VW Scirocco in pericol: vine noul Ford Capri!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.04.2009
Ford ar putea sa reediteze modelul Capri pentru a concura cu Volkswagen Scirocco. Automarket va prezinta prima imagine prelucrata digital care surprinde aspectul acestui model.

Ford ar putea sa creeze o versiune moderna a lui Capri, aceasta urmand sa il aiba ca adversar pe Volkswagen Scirocco. Prima generatie a lui Ford Capri a fost dezvoltata de Ford Europa la sfarsitul anilor 1960 si era versiunea europeana a lui Mustang. La fel ca modelul Mustang, Ford Capri a fost un succes pe piata din Europa.

De-a lungul timpului, modelul a avut trei generatii, productia lui Ford Capri incheindu-se in anul 1986. Fanii Ford care asteapta cea de-a patra generatie a lui Capri au fost insa entuziasmati odata cu prezentatea conceptului Visos, prezentat in 2004 la Salonul de la Frankfurt. Acesta ar putea sa stea la baza unui nou Capri, in designul caruia se va aplica filosofia de design Kinetic. In versiunea ipotetica creata de prietenul nostru Andrei Avarvarii, liniile acestui model sunt ferme si ii confera lui Capri un aspect agresiv. Forma si dimensiunile sale il fac un concurent puternic al lui Scirocco, atat in materie de spatiu, cat si in privinta aspectului estetic.

La fel ca in cazul Volkswagen, care construieste Scirocco pe platforma lui Golf, Ford ar putea folosi platforma compactului Focus pentru noul Capri.

In plus, Ford ar putea sa incerce sa reduca costurile de productie prin folosirea propulsoarelor si a trenurilor de rulare disponibile in gama Focus.

Comentarii (23)

  • :))))
    daca o sa arate ca asta nu o sa concureze nici cu Dacia:)))fata e a lui ford mondeo ala vechi americanii in loc sa mearga inainte se intorc in timp
    0 0
  • Adrian
    poza?
    asta nu e decat un desen, dupa cum si scrie: "versiunea ipotetica creata de prietenul nostru Andrei Avarvarii"

    iar mi-am pierdut 2 minute din viata pe situl asta...
    0 0
  • ce titlu
    ahahahahahahahahahahha


    Va rog spuneti-mi ca e la misto titlul, in caz contrar ma dezabonez.


    ahahhahaahahahaha
    0 0
  • URAGANU
    audi
    Aduce un pic cu Audi TT
    0 0
  • Sirocco e kkt
    Sirocco e kkt! Si noul megane coupe cu kitul sport pe el arata de 10 ori mai bine!
    Asa ca Claus tata papa si tu cardanu in alta parte!
    0 0
  • @ Pulea
    Te-as ruga sa iti exprimi opiniile elevate intr`o maniera mai putin agresiva pentru ca nu faci altceva decat sa pornesti dispute. NU sunt un fan VW ... sunt un fan al masinilor bune, sirocco e o masina altfel fata de miile de plastice .. nu stiu daca ai avut ocazia sa o vezi in realitate, meganul coupe l-am vazut si m-a lasat rece. Revenind la Ford Capri ... a fost o masina super la vremea ei ... un muscle car european, insa daca tot e o "replica" a mustangului ... de ce sa nu continue traditia ... sincer ... ma bucur ca aceasta este doar o interpretare
    0 1
  • @Revolushan
    Lasa omu' sa-si exprime parerea in ce limbaj vrea el ... cat despre sciroccccccco ... o consider o masina mai mult decat degeaba ... ca si VAG in genere .

    Cum poti sa dai sincer acu' treij de mii de euro pe o ragalie de golf deghizat ... care mai rau ... n-are nici loc in spate sa cari cartofi cu el ... ca de , fiecare din noi avem nevoie din cand in cand de asa ceva ... cand cu banii astia iti iei SH un MERCEDES / BMW de crapa soseaua sub el ... si se pisa cu jet pe scirococo

    cat despre Fordu' Capri ... daca o sa arate asa ... o sa aiba la fel de mare succes cum a avut Lada succes in america .

    Howdy ... deep in the heart of texas
    0 1
  • cu designul kinetic nu cred ca va ajunge departe fordul.
    sunt experti in a lansa o idee de design pe care tot ei apoi o abandoneaza (vezi "edge design" (focus1) si "bio design"(mondeo 2 si scorpio))
    0 0
  • Pt texan
    hahahahah
    in primul rand mai TeXan daca iti cumperi scirocco nu vrei sa cari cartofi cu el;asta se face cu caruta nu cu o masina sport-coupe de vreo 200 cai.Apoi cu sh lasa-ne si apoi cu limbaju :ce ai spus tu cu pisatu se face la baie nu intre masini :)).in al patrulea rand ce ma intereseaza pe mine daca imi cumpar un scirocco ca seamana cu golf (asa zice toata lumea care la vazut numai in poze pe cand colo spatele nu seamana de loc fata e mult mai agresiva roti mai mai etc.punele una langa alta sa vezi cat de bine seamana).audi cum face cu a4 si a5 ?inca ele seamana si mai mult intre ele decat golf cu scirocco
    0 0
  • Flaviu C
    bufff
    deci nu stiu in mintea carui om poate fi un ford concurent pt scirocco...adica niciodata,tin sa precizez, un ford nu va fi mai bun decat un vw, in aceeasi clasa si dotare precizez, mai ieftin da, mai bun....niciodata...iara pe tema bmw,audi,merc sh, LOGIC ca nu pot fi comparate, NORMAL ca nu poti compara o masina de 40mii luata la 12-15 mii cu 400.000km cu una noua. In timp cea noua va tine mult mai mult, in primii 3 ani nu bagi bani intr-un vw, numa daca nu stii sa conduci ;) Numa bine, drive safe!
    0 0
  • toNtii au pareri
    cand lumea va intelege ca aproape in orice lucru gustul si inclinatiile privitorului sunt 75% din toata critica/admiriatia ce se aduce unui lucru atunci poate acei TOnTI nu vor mai face comentarii stupide.
    0 0
  • jiji de la pipera
    Nu am cuvinte ca sa exprim prostia lu' TeXaN.
    0 0
  • Relutu
    Lalalalal
    Ia zi TeXaN din, troleu arata penal VWul nu? Iti dau un sfat deschide geamul ala jegos, poate arata mai bine. Te cred esti smecher mergi fara bilet, haus haus. Dar mai lasa-ne!
    0 0
  • @texan
    Texane si tu esti mai mult decat degeaba, asa ca tine-ti gura acolo deep in the heart of texas, si condu un gunoi american de 4 tone.
    0 0
  • PS
    Nu stiu de ce orice stire, despre orice masina, sfarseste prin a fi comentata in raport cu BMW. SI mie imi plac BMWurile dar sa le lasam deoparte cand se vorbeste despre altceva. Multe masini nu se compara cu un BMW, din multe puncte de vedere, insa nu e cazu sa precizam asta de fiecare data.
    0 0
  • Frumos
    Conceptul este atragator, se vede ca s-a muncit la el ca sa se pastreze liniile clasice FORD. Din pacate, Scirocco e aici si concureaza cu imaginea concept. Pana apare Capri (respect) un facelift la Scirocco se impune.
    0 0
  • Ford vs VW ?
    Am avut ocazia sa conduc cu ceva decenii in urma , atat Fordul Capri , cat si VW Scirocco (MkI) . Capri era net peste VW S . dar , erau alte vremuri . Acum , fiecare constructor are parti bune si mai putin bune . E clar ca noul Capri va beneficia de avantajele tehnologice ale lui Focus ( RS si / sau WRC) , dar nici motoarele Turbo ale lui VW nu sunt chiar de lepadat . Oricum , o astfel de aparitie nu poate fi decat benefica ptr consumatorii de coupe-uri . Personal , pot spune ca sunt fan Alfa (de peste 30 de ani) dar Scirocco este singul VW care imi place (cu 2,0 TSI , desigur) .
    0 0
  • Pius 1
    Lipsa de cultura generala
    Stimati domni care faceti afirmatii,
    Puneti mana si cititi ce inseamna un motor cu ardere interna, ce inseamna un motor cu supraalimentare (daca puteti intelege asta), ce inseamna o foaie de arc din otel hipoeutectic si altele de genul asta. Interesant ca toti tembelii care nu au condus si nici nu vor conduce astfel de masini au exprimari gen "masina de KKT" sau ca"poti cumpara cu banii astia un BMW care sa rupa soseaua sub el". Ar fi interesant un soft care sa stearga automat toate imbecilitatile emise de cunoscatori.
    Adevarul este ca o masina de calitate costa bani pe care romanii nu ii au si foarte putine din masinile performante prezentate in revista "Automarket" vor fi conduse de romani.
    Pentru autorii de articole din aceasta revista as sugera sa descrie mai amanuntit detaliile tehnice si sa urmareasca comportamentul masinilor comercializate in Romania (in special fiabilitatea acestore, descrisa in termeni cat mai obiectivi). Informatii relevante despre acest capitol nu pot decat sa ajute oamenii in viitoare si posibile optiuni in achizitionarea altor masini noi.
    Cu stima
    0 0
  • Daca ii pun RevoKnuckle si 300cp s-au scos
    0 0
  • pigmeu
    RX8
    Orice cunascator i-si da seama ca seamana izbitor cu Mazda RX8,dar sa nu fim rautacioasi!
    0 0
  • Mircea
    hmm
    Toate ca toate dar eu nu pricep o chestie.
    Adica Ford a promis prin 2004 o versiune noua a lui Capri, iar acum, in 2009, un tip care se pricepe la 3D modeling ne serveste o masinuta destul de interesanta care AR PUTEA fi noul Capri???
    Mie mi se pare k articolul asta este aici doar ca sa se mai ocupe spatiul pe server...parerea mea
    Nu cred.
    Aici puteti gasi un New Capri mai frumos :P
    http://www.switchimage.org/phlog/Images_va_080401/Phlog_New_Capri_01.jpg
    Toate cele bune
    0 0
  • Design si atat
    Mai baieti, nu stiu ce e asa de greu de inteles: masina prezentata este un exercitiu de design, atat si nimic mai mult. Din punct de vedere al realizarii jos palaria in fata d-lui Avarvarii!
    Dpdv Ford vs Scirocco, e posibil sa iti placa fie un model fie celalalt. Insa, realitatea marketingului demonstreaza ca se bat pentru aceeasi piata.
    E normal ca multi dintre mult-prea-tinerii comentatori pe forum sa nu stie cum arata candva Ford Capri, cat timp ultimul pe care l-am vazut eu prin trafic a fost acum vreo 25~30 de ani.
    Dincolo de disputa "care e mai bun si care e mai varza" e de mentionat ca Ford Capri are in spate o adevarata istorie, care merita sansa de a fi redescoperita (vezi reinventarea celebrului VW 1300 prin aparitia lui Beetle)
    0 0
  • ford capri da masina exceptionala de buna cele vechi dar si noi rare si scumpe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru