Recall pentru A3 si TT in SUA din cauza unor scurgeri de carburant

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Circa 10.200 de unitati Audi A3 si TT vor fi rechemate in service-urile din SUA din cauza unei potentiale probleme la nivelul sistemul de ventilatie al rezervorului de carburant.

Audi va opera un recall de 10.200 unitati in Statele Unite ale Americii pentru modelele A3 si TT din pricina unei potentiale scurgeri de carburant in cazul unor conditii extreme de condus. Astfel, modelele Audi A3 construite intre 29 septembrei 2005 si 26 august 2009, alaturi de modelele Audi TT construite in aceeasi perioada vor fi afectate de aceasta rechemare in service.

Problema este situata la nivelul supapei de ventilatie a rezervorului de carburant, care ar putea avea un arc prea slab pentru a o mentine inchisa in cazul unui stil de condus sportiv. In cazul in care arcul respectiv cedeaza, carburantul ar putea fi impins din rezervor si ar putea sa curga pe o suprafata incinsa si sa ia foc. Riscul de incendiu apare doar in cazul in care supapa de ventilatie a rezervorului este slabita si vehiculul este condus sportiv. Dealerii Audi vor repara gratuit aceasta problema pentru vehiculele suspecte prin inlocuirea supapei de ventilatie cauzatoare de probleme.

Oficialii Audi si NHTSA au subliniat faptul ca riscul de incendiu apare doar in cazul in care carburantul scurs este in apropierea unei surse de aprindere, iar scugerea ar putea avea loc doar in cazul unor situatii extreme, intalnite in conditii de condus sportiv.

Via | Motortrend

Comentarii (2)

  • george
    PANA SI ASTIA LE FAC PROASTE PENTRU AMERICANI
    Li se baga pe gat americanilor toate mizeriile fiindca astia le inghit fara prea mari greturi...
    3 1
  • Marian
    Eu as vedea problema altfel. Doar in SUA se intampla sa fie problema asta prezenta, sau doar acolo le schimba ca sunt obligati de legi? In Europa sigur nu se confrunta cu aceeasi problema? Au alt tip de supapa aici? sau alt furnizor?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru