Franţa: PSA a produs mai multe automobile decât Renault în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.02.2012
Concernul PSA a produs de trei ori mai multe automobile decât Renault în Franţa în decursul anului 2011, dar acest lucru nu îi face pe francezi să nu renunţe la peste 6.000 de locuri de muncă.

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au produs de trei ori mai multe automobile decât rivalii lor de la Renault în decursul anului 2011. Rezultatul este valabil pe piaţa din Franţa şi subliniază o creştere a producţiei de 3.6 procente pentru PSA Peugeot-Citroen şi o scădere de 6.4 pentru Renault. Concernul PSA Peugeot-Citroen a produs 1.23 milioane de automobile în Franţa în decursul anului trecut, în timp ce rivalii de la Renault au construit doar 444.862 unităţi. În acelaşi timp PSA Peugeot-Citroen şi-au redus producţia în alte state cu 4.7 procente, totalizând 1.93 milioane unităţi, iar Renault şi-a crescut producţia în alte state cu patru procente, atingând două milioane unităţi produse în alte ţări.

În segmentul utilitarelor, Renault produce mai multe vehicule în Franţa decât PSA Peugeot-Citroen. Cei de la PSA Peugeot-Citroen au anunţat la finele anului trecut că vor renunţa la 6.000 de salariaţi din Franţa începând cu 2012, ceea ce a dus la proteste în rândul sindicaliştilor. În baza acestor disponibilizări, cei de la Peugeot-Citroen şi-au propus să economisească 800 de milioane de euro pe an.

Conform celor de la Reuters, 6.800 de posturi interne şi ale furnizorilor vor dispărea în urma acestei schimbări.

"Logic ar fi ca, dacă rezultatele sunt bune, compania să angajeze oameni, să încerce să se dezvolte. Măsurile anunţate azi sunt scandaloase. Cantitatea de muncă depusă este oricum excesivă şi acum, nu avem cum să acceptăm o reducere a personalului", a declarat Bruno Lemerle, şeful sindicatului CGT, principalul sindicat al muncitorilor PSA .

Via | Caradisiac.fr

Comentarii (2)

  • Semtex
    Nu-ti trebuie decat o imagine de ansamblu ca sa-ti dai seama cat de hilare sunt titlurile astea inflamatoare... E o diferenta intre a produce si a vinde efectiv unitatile produse. Asta tine de managementul fiecarui grup auto.

    PSA inseamna Peugeot si Citroen.

    Grupul Renault e compus din Renault, Dacia si Samsung. Cum Dacia nu produce (doar se vinde) in Franta, iar Samsung nu-i nicaieri la orizont, mai ramane doar Renault. Ce conteaza totusi sunt vanzarile.

    E mai mult problema Frantei ca Renault isi muta productia pe alte meleaguri si mai putin a constructorului.

    Ca marca, Renault intodeauna a fost numarul 1 in Franta la vanzari (cu diferente mai mici sau mai mari). Au urmat apoi Peugeot si Citroen. Logic ! In Franta se vand masini frantuzesti ! :)) Dacia ca marca tanara, chiar daca vinde bine, nu se poate pune cu Peugeot sau Citroen la ei acasa.

    Unitati vandute Franta 2011:

    1 Renault 455.700
    2 Peugeot 369.800
    3 Citroen 323.100...7 Dacia 89.000

    Un calcul matematic simplu o sa ne arate de ce PSA vinde mai bine ca Groupe Renault in Franta. De mentionat ca pe 2011, Renault a avut intr-adevar o cota mai mica decat in anii precedenti. Dar unde Renault a pierdut in Europa Occidentala, a castigat cu varf si indesat pe pietele emergente cu potential (Brazilia, Rusia etc)
    10 3
  • PSA vs Renault...
    deci daca pui grupul cu marca in sine e clar... Daca comparau constructorul PSA cu constructorul Renault-Nissan mai ziceam... dar asa.... plus ca Renault produce mai mult in afara frantei decat in hexagon.... Peugeot cu Citroen mai prodcu si prin alta parte? Ca nu am auzit de alte fabrici decat cele din hexagon...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru