Karmann nu va mai produce Volkswagen Golf Cabrio

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.05.2008
Surse din interiorul Volkswagen au anuntat ca viitorul Golf Cabrio nu va mai fi produs de Karmann.

Esential

600.000 de unitati Golf Cabrio a produs Karmann pana in prezent.

Constructorul german Karmann este recunoscut pe plan european ca unul din cei mai mari producatori de autovehicule, beneficiind de mai multe contracte cu Audi si Volkswagen. Se pare ca nemtii vor primi o lovitura grea din partea VW care vrea sa renunte la parteneriatul actual si sa produca viitoarea generatie Golf Cabrio in propriile uzine.

Inca de cand a fost lansat pentru prima oara pe piata, Golf Cabrio a fost produs de uzina din Osnabruck a celor de la Karmann, nemtii asambland pana in prezent 600.000 de unitati ale diverselor generatii.

Desi nu exista o confirmare oficiala a acestui zvon, se pare ca informatia a fost transmisa de o sursa importanta din interior, care nu a putut insa dezvalui care uzina Volkswagen se va ocupa de productia viitorului Golf Cabrio.

Anul trecut si Audi a anuntat ca renunta la uzina Karmann pentru productia modelului A4, dar a revenit apoi asupra deciziei si a promis ca le va permite germanilor sa se ocupe de asamblarea lui A3 Cabrio.

BMW a urmat si el exemplul rivalilor din Ingolstadt si le-a oferit celor de la Karmann un contract pentru productia modelului Seria 1 Cabrio pana in 2013, asamblarea urmand sa aiba loc la uzina Zary din Polonia.

In aceasta perioada volumul productiei ar urma sa se incadreze intre 170.000 si 300.000 de unitati.

Pana anul trecut, cand au aparut aceste contracte, Karmann plutea in deriva dupa despartirea Daimler si Chrysler. Nemtii produceau atunci raposatul Chrysler Crossfire cu piese ramase pe stoc de la Daimler. In aceasta perioada 1800 de persoane au fost concediate si falimentul era iminent.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru