VW Golf de 386 CP: Wimmer RS!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.12.2009
Un tuner german a creat o versiune de 386 CP a lui Volkswagen Golf GTI. Modelul poate atinge o viteza maxima de 267 km/h.

Tunerii de la Wimmer au dezvoltat un pachet pentru Volkswagen Golf GTI, care urca puterea propulsorului TFSI de 2.0 litri la 386 CP. Cuplul motor maxim oferit de unitatea supraalimentata de 2.0 litri urca de la 280 Nm la 455 Nm. Pe langa cresterea de putere, modelul a rpimit un pachet de suspensie precum si un set de jante Motec disponibile pe 18, 19 si 20 de inch.

Inginerii Wimmer au modificat turbina lui Golf VI GTI, au inlocuit catalizatorul standard cu o unitate sport si au modificat sistemul de admisie si pompa de carburant. Unitatea ECU a fost reprogramata pentru a putea beneficia la maxim de modificarile de mai sus, care sunt doar "varful iceberg-ului" cand vorbim de ceea ce au creat cei de la Wimmer pentru Golf GTI.

Gratie modificarilor operate de tunerii de la Wimmer, Golf GTI poate sa atinga o viteza maxima de 267 km/h. Cifrele de acceleratie 0-100 km/h nu au fost mentionate, dar ne putem astepta ca modelul german sa realizeze acest sprint in circa cinci secunde – deoarece un model cu tractiune fata "pierde" foarte mult la plecarea de pe loc din cauza acestei configuratii.

Ambreiajul lui Golf GTI a fost schimbat cu o unitate mai rezistenta, iar suspensia standard a fost inlocuita cu una reglabila de la HR. Manevrabilitatea si stabilitatea lui Golf GTI este imbunatatita mai departe prin intermediul unui set de jante mai mari, care sunt imbracate in anvelope performante de la Dunlop.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Pentru A3
    Cu asta poti sa "fugi" pe A3, de belea.
    Adica beleaua o sa fie cu cainii, oile, militienii, semnele de circulatie.
    Si mai rau e ca nici nu apuci sa-i dai talpa, ca se termina asfaltu'!
    Oare e vreo diferenta intre militienii din Ardeal si cei Regatzeni?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru