Opel întârzie livrările europene ale lui Ampera din cauza problemelor lui Chevrolet Volt

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.12.2011
Investigaţiile care vizează riscurile de incendiu la nivelul bateriilor lui Volt în SUA au făcut ca livrărie lui Opel Ampera să fie întârziate în Europa.

GM a anunţat că Opel va întârzia livrarea modelului electric-hibrid Ampera la dealerii săi din Europa din cauza investigaţiilor pe care organizaţiile de siguranţă din Statele Unite le realizează în cazul unui exemplar Volt ale cărui baterii au ars într-o parcare închisă la câteva săptămâni după ce maşina fusese supusă unui crash-test oficial. Opel Ampera şi Chevrolet Volt sunt modele identice sub caroserie, fiind produse pe aceeaşi banda de asamblare la fabrica GM din Hamtramck, Detroit. Cele două maşini împart aceeaşi platformă şi aceleaşi tehnologii, implicit setul de baterii Litiu-Ion.

"Nu mai livrăm maşinile în acest moment, iar livrările sunt sistate cel puţin până când ne vom asigura că bateriile sunt sigure", a declarat un purtător de cuvânt al celor de la Opel, citat de Automotive News.

În momentul începerii investigaţiilor legate de bateriile lui Volt, Opel apucase deja să livreze câteva exemplare Ampera dealerilor săi din Germania, Franţa, Elveţia, Belgia şi Olanda.

pe de altă parte. Chevrolet a începu la rândul său livrările lui Volt în Europa, primele două exemplare cumpărate pe Bătrânul Continent fiind livrate către Ambasada Statelor Unite din Paris în cursul săptămânii trecute.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru