XC60, viitorul crossover Volvo, debuteaza la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.01.2008
Volvo pregateste debutul pe piata crossover-elor cu noul XC60, solutia suedeza impotriva BMW X3 si VW Tiguan.

Esential

3.2 litri va avea unitatea V6 care va propulsa versiunea de top pe benzina a viitorul crossover suedez.

Volvo tinteste mai nou piata crossover-elor care a inceput sa creasca considerabil in ultima vreme in Europa si Statele Unite. Concurenta se anunta foarte stransa pe aceast segment, Volvo urmand sa se lupte cu actualele BMW X3, Mazda CX-7, Nissan Qashqai, VW Tiguan, Land Rover LR2 si viitoarele Audi Q5 si Mercedes GLK.

Constructorul suedez va face primul pas in acest sens chiar in aceasta primavara la Salonul Auto de la Geneva, unde va prezenta un concept care prefigureaza viitorul crossover, botezat XC60. O versiune de productie va fi gata sa intre pe piata chiar la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2009.

Suedezii vor opta pentru o unitate de 1.8 litri, una supraalimentata de 2.5 litri si un V6 de 3.2 litri in cazul versiunilor pe benzina. Fanii dieselului se vor bucura de prezenta a doua unitati, una de 1.8 litri si una de 2.3 litri.

Ramane de vazut daca viitorul crossover suedez va duce mai departe reputatia constructorului scandinav in materie de siguranta, pe acest segment de piata Nissan Qashqai fiind liderul absolut la acest capitol.

Comentarii (3)

  • me,myself and i
    XC60
    Interesant ! Parca spuneau ca nu vor mai dezvolta nimic pe piata SUV-urilor din motive de costuri .
    0 0
  • logan cross-MotherFucker-over
    Bai tata, Nissan KashKai ala, e lider doar pt ca e ieftin, asta pana o sa faca Stroe cu francezii lui Loganu Cross-caruta, si atunci o sa-l laudati pe el ca a luat fata la X3 si GLK...fiti mai obiectivi....ca o sa vada manelistii burtosi articolu' si o sa vrea si ei KashKai d-ala
    0 0
  • ha?
    Auzi... lider ca e ieftin. Looooooook again nea Gica. Ala numai ieftin nu e.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru