Lansarea lui Toyota FT-86 ar putea fi amânată cu doi ani

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.05.2010
Lansarea lui Toyota FT-86 ar putea fi amânată cu doi ani din cauza unei pieţe slabe pe segmentul automobilelor sport şi pe fondul unor schimbări drastice în materie de design.

Potrivit publicaţiei nipone Best car, lansarea viitorului Toyota Celica, model bazat pe conceptul FT-86, a fost amânată pentru anul 2013. Iniţial, constructorul nipon anunţa că va lansa modelul respectiv în 2011, dar o serie de studii marketing şi decizii ale directorilor au dus la amânarea lansării acestui model deosebit de interesant şi atrăgător. Jurnaliştii de la Best Car au obţinut informaţia amânării lansării acestui model chiar de la Grupul TMJ – Toyota Marketing Japan, care se teme că lansare modelului în 2011 ar fi prematură.

Cei de la Toyota Marketing Japan consideră ca lansarea lui FT-86 în 2011 ar fi prematură din cauza situaţiei economice mondiale. Aceştia estimează că piaţa automobilelor sport se va recupera mai greu decât celelalte segmente, deoarece vorbim de un anume tip de clientelă şi de modele cu un preţ ceva mai ridicat de achiziţie, alături de o întreţinere mai pretenţioasă şi costuri mai ridicate ale consumabilelor şi pieselor de schimb.

În ciuda întârzierii lansării modelului, cei de la Toyota vor veni şi la editia 2011 a Salonului Auto de la Tokyo cu conceptul FT-86, despre care au tot anunţat în ultima perioadă că este doar un prototip şi că ar putea schimba design-ul în orice moment.

În primă fază, existau câteva zvonuri care anunţau schimbarea design-ului lui FT-86, care s-au dovedit a fi nefondate în momentul respectiv. Ulterior, cei de la Toyota au anunţat că viitorul Celica va fi mai scump şi va fi destinat unui public ceva mai bătrân, care îşi permite achiziţia unui asemenea model. Acum, celor de la Toyota nu le rămâne decât să se uite la vânzările lui Honda CR-Z, succesorul hibrid al lui Honda CRX şi să ia noţiţe în vederea lansării unui succesor al lui Celica, echipat cu tracţiune spate şi cu un şasiu realizat împreună cu conaţionalii de la Subaru.

Via | 7tune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru