Volkswagen Eos si Scirocco vor primi motorul lui Golf GTI

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Motorul 2.0 TSI al lui VW Golf GTI va fi preluat si de modelele Eos si Scirocco in versiunea de 210 CP. Aceasta unitate va inlocui propulsorul TSI de 2.0 litri si 200 CP care echipeaza cele doua modele.

Propulsorul 2.0 TSI de 200 CP al lui Volkswagen Eos si Scirocco va fi inlocuit de unitatea de 210 CP a lui Golf VI GTI. Noua unitate ofera 10 CP in plus in timp ce cuplul motor ramane la nivelul de 280 Nm. La fel ca in cazul versiunii precedente, aceasta este disponibila alaturi de o cutie de viteze manuale cu sase trepte, sau cu o transmisie DSG cu dublu-ambreiaj.

Spre deosebire de versiunea de 200 CP a motorului TSI care echipeaza modelele Scirocco si Eos, noul propulsor este mai economic si mai ecologic. Timpul de accelerare al lui Scirocco 2.0 TSI de la 0 la 100 km/h a fost redus cu 0.3 secunde, atingand pragul de 6.9 secunde, pe cand cel al lui Eos 2.0 TSI a scazut la 7.8 secunde.

Versiunea de 210 CP a lui Volkswagen Scirocco TSI are un consum mixt de 7.4 litri la 100 kilometri, pe cand modelul Eos echipat cu acelasi motor are un consum in regim mixt de 7.2 litri la 100 km. In cazul lui Scirocco 2.0 TSI, vorbim de o imbunatatire de 5% a economiei de carburant, pe cand consumul de carburant al lui Eos 2.0 TSI a fost redus cu 9%.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • Ciudat
    Pe vw.de modificarea asta a aparut de cateva luni. Adica in configurator apare doar motorul de 210cp. Si mai am inca o nelamurire. In comunicatele de la lansare Scirocco R are demaraj 0-100km/h in 6.3 sau 6.4s, parca. Pe vw.de apare 5.9s pt masinile cu unitate DSG. Noi pe cine sa mai credem? Poate ma luminati si pe mine.
    Prefer sa-mi raspunda cineva de la automarket, sau un om normal eventual. Nu de alta, dar n-are sens sa se oboseasca geniile care se baga in seama la fiecare stire despre vw, e o intrebare ce necesita un nivel de cunoastere jignitor pt cultura si inteligenta lor.
    4 0
  • Rectificare
    5.8 chiar pt DSG
    2 0
  • mircea
    @Blue
    Conform site-ului de presa Volkswagen, versiunea manuala a lui Scrirocco R face 0-100 in 6.5 secunde, in timp ce versiunea DSG face 0-100 in 6.4 secunde.

    Acestea sunt datele oficiale prezentate de producator.
    2 0
  • Mersi....Si totusi...
    Si atunci de ce pe site-ul oficial apar diferente asa mari la datele tehnice? Adica ori VW minte, ori s-au gandit ulterior sa mai lase din limitarea electronica. Ambele variante mi se par plauzibile mai ales ca acelasi motor pe S3 (o masina cu 130kg mai grea) scoate 5.7, iar diferenta de 7 zecimi nu poate sa apara doar datorita tractiunii integrale (vezi cazul Golf-R).
    Poate faceti si voi un test cand apare la noi si aflam adevarul.
    1 0
  • @blue
    Ai dreptate, si eu am vazut in configurator motorul nou de cel putin 2 saptamani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru