Ultima Ora: GM vinde sau inchide Hummer

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 03.06.2008
Rick Wagoner, CEO GM, a anuntat ca gigantul auto va inchide patru fabrici si ar putea renunta la Hummer.

Esential

4 facilitati de productie ale General Motors vor fi inchise.

General Motors a anuntat astazi planurile de restructurare pentru viitorul imediat. Gigantul american a socat pe toata lumea cand a dezvaluit ca va inchide nu mai putin de patru facilitati de productie din SUA, Canada si Mexic. Mai precis, GM va inchide patru fabrici care produc SUV-uri si modele pick-up.

Anuntul a fost facut chiar de CEO-ul GM, Rick Wagoner (foto), care a vorbit intr-o conferinta de presa, inaintea intalnirii anuale a actionarilor, programata la Delaware. Boss-ul GM a lasat sa se inteleaga ca viitorul brandului Hummer este incert.

Wagoner a precizat ca nu s-a luat inca o hotarare, dar este posibila o vanzare sau mai mult chiar o inchidere a marcii producatoare de modele gigant. GM a anuntat ca in continuare strategia de piata va fi axata pe raportul existent intre cresterea pretului la benzina si cerintele clientilor.

GM va impune marcilor aflate in patrimoniul sau productia de modele mici si renuntarea treptata la platformele mari. Rick Wagoner a mai spus ca capul de pod al strategiei GM in urmatorii doi ani se va baza pe lansarea si productia noului Chevy Volt si a noului model mic semnat de Chevrolet.

Facilitatile de productie inchise de GM sunt localizate in Ontario, Ohio, Wiscoinsin si Mexic. Costurile salvate de GM prin aceasta masura se ridica la 1 miliarde de dolari pe an, iar costurile totale ale gigantului auto vor fi reduse din 2010 cu 15 miliarde de dolari pe an, conform CEO-ului. Din pacate, Rick Wagoner nu a dat detalii despre ce se va intampla exact cu marca Hummer.

Via | Chicago Tribune  

Taguri: Chevrolet, Hummer, Volt

Comentarii (5)

  • patrasca
    Gramatica
    "spus ca capul de pod" =))
    0 0
  • GAZ va fi noul proprietar
    Producatorul rus de automobile GAZ si-a declarat interesul pentru Hummer. GAZ este detinut de catre cel mai bogat rus,Oleg Deripaska care detine si 5% din GM.
    0 0
  • giulai
    sa-l ia rusii
    Este bine sa ia rusii toate tractoarele si papucii (pick-up) americanilor. Sa le doteze cu instaltii GPL ca polueaza mai putin. Oricum cererea pentru Suv-uri inca este in crestere. Intreaba orice est european ce masina vrea...jeep-uri nene..jeep-uri....
    0 0
  • silviu
    Romanii sunt de vina!
    Cand au auzit americanii ca Vardie a scos H3 ca fiind cel mai tare tot-teren din lume, s-au hotarat sa-l scoata pe piata... sa-l faca de ras!!!
    0 0
  • Cosmin
    Au intrat in cursa si indienii
    Dupa GAZ au intrat pe fir si primii 2 constructori de automobile din India,TATA si Mahindra&Mahindra.Pentru GM este un lucru pozitiv deoarece fiind mai multi concurenti pretul final va fi mai mare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru