Şeful Ferrari: "Nu vom construi SUV-uri sau maşini electrice"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.04.2012
Luca di Montezemolo, şeful Ferrari, a declarat că nu va dilua spiritul mărcii cu un SUV. Ipoteza unui Ferrari electric a fost eliminată rapid pe fondul autonomiei scăzute a unui asemenea model.

Luca di Montezemolo, şeful Ferrari, a infirmat din nou posibilitatea dezvoltării unui SUV sau a unui vehicul electric la uzina din Maranello, anunţă americanii de la Wired. În timp ce un vehicul electric de la Ferrari ar fi imposibil în contextul tehnologiei actuale a acumulatorilor destinaţi acestor vehicule, un SUV Ferrari ar dilua marca şi i-ar schimba spiritul. Întrebarea referitoare la posibilitatea dezvoltării unui vehicul electric a venit în contextul dezvăluirii unui tren de propulsie hibrid pentru viitorul supercar al mărcii din Maranello, sistemul HY-KERS, prezentat pe un concept expus la Salonul Auto de la Geneva.

"Ca să faci maşini electrice, ai nevoie de baterii mari. Cred în tehnologia hibridă. Vreau să construiesc maşini care să fie performante şi care să poată să meargă departe. Vreau să pot să merg de aici (n.r. San Francisco) până la New York, dacă vreau.", a concluzionat Luca di Montezemolo.

Lamborghini Urus nu va fi un SUV fără rival, lasă de înţeles şeful Ferrari, spunând că Maserati poate să realizeze un competitor al acestuia. Şeful Ferrari a declarat că inginerii săi cercetează posibilitatea dezvoltării unui hibrid plug-in, dar că tehnologia hibridă KERS va fi baza vehiculelor hibride de la Ferrari în viitorul apropiat.

Preşedintele companiei italiene a făcut aceste declaraţii în urma unei întâlniri private cu Tim Cook, CEO-ul Apple. Şeful Ferrari a ţinut şi un discurs în faţa studenţilor de la Stanford, în care a spus că atenţia pentru marcă, exclusivitatea, atenţia pentru oameni, atenţia pentru mediu şi controlul afacerii dintr-o locaţie centrală sunt fundamentale pentru succesul unei companii şi pentru creştere continuă.

Via | Wired

Comentarii (8)

  • De asta au respectul tuturor
    Pt ca au ramas o marca care tine la valorile sale si care nu s-a stricat (prostituat as zice) pt bani facand suv-uri, sedanuri sau orice altceva ce nu le este specific. Cati mai sunt ca Ferrari? Rolls Royce, Lotus, Morgan, alti cativa care produc serii extrem de limitate si ...???!!!

    Asta nu inseamna ca 911 nu este in continuare o masina exceptionala, dar Cayenne sau Panamera nu au ce cauta in gama Porsche, singurul lucru la care sunt bune este ca le aduc bani si le strica imaginea de marca exclusivista. Asta e parerea mea.
    12 9
  • Jupiter
    Ferrari
    Niciodata sa nu zici niciodata.
    13 2
  • zi zau
    Si atunci in ultimul AutoBild de ce anunta ca F70 va avea 2 motoare electrice si unul termic?

    Incet incet electrice sau de alta natura decat pe benzina o sa aiba sigur. SUVuri poate nu ca nu vor volum inca. E alta poveste.
    8 4
  • AndreiRN
    Evolutie
    Nu o sa fie presedinte pe viata oricum asa ca ......
    6 1
  • Ferrari
    Nu degeaba este una din cele mai iubite marci auto din lume.Ferrari a fost si a ramas un etalon in clasa supercar-urilor.
    @Calingura: F70 va fi un model hibrid cu tehnologia HY-KERS deci nu unul pur electric
    8 3
  • gigi becali
    pt cei care aveti o parere buna despre ferrari accesati linkul de mai jos
    http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CDoQFjAB&url=http%3A%2F%2Fjalopnik.com%2F5760248%2Fhow-ferrari-spins&ei=7oyZT-K-IdHjtQbf1MjaAQ&usg=AFQjCNFBh4SddRp_Py_GD2XL4MFAxqVwRQ&sig2=_UU3VguhHzlTd95WzkYVIg
    3 3
  • Calingura
    denon
    Ti se pare ca am scris ca ar fi electric?
    Am spus doar ca pentru unii care au deja un picior in barca sunt cam siguri ca vor sta pe mal vesnic.
    0 0
  • sa speram... oricum e o marca care nu va muri nicioadata si sigur nu vor avea nevoie sa se "adapteze" pietii. cum a zis denon, Ferrari este un punct de referiment in lumea masinilor sportive
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru