Se intoarce Opel Calibra?

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 05.08.2009
Opel Calibra va primi un succesor bazat pe noul Astra, care va fi lansat abia dupa ce producatorul german va lansa toate versiunile de caroserie ale gamei sale compacte.

Opel va crea succesorul lui Calibra pe platforma Delta de la GM, aceeasi folosita la crearea noului Astra. Fanii Opel vor trebui sa astepte insa inca cel putin doi ani pentru lansarea noului Calibra, deoarece producatorul german va lansa intai versiunile estate si cu trei usi ale lui Astra, precum si un nou Zafira. Opel va lansa ulterior Astra OPC si Astra Cabrio, urmand sa introduca apoi si modelul Calibra in gama sa.

Design-ul acestui model va fi preluat in mare parte de la Opel Astra si, posibil, de la conceptul GTC. Principalele diferente dintre Astra si Calibra se vor situa la nivelul siluetei plafonului, care va fi mai alungita si le va da privitorilor impresia ca masina "taie" aerul din jurul ei, amintind de vechiul Calibra, care era cel mai aerodinamic coupe din lume la momentul lansarii.

Englezii de la AutoExpress au realizat deja primele imagini prelucrate digital ale viitorului Opel Calibra, iar fotografii spion au surprins prototipul noului model in timpul testelor. Desi sasiul modificat al lui Calibra a fost ascuns sub o caroserie de hatchback, modelul prezinta un ecartament marit si un ampatament modificat, elemente care nu pot fi deghizate de caroserie.

Via | AutoExpress

Comentarii (16)

  • Calibra
    Dupa parerea mea, este doar imaginatia unuia care nu se pricepe. Nu are nicio noima masina asta. Au luat fata de la Astra I si i-au taiat spatele. Sunt 100% sigur ca nu va arata asa Calibra.
    7 0
  • sdfsdfd
    sdsdfsd
    Astra cu 3 usi si GTC sunt una si aceeasi masina. Poate vroiai sa spui OPC aici :
    "Abia apoi Opel va lansa Astra GTC si Astra Cabrio, urmand sa introduca modelul Calibra in gama sa.".
    6 0
  • @sdf....
    Corect.

    Multumesc pentru sesizare.

    Incearca si tu un username mai inteligibil pe viitor.
    2 6
  • DADADADA
    Americanii de la Opel nu se lasa ........
    0 2
  • Legenda revine!
    Calibra turbo 2.0L 4x4 este legenda.Are o aerodinamica de invidiat si acum.toata stima pentru masina asta.
    Sper sa nu o strice ca in pozele de mai sus
    4 1
  • WTF!!
    Cum adica americanii de la Opel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 1
  • of...
    lasa gogo, Alex vorbeste doar sa se afle in treaba... Arata sincer penibila masina... sper sincer sa nu arate asa. Calibra era bazata pe platforma mai mare, de la vectra... de ce sa arate acum ca un hot-hatch? Ma indoiesc... si raman cu speranta ca macar masina asta sa-si pastreze caracteristicile care au facuto cunoscuta si la generatia urmatoare...
    2 1
  • Calibra-T
    Doamne ce masini formidabile Calibra. Doamne ce motorizari, cata fiabilitate si cata sportivitate. Inca ma sui in Calibrele prietenilor si ma simt ca la curse, si cum a zis si JIJI mai sus 2.0 4x4 Turbo este legenda si inca VIE.

    Succes Opel, o marca cu adevarat de TOP cu masini fiabile intoate perioadele existentei.
    5 1
  • CALIBRA
    SPER SA NU ARATE ASA IN FINAL. OPEL AR MAI DA O "LOVITURA " SUB CENTURA LUI CALIBRA. AM AVUT SI EU CALIBRA SI INAINTE O MANTA ( DOAMNE CE MASINI) SI AR FI PACAT SA SCOATA UN MODEL CARE NU ADUCE CU NIMIC DIN VECHEA CALIBRA
    3 0
  • :D
    Cum am mai spus si sus, NU CRED si nu concep sa arate asa.

    In pozele alea eu un mix de Astra I in fata, cu prizele de aer de la GTC Concept prezente acum si pe Insignia OPC, au mai aplicat niste proiectoare, ca de, Insgnia OPC nu le mai are.

    Iar in spate, au modificat o schita tot prost facuta cu Astra I Cabrio in viziunea unuia care nu avea ce face cu Photoshopul.

    Mai bine ar arata asa: http://img407.imageshack.us/i/calibra2011.jpg/ sau asa: http://img25.imageshack.us/i/calibra2011front.jpg/
    3 0
  • Bijuterie
    in primul rand multumesc tuturor pasionatilor de OPEL pt. cuvintele de lauda deloc ireale. Se stie de la bun inceput pana in ziua de azi ce masina reusita a fost este si va fi CALIBRA. Binenteles, ca orice autoturism are si dezavantaje(nici o masina nu va fi perfecta 100% pt. intreaga omenire) dar minore pt mine. Pt altii poate mai mult. Ca posesor, inainte visator ma declar mai mult decat incantat ca detin o Calibra. Nu vreau sa lungesc comment-ul cu povesti. E o masina senzationala, robusta, fiabila si sincer foarte ieftin de intretinut, mai putin la consum, dar....MERITA!
    4 0
  • @Radu
    Pareri despre poze de sus gandindu-te la masina pe care o ai? Ai vedea-o aratand asa?
    1 0
  • Stelian_Opincariu
    e ciudata dar imi place....................
    1 1
  • valentin
    calibra
    Daca viitoare calibra nu va fi bazata pe platforma Insigniei ,devenind astfel un Cupe "Mare" cum a fost si generatia trecuta , parerea mea e ca va fi un Fiasco, nu m-ar mira sa o vanda si cu motorul de 1.4 90 cp .....yak, ar sterge din farmecul legendei
    2 0
  • Etienne
    Asa NU!
    Destul de "subtire" proiectia pe calculator a Autoexpress. Sper sincer ca nu va arata asa Astra Coupe, actualul GTC avand un design mult mai frumos.
    1 0
  • @jondaniel
    Imaginile prelucrate pe calculator fara a avea o idee concreta mi se par jenante. Intelegeam sa proiecteze careva o masina anume care nu a existat sau care nu exista pe piata, ori macar sa incerce sa adopte liniile unui vehicul cunoscut de toata lumea pt. a ne putea exprima parerea. Pozele acestea ma lasa rece si dezamagit. Calibra NU TREBUIE SA ARATE ASA. Pozele aparute acum 1-2 ani mai aduceau a ceva calibra. Astea NU. TOtusi am incredere in inginerii de la OPEL ca vor realiza un model care sa nu dezamageasca predecesorul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru