Opel îşi schimbă motorizările din 2013

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.10.2011
Opel şi Vauxhall vor trece printr-o campanie de downsizing între 2013 şi 2016. Noile lor motoare vor fi produse în Ungaria, vor avea cilindree cuprinse între 1.0 şi 1.6 litri şi vor respecta normele Euro 6.

GM Europe pregăteşte o reîmprospătare a gamei de motorizările folosite de mărcile Opel şi Vauxhall. Campania de downsizing va avea loc între 2013 şi 2016 şi are două scopuri: reducerea emisiilor de CO2 şi a cilindreelor şi respectarea normelor de poluare Euro 6. Noua familie de motoare diesel se va numi MDE (Medium Diesel Engine) şi va fi reprezentată de o unitate de 1.6 litri, care va oferi între 100 şi 140 CP şi va debuta în 2013.

Motorul MDE, un 1.6 CDTI, va înlocui atât versiunile superioare de putere ale unităţi 1.3 CDTI, cât şi toate versiunile de putere ale lui 1.7 CDTI. Motorizarea diesel de 1.7 litri este cea mai populară unitate pentru Astra în Regatul Unit. Unitatea 2.0 CDTI va primi încă o turbină şi va dezvolta 200 CP în versiunea de top. Respectiva motorizare va debuta abia în 2015 şi va respecta normele Euro 6 în timp ce va fi mai puternică şi mai economică decât actuala versiune.

În cazul motorizărilor pe benzină, noua gamă de propulsoare otto va folosi doar injecţia directă. Gama SGE (Small Gasoline Engine) va include unităţi de la 1.0 la 1.4 litri, în timp ce gama MGE va avea un motor de 1.6 litri.

Motorul de 1.0 litri va avea trei cilindri şi-l va echipa pe Junior, care va debuta la Paris în toamna lui 2012, cu toate că motorizarea nu va fi oferită alături de Junior încă de la lansare.

Cele trei familii de motoare (MDE, SGE şi MGE) vor fi construite la uzina din Ungaria, care are o capacitate de 500.000 de unităţi pe an. GM Europe va investi 420 de milioane de lire sterline pentru a moderniza respectiva unitate de producţie.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • Good job!
    Tot asa baieti! Mai bine si ptr noi si ptr voi!
    15 6
  • Catalin
    Diesel
    suna interesan specificatiile, euro 6, 100-140 cp, astept cu nerabdare aceste motorizari
    6 1
  • Motor
    noile motorizari sunt asteptate cu nerabdare de fanii opel, eu unul abia astept sa vad noutatile
    5 1
  • astept cu mare interes motorul bi-turbo de pe insignia diesel de 190 cp .sper sa fie ceva deosebit.
    5 1
  • perform
    noua generatie de motoare sunt convins ca or sa aduca un plus de performanta pe modelele opel
    3 1
  • Octavian
    daca ar lucra si la handling si calitatea materialelor ar fi excelent.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru