Grupul VW vrea platforma 4X4 pentru modelele mici

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.05.2008
A doua generatie a platformei modelelor de clasa mica Polo, Fabia si Ibiza va oferi si o transmisie 4X4.

Grupul Volkswagen pregateste o revolutie pentru modele mici prin dezvoltarea unei noi platforme capabila sa suporte tractiune integrala. In prezent, Volkswagen Polo, Skoda Fabia si SEAT Ibiza sunt modelele grupului german care folosesc aceeasi platforma si beneficiaza de tractiune fata.

Noua generatie a platformei va putea primi optional si o tractiune integrala, desi este putin probabil ca aceasta sa isi faca loc pe toate modelele grupului. Desi va fi primul model care va primi noua platforma, Seat Ibiza nu se va bucura de o tractiune integrala.

Polo insa va primi transmisia 4X4 pentru versiunea Cross. Chiar si viitorul model Audi A1, asteptat sa debuteze anul viitor, este asteptat sa preia aceasta platforma cu o optiune 4X4. Audi ar continua astfel traditia sistemului quattro si pe noul A1, platforma VW urmand sa indeplineasca toate pretentiile constructorului german premium.

Platforma botezata PQ25 va continua sa ofere si optiunea tractiunii fata, disponibila pe celelalte modele care nu vor simti nevoia unei transmisii integrale.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru