iar daca te apuci, ca omu', sa mai pui ceva pe ea (adica ceea ce nu gasesti la Logan) te duci cu ea pe la 16000E da' cu tot cu taxe.
    0 1
  • tot io
    Si la pretu asta iti iei o gioarsa de Golf4 sh noua din Germanica de dai mia de euroi dupa 3 luni ca tre sa-i faci distributia si mai dai iar mia de euroi ca tre sa-i schimbi bratu rupt in groapa ca de Golfu nu e pentru Romanica. Si uite asa castiga baietii cu piese de schimb si aia mesteri la Goalfe si tu stai si bati din buze ca prost ai fost si ti-ai luat sh.
    1 0
  • Bogdan
    Corect
    Asta este mentalitatea majoritaii.Sa aiba masina cat mai "cu nume", nu conteaza ca e sh, ca nu e pt drumurile noastre, ca piesele (majoritatea) sunt mai scumpe, aigurarile mai scumpe etc Nu e dacie si deja se simt (in capul lor)pe o treapta mai sus in societate.Nu are rost sa mai vin cu argumente ca astia "rasinosi" sa nu zic cu "B" sunt multi si uniti.Iar revenind la comparatia Skoda Tour si Logan, nu il vad ca un concurent pt Dacia, motorizarea la diesel la Skoda e 14.200e iar la Logan 10.000e (ma refer si la dotari nu la cea mai ieftina) iar la intretinere vorbim deja povesti.Toate cele bune.
    0 0
  • comparam mere in tari diferite
    voi comparati preturile din tara nu pe cele din afara, unde un logan dotat e peste 10.000E, iar o skoda tour cu aceleasi dotari modeste e cam 10.500E.
    0 0
  • serios?
    http://www.skoda.de/index.php?e=1-17-20-1
    0 0
  • logan
    Este mai scumpa Tour decat Logan, cu mult.......si sincer, daca ar fi mai scumpa cu mai putin tot Logan mi-as lua(mi se pare cam invechit Tour, chiar daca calitativ e superior Logan-ului).........doar ca ma cam sperie revizia de 60.000 de km.........mi se pare mult prea scumpa pt o masina ca Logan
    0 0
  • logan
    Am un Logan 1.5 dci.Sunt foarte multumit de consum.Dar afost cam scumpa.Am platit si 1000 ron taxa inmatriculare care acum s-a scos.Oare ne vor restitui taxa?
    0 0
  • Crysty
    Loganistii
    Voi astia care criticati pe cei care-si iau masini SH din Germania cred ca v-ati "luat teapa" cu troacele astea de logan-uri !
    Nu mai criticati, ca sa nu fiti criticati ! ... spune un vechi proverb.
    Niciodata nu se va compara un logan cu un Golf 4 ! Cum s-a facut p paralela mai sus !
    Fiecare cumpara ce vrea !
    Voi v-ati luat masini noi ca asa ati vrut ! Stati linistiti ca toate "cad" nu numai cele SH !
    Toate masinile au fost noi... ce credeti ca cele noi vor ramane vesnic noi? Nu dragilor... Sunt noi doar ... la inceput...
    0 1
  • esti praf :))
    doamne cata prostie pe capul vostru. bafta cu SH-urile voastre...
    0 0
  • tour TDI 12900 cu TVA
    si mai interesati-va....tour diesel incepe de la 12.900Euro TVA inclus mai nou...octavia 2 facelift incepe de la 13.300 Euro TVA inclus, 1.4 benzina....somn usor...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru