Vehiculele prea silentioase sunt o problema si in America
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Americanii de la NHTSA cauta o solutie pentru a reduce pericolul reprezentat de vehiculele extrem de silentioase la adresa pietonilor si a biciclistilor. Cei de la NHTSA investigheaza acest gen de vehicule inca din 2008, iar silentiozitatea unor modele care pot functiona doar pe energie electrica este ingrijoratoare pentru americanii care fac parte din aceasta organizatie. Aceeasi problema a fost intalnita si in Japonia, iar producatorii de automobile care au creat acest gen de vehicule extrem de silentioase lucreaza deja la o solutie, problema constand in cautarea unui sunet potrivit pentru un vehicul care nu foloseste un motor cu combustie interna pe intreaga perioada in care functioneaza.
Japonezii se gandeau sa foloseasca sunete din natura, cum ar fi sunetul creat de potcoavele unui cal care ating asfaltul, sau sunetul pe care il face vantul. Problema principala a acestor sunete este nivelul de decibeli pe care trebuie sa il genereze un vehicul pentru a nu fi deranjant in zone rezidentiale dar pentru a putea fi auzit in aglomerari urbane.
Totodata, sunetul respectiv trebuie sa fie placut si pentru soferul si pasagerii vehicului care il genereaza, ceea ce inseamna ca inginerii acestor companii au de lucru si in acest domeniu.Specialistii de la NHTSA au descoperit ca exista 12 manevre comune in care vehiculele extrem de silentioase ar putea fi periculoase pentru pietoni sau biciclisti. Un vehicul care foloseste exclusiv un motor electric pentru propulsie este periculos atat in cazul in care incetineste, cat si atunci cand este oprit complet. Problemele apar si in cazul in care vehiculul ruleaza in marsarier, la intrarea sau iesirea dintr-o parcare sau dintr-un loc de parcare, precum si in cazul in care vehiculul abordeaza un viraj.
Pentru moment, nu exista o statistica a accidentelor cauzate de vehicule extrem de silentioase. Fundatia Americana a Persoanelor cu Dezabilitati de Vedere si Federatia Nationala a Orbilor considera ca vehiculele hibride reprezinta un pericol pentru circa 20 de milioane de americani care au probleme de vedere, precum si pentru ciclisti si copiii mici.
Via | Leftlane
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Grupul Stellantis a emis un ordin de Stop-Drive pentru posesorii modelelor Citroen C3 și DS3. Mașinile afectate sunt produse între 2009 și 2019 și sunt echipate cu airbag-uri Takata. Ordinul este valabil și pentru clienții din România. (20.06)
-
Volvo a dezvăluit un nou tip de centură de siguranță, care va apărea pentru prima dată la viitorul SUV electric EX60. Noua centură de siguranță va ști mărimea ocupanților și se va adapta în caz de impact după mărimea acestora. (05.06)
-
Ford a inițiat o campanie de rechemare amplă pentru cel puțin câteva zeci de mii de mașini vândute în Europa. Conform Sistemului de Alertă Rapidă al Uniunii Europene, mai multe modele ale mărcii, printre care și cele produse la Craiova, au probleme cu conductele de carburant, care pot provoca un incendiu. (29.05)
-
Miza pe putere: viitorul motor Toyota cu 4 cilindri poate să depășească 600 CP
-
Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz formează o alianță pentru dezvoltarea de sisteme software
-
Mercedes-AMG recunoaște: clienții nu au rezonat cu motorul de 2.0 litri electrificat
-
BMW: „Motorul termic este piatra noastră de temelie”
-
Primele imagini cu noua generație Mazda CX-5. Data lansării, confirmată
Comentarii (0)