Premiera: Noul BMW Seria 7, primele fotografii

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.07.2008
BMW a "scapat" pe internet primele fotografii ale noii generatii Seria 7. Imaginile oficiale vin abia peste doua zile.

Dupa ce BMW a prezentat noile forme ale Seriei 7 clientilor sai, intr-o intalnire de gala foarte exclusivista, modelul german iese pe internet, ca de obicei, printr-o galerie foto "scapata" de echipa de comunicare a bavarezilor. Desi fac parte din setul de fotografii oficiale pe care BMW il pregateste pentru lansare peste doua zile, imaginile sunt mici si preluate, spun sursele, din directorul de imagini digitale Flickr.

Ce aduce nou Seria 7, cel mai luxos model al celor de la BMW? O linie inspirata evient din coneptul CS, noi LED-uri care confirma trendul de design inceput de amicii de la Audi, o grila ceva mai mare in dimensiuni si stopuri schimbate ca stil. Desi presa auto internationala sustine ca noul "spate" al lui Seria 7 va atrage o multime de critici, schimbarile exterioare au fost mentinute de BMW la nivel minim, cele mai evidente modificari avand loc sub caroserie, in ceea ce priveste ampatamentul, ecartamentul si motoarele.

Apropo de unitatile de propulsie, acestea vor avea in varf V8-ul de 4.4 litri si 400 de cai pe care l-am avzut sub capota lui X6, acesta urmand sa fie cuplat cu o transmisie XF cu opt rapoarte.

Normal, BMW isi va mentine linia inovatoare si in ceea ce priveste noua generatie Seria 7, urmand sa arunca in lupta o multime de sisteme inovatoare.

Printre acestea, cruise control-ul radar, o noua generatie a pachetului night vision, un sistem dual view pentru monitorul de pe plansa de bord si sisteme de detectie a depasirii liniei benzii de mers.

Fotografiile oficiale ale noului Seria 7 vor fi prezentate oficial peste doua zile, urmand ca prima aparitie a modelului bavarez sa aiba loc in octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

via | Carscoop 

Taguri: BMW, Seria 7

Comentarii (38)

  • le-ati luat de aici
    http://carscoop.blogspot.com/2008/07/2009-bmw-7-series-pictures-leaked.html
    0 0
  • Mircea
    Aham
    Asta spunem si noi undeva, jos :)
    0 0
  • Marius
    E varza
    Ne asteptam si noi la ceva absolut nou. Dar...e un progres prin evolutie, nu prin revolutie. Multi s-au cam invatzat aiurea cu conceptia ,,neamtzul face, neamtzul drege,,. Hai sa-i lasam dracu pe nemtzotei si sa ne mai uitam si la alte masini. La motoare si la tehnica sunt inca buni nemtzii...dar la design au devenit cam banali si cam stersi. Dpdv al design-ului, acest Seria 7 e doar un upgrade nenorocit al vechiului model si consider ca nu-si merita banii ceruti de producator. Mai discutam despre urmatoarea generatie peste 6 primaveri.
    0 0
  • Revoltia e in interior, pun pariu
    0 0
  • WTF????
    WTF???? Spatele nu are nici o legatura cu bmw (parca e sonata sau legend) iar fata parca e de seria 1??? astia au innebunit???
    0 0
  • cosmin
    nu inteleg de ce volanul si plansa superioara a bordului au cu totul alta nuanta decat interiorul masinii. interior bej cu volan negru arata chiar urat
    0 0
  • BMW 7er
    Nu stiu cine le da drumul unora pe site-uri sa posteze comentarii care mai de care mai hilare. Cum adica spatele seamana cu cel de Sonata sau Legend?Poate se uita mai bine cel care a scris aceasta enormitate in filele istoriei, unde va vedea ca stopurile decupate pe linia portbagajului au fost inventia BMW, si ca s-au regasit pe generatia cu nume de cod E32 a lui 7er. Ce vedem acum este o reinterpretare moderna a acestora. In plus, similaritatile cu 1er in partea frontala sunt sublime:pai ca sa semene cat de cat, ar trebui ca 1er sa fi avut de dinainte macar acel 'eye lid' definitor al farului, ceea ce, evident, nu are. Per total, nici forma farului nu seamana catusi de putin;ba chiar as putea spune ca forma lor imita oarecum forma farurilor generatiei actuale cu facelift;bineinteles, inflexiunile de design sunt cele care diferentiaza totul.

    In plus, si Automarket greseste. Grav as putea spune(pe langa greselile de ortografie):"Apropo de unitatile de propulsie, acestea vor avea in varf V8-ul de 4.4 litri si 400 de cai pe care l-am avzut sub capota lui X6, acesta urmand sa fie cuplat cu o transmisie XF cu opt rapoarte." . Nu prea cred, pentru ca acest V8 se va regasi pe versiunea 750i, care nu este varf de gama, deoarece in oferta se regaseste si 760iL, care va aparea ceva mai tarziu, dar in timp util pentru Paris. 760iL va fi varf de gama, pentru ca va dispune de un motor V12. Aaa, si inca 2 aspecte: numarul total ai CP ai V8-ului twin turbo este 407, iar cutia de viteze se numeste ZF, nu XF.

    Si da, imi place noul 7er!
    0 0
  • nu-mi place, arata ca naiba, l-as sugruma pe Bangle ca a stricat toate seriile la BMW din 2001 incoace :(
    0 0
  • candidat
    O masina care ar lua primul loc la Cea mai urata masina
    0 0
  • BMW 7er
    Bangle nu are nici o vina, desi este directorul departamentului de design al BMW. Practic, el nu este insarcinat cu desenul propriu-zis;el poate sa refuze sau sa dea verde unui anumit design. Cei care deseneaza cu adevarat modelele bavareze sunt altii. Spre exemplu Pierre Leclerq, sef la design exterior, sau Adrian van Hooydonk. De asta sa va luati.

    Si, let's be honest, nu e nici pe departe cea mai urata masina. Cred ca sunt altele cu adevarat hidoase, cum ar fi modelele Ssangyong:Rodius, Kyron, Actyon...
    0 0
  • BMW
    E clasa lux ...mie imi place ,e o amsina care iti arat stattutul social(nu in Romania).S-a pastrat o linie clasica ,dar cu foarte bun gust.
    Rar masian s-a apara care s-a nu imprumute ceva din linia de design de la alta masina ,poate chiar low cost
    0 0
  • alinmarina
    sunteti niste aiuritzi
    Da! Voi toti cei care comentati articolele astea fara a avea nici cea mai mica idee despre lumea auto. Va dati cu parerea dupa propriile sisteme de valori si uitati ca masina asta e creata sa se vanda in intreaga lume. Cate natzii sunt pe lumea asta, cate culturi atat de diferite... Spre exemplu China. Este piata cu cea mai mare dezvoltare curenta. De unde stiti ca designul asta nu va placea orezarilor? Fiecare dintre voi va napustiti sa criticati.. Auzi: evolutie nu revolutie. Pai bai mancatorilor de cartofi cu branza, voi credeti ca asa se fac afacerile, prin revolutie? Ce producator auto isi mai permite sa faca esperimente in ziua de azi, mai ales in clasa de lux, mai ales in plina criza petroliera? Masina asta e o evolutie normala. Atat! E frumoasa, bine inchegata, va avea motoare puternice si dotari de ultima generatie, high-tech. ATAT!
    1 0
  • not BMW
    Nu zic ca e urata..nimeni nu e frumoasa..DACA nu ar fi BMW. Daca poarta sigla BMW, e cu totu` alta problema. Pur si simplu, nu se incadreaza in liniile marcii. Pai cum arata un BMW acu 10 ani..si cu arata asta acum?!?! Nici Mercedes nu mai arata cum arata acum 10 ani, dar si`a pastrat identitatea marcii. Si nu o spunem numai noi, "comentatorii de pe marigine" ci si bietii de la Top Gear sau Fifth Gear, sau alte publicatii si ziaristi de profil. Insa, intr-un interviu, Bangle a fost intrebat de ce e asha radical designul noilor modele (incepand cu cele din 2001) iar el a raspuns sec atunci: "BMW nu a vandut niciodata mai bine". In fine, pasionatii de bmw vor aprecia X5-ul, M3-ul de anul acesta si..cam atat, din modelele noi, si poate seria 7 din anii precedenti...si cam atat. Oricum, de schimbat sigoor nu v`om putea schimba noi mai nimic, atat timp cat BMW vinde, si inca bine..:)
    0 0
  • frumos
    Arata chiar bine, de ce? pentru ca aduce mai mult cu BMW E38 decat cu E65/E66 dar totodata imprumuta si elemente de la acesta din urma. BMW a fost si va ramane ceva de top cu sau fara Bangle. Da, a avut si masini urate, dar tot BMW ramane. Sa nu mai vorbim de motoare, tot timpul in clasamente si revolutionare.

    Multi tarani pe aici care nici nu stiu cu ce se mananca. Nu am BMW, imi doresc, sun fan, dar nu ma pis imprastiat cand vad unul pe strada.

    Si ce? Honda Legend e o masina de doi lei? De aici si numele, chiar este o legenda. Iti doresc macar sa ai o Honda Accord sa vezi ce masina e si apoi sa vorbesti. Legend in SUA se vinde sub numele de ACURA Legend, Acura fiind clasa de lux a firmei Honda, precum Lexus pt Toyota si Infiniti pentru Nissan. Multi prosti pe lumea asta. Inainte sa vorbiti aiurea mai puneti mana si mai cititi. Ciobanilor. Cat despre automarket, ca de obicei, inapti.
    0 0
  • chris-kssy
    Pana sa ma uit la detaliile primei fotografii parea ca fiind maserati quattroporte iar spatele (cum zicea cineva mai sus) nu are nici o legatura cu bmw...oricum in ansamblu arata foarte bine
    1 0
  • Iubitorii de masini de 10000-15000 de euro le vor compara intotdeauna cu BMW si va vor spune sa va uitati si la alte masini asta numai la noi in tara, unde pana de curand adevaratii au mers cu Dacia 1310.
    0 0
  • Cristi
    Sunt consternat!
    Nu scrie nimeni despre Logan ceva...
    0 0
  • ,,,,
    nush c sa zic park e un seria 5 mai lung :|
    0 0
  • joe cocker
    comentariu
    Buna faza: pe de o parte "Spatele nu are legatura cu BMW" iar pe alta parte "Progres prin evolutie nu prin revolutie". Majoritatea comentatorilor privesc din punctul lor de vedere. Ma uit pe strada si vad niste masini cu un design zici ca au fost facute pt desene animate si totusi exista cumparatori! Ma intreb cati dintre comentatorii astia adevarati au condus un bmw, honda, toyota etc. Ce ciobanime!
    1 0
  • gibelush
    greseala...
    "urmand sa arunca "
    0 0
  • galerie foto
    nu stiu de ce a trebuit sa schimbati interfata galeriei foto. functioneaza mult mai prost decat cea de dinainte si tot timpul da erori. cat despre masina.. mie, unu, mi se pare ca arata ca un bmw.
    0 0
  • alexx24
    Mie mi se pare ca seamana cu sandero si chiar cu loganul :P Probabil vor sa fie siguri de un succes similar cu cel al loganului pe pietele occidentale :))))) Se vorbeste chiar de o colaborare cu Dacia, fiindca cei de la BMW vor sa`si insuseasca unele secrete de productie care fac din Dacia o masina de fa., pardon fiabila.
    0 0
  • ROMICA
    dragi mei care afirma ca acest nou bmw seria 7 este urat si nu stiu ce..vreau sa va spun ca daca voi vedeti toata ziua tractoare si masini agricole normal ca astea vi se pare urate..duceti-va in continuare cu tractoru pe camp si lasati uitatul pe internet la masini la care nu puteti visa!sunteti idioti!
    0 0
  • insane
    parerea mea
    Am condus seria 7.. 745i(2004)..(recunosc ca nu e masina mea ci a unchiului meu) e o nebunie de masina.. mai ales cand abia aparuse.. tot respectul.. ce tehnologie avea masina aia era de necrezut la vremea aceea.. trei tipuri de schimbare a vitezelor.. clapete dupa volan, direct de pe volan sau automat.. scaune ventilate cu masaj, comenzi vocale, tv, dvd, si nenumarate altele.. Presupun ca si noul model este mult mai performant ca dotari interioare si motorizari.. si ca aspect exterior.. ori itzi place ori nu itzi place.. la fel a fost si cu modelul anterior.. si aceasta e o caracteristica a marcii bavareze.. fie iti place fie nu.. Nu exista vrun seria 7 dupa care sa nu fi intors cineva capul.. si la fel v-a fi si acest model.. chiar daca nu este schimbat radical.. si sincer sa fiu deja sunt plictisit de S'ul nou.. daca ati observat un S modelul nou din prima generatie care a aparut.. acum 2-3 ani.. 80% dintre ele nu mai au look'ul care il aveau cand s-au lansat.. dar un seria 7 din 2004 arata bine si dupa 4 ani.. sunt sigur ca cei de la BMW nu vor intampina probleme cu "noul" seria7.. si inca ceva toti tiganii au Mercedez S Klasse pe cand seria7 au majoritatea oamenilor care stiu ce e o limuzina si stiu sa se respecte..
    0 0
  • Schimbatorul...
    NU vad la ce au mutat inapoi schimbatorul de pe volan... uf...
    0 0
  • patetica parere
    mai date in fasole cu masina care se respecta;in afara vanzarile conteaza la acest tip de limuzine si din 1970 s classe e lider incontestabil in vanzri si orice tine de capitolul legat de limuzine; SI acum lupta se da pentru locul 2, ca si audi a8 ia intrecut si pe buna masura ca mult mai incantaotr sa vad un a8 sau un s class deact un seria 7
    0 0
  • SSS
    Ei, dragii mei, in concluzie, tocmai de aceea exista Mercedes S Class :))))))
    0 0
  • In concluzie
    In concluzie, asa cum ne obisnuit natia noastra, avem intotdeauna de carcotit. Conduc un 7 de cinci ani. Am avut S, 8-ul de la Audi. Fara sa incerc sa fiu subiectiv, toate au defecte si calitati insa, in viata trebuie sa alegi lucrul cu cele mai putine defecte. Acesta este, domnii mei, BMW, BMW seria 7.
    Eu as trage niste concluzii dupa ce m-as da cu toate astea trei: MB S-Klasse, Audi A8/S8, BMW 7er.
    Cred ca abia dupa aceasta etapa putem fi in masura sa comentam. Pana atunci, nu facem decat sa comentam fara a intelege ce comentam.
    Vis-a-vis de design pot sa ma declar si eu un pic nemultumit, atunci cand vad coborarea schimbatorului de la volan pe consola. Dar cu orice ne obisnuim.
    In concluzie, eu sper sa pot sa mi-l iau cat mai curand si asta va doresc si voua, tuturor celor care au comentat. Este o adevarata fiinta.
    0 0
  • Proprietar BMW
    Conform cifrelor BMW este lider la vanzari
    Un detaliu pe care alex il scapa din vedere. Cifrele oficiale ale vanzarilor pe plan global. Daca le citesti descoperi ca bmw a vandut mai mult in segmentul premium decat ceilalti doi concurenti directi.
    0 0
  • BMW cu are rival
    Probabil ca cine a scris acele comentarii negative despre BMW nu are si nu a mers in viata lui intr-o masina ca asta. Ceva mai bun nu poti avea si nu poti cere.
    0 0
  • razvaschumy
    7-ar
    contrar la ce zic unii circotasi ,mai tot ce au scos cei de la BMW si ce vor mai scoate este de vis si super tare frate!!!!!!!!!
    0 0
  • tanu bmw
    vorbiti prosti
    fratele meu 7 a tost totdeauna o masina pt cei ce prefera s clase da fiecare cu gusturile lui in america cica nu ai voie sa cunduci seria 7 numa daca ai ceva ani de experienta ca cica este ca un hummer pe strada de lat si poti face ravagi cu ea mam plimbat cu 730d pentru 10 minute (sunt fan bmw recunosc>,dar masina asta ma ZAPACIT de cap are o stabilitate in curbe de nici mercedes cu al sau sistem de aplecare ale rotilor fata nu se tine de drum cat despre audi cu quatro acesta are 4 'picioare' findca cu numai 2 care adica 'iese de pe drum totusi audi este un pasat mai scump si iese din competitie va las sa visati ce vreti voi da mai bine la un 7 series
    0 0
  • daca nu atzi condus un bmw in viatza voastra de ce comentatzi?
    eu sunt posesorul unui e46 si sunt f multzumit de el iar in curind o sa il schimb cu un seria 7 model 2004 deja lam condus si mi se pare superb iar designul este inca atragator imi plac f mult... cit despre modelul nou de seria 7 sincer ma asteptam la mai multe schimbari ma refer la designul exterior... si totusi este o masina superba interiorul este f rafinat si pus bine la punct... fratele meu este fan mercedez dar tot timpul admira creatziile de la bmw si chiar ar vrea sa is cumpere un seria 7 tot timpul zice ca merc-surile sunt mai tari dar de cumparat nu is cumpara desi are bani dar prefera sa isi ea bmw... eu cred ca in el a mai ramas doar orgoliu de fan merc... :)
    0 0
  • intrbare
    pt cei care au postat un comentariu aiurea la bmw seria 7 ; ca seamana cu loganul ;sonata ;ma intreb si eu ati vazut in viata voastra un bmw mai de aproape sau sunteti miopi , cei care raspund de site ce parere au cum poti sa lasi sa se faca comentarii in bataie de joc ,da inteleg nu ai bani de bmw nui bai iati o caruta sau lasa mergi cu autobuzul sanatate si numai bn
    0 0
  • barbu emanuel
    bmw e tare nam cuvinte
    e cel mai dotat model
    0 0
  • salut
    intradevar ceva fff spectaculos dar la clasa aceasta au fost si raman inferiori celor de la MERCEDES
    0 0
  • valentin
    eu zic că BMW rămîne BMW întotdeauna,e adevărat că se asemănă mult cu modelul precedent dar cum am văzut că a mai scris cineva cred că sub capotă si înăuntru e cu totul altceva....dar vom vedea mai bine cînd vine pe piată
    0 0
  • alex cel mai destept
    bmw seria 7 este cel ma tare bmw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru