Al doilea exemplar Bertone Mantide a fost vandut cu 1.32 miloane de euro

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.12.2009
Bertone a vandut cel de-al doilea exemplar Mantide cu 1.32 milioane de euro. Acesta a fost achizitionat de o persoana din Dubai, al carui nume nu a fost divulgat.

Bertone a anuntat vanzarea celui de-al doilea exemplar Mantide produs de constructorii de nisa italieni. Lansat in cadrul Salonului Auto de la Shanghai din acest an, modelul are la baza Corvette ZR1, insa caroseria si interiorul au fost modificate masiv.

Bertone Mantide va fi produs in doar zece unitati, cel de-al doilea exemplar al seriei fiind vandut unei persoane din Dubai pentru 1.32 milioane de euro. Oficialii casei de design nu au vrut sa divulge identitatea cumparatorului. Pentru realizarea acestei masini, Bertone a utilizat tehnologii din industria aeronautica, dar au fost influentati si de tehnicile din F1.

Bertone Mantide are o masa mai mica cu 100 de kilograme decat Corvette ZR1, multumita materialelor usoare folosite de italieni. Modelul dispune de un propulsor V8 supraalimentat de 6.2 litri care livreaza 638 de cai putere si produce un cuplu motor de 819 Nm. In ceea ce priveste performantele, Bertone Mantide spinteaza de la 0 la 100 km/h in 3.2 secunde, iar viteza maxima la care poate ajunge este de 351 km/h.

via | WCF

Comentarii (9)

  • ......
    .......
    am o intrebare......masina asta Bertone e facuta de italieni????.....ms
    4 5
  • .........
    numele 'Bertone' ce radacini iti sugereaza .......chinezesti/???????
    :)
    8 17
  • @.....
    Da.
    10 3
  • .........
    "Bertone a anuntat vanzarea celui de-al doilea exemplar Mantide produs de constructorii de nisa italieni"....iti poti da seama si dupa nume.....Bertone din cate stiu eu e un designer sau o casa de design destul de renumita......se vede clar din designul acestei masini......mie imi place cum arata
    10 2
  • tzenu_bmw esti un frustrat
    15 3
  • Pret
    Cu toate ca suma este enorma, mi se pare putin fata de Bugatii Veyron care este produs cantitate mai mare (500)
    3 1
  • corvette
    cred ca asta-i cel mai scump corvette vandut vreodata ...
    intradevar un corvette la cura de slabire ...
    5 0
  • corvette
    cred ca asta-i cel mai scump corvette vandut vreodata ...
    intradevar un corvette la cura de slabire ...
    1 2
  • ...
    Observ ca motorul asta se bucura de un interes aparte al tunerilor. Numai bun de transplant pe modele care au nevoie de forta bruta ;)
    In ceea ce priveste faptura din imagini, desi nu-mi starneste o emotie deosebita, apreciez faptul ca a reusit sa iasa in evidenta cu un design aparte care nu seamana cu nimic.

    P.S. Subscriu la ce a spus RR si i-as recomanda scoaterea pozei de cocalar din avatar.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru