16.000 de kilometri în 11 zile cu Sandero Stepway

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 26.06.2010
Jurnalistul Vitoldas Milius a realizat un test de anduranţă cu Dacia Sadero Stepway reuşind să parcurgă 16.000 de kilometri în 11 zile şi 16 ore.

Jurnalistul lituanian Vitoldas Milius a reuşit să parcurgă un traseu de 16.000 de kilometri în doar 11 zile şi 16 ore la volanul lui Dacia Sandero Stepway. Aventura lituanianului a început în oraşul portughez Cabo da Roca şi s-a încheiat la Vladivostok, oraş situat la extremitatea sud-estică a Federaţiei Ruse. La plecarea din oraşul portughez, jurnalistul lituanian şi-a propus să parcurgă cei 16.000 de kilometri în 15 zile, însă călătoria alături de Dacia Sandero Stepway s-a încheiat mai devreme.

Vitoldas Milius a reuşit performanţa să conducă mai mult de 1.000 de kilometri pe zi, în condiţii meteo dificile şi pe drumuri care au pus la grea încercare calităţile modelului de la Mioveni. Dacia Sandero Stepway pentru care a optat jurnalistul lituanian dispune de propulsorul de 1.6 litri MPI care livrează 90 de cai putere. Maşina nu a suferit modificări speciale pentru această călătorie, excepţie făcând înlocuirea anvelopelor înainte de traversarea Siberiei.

În cele 11 zile şi 16 ore, Vitoldas Milius a traversat opt ţări, trecând prin Portugalia, Spania, Franţa, Germania, Polonia, Lituania, Letonia şi Federaţia Rusă.

"Călătoria a fost foarte interesantă din toate punctele de vedere, dar încă mai am nevoie de timp ca să îmi dau seama de reuşita mea. O parte a călătoriei s-a desfăşurat pe teritoriul Europei, care cu greu mai poate impresiona, însă traversarea Rusiei este un lucru unic. Acum nu mi se mai pare nimic înfricoşător în legătură cu teritoriul Rusiei. Am auzit o mulţime de poveşti de la alţi călători şi, mai mult sau mai puţin ştiam la ce să mă aştept", a declarat la finalul aventurii Vitoldas Milius.

"Cred că această distanţă poate fi parcursa într-un timp mai scurt, deoarece la începutul drumului am rămas o zi în Lituania. Mai mult decât atât, mai puteam câştiga timp de pe urma opririlor de peste noapte, dar nu am vrut să îmi asum riscuri şi am vrut să îmi fac acest sejur cât mai confortabil.

Însă, pe de alta parte, era riscul să nu trec linia de sosire. Dacă cineva doreşte să repete această călătorie, să o parcurgă în timp mai scurt, sau să foloseasca aceeaşi rută, le-aş putea oferi sfaturi în alegerea traseelor potrivite. Şi nu îmi este teama ca altcineva să îmi depăşească performanţa", a completat lituanianul.

 

Comentarii (43)

  • Carlos
    wow!
    lituanianul a acoperit aproape jumatate de glob in 11 zile? bravo lui !
    Dacia face MASINI FIABILE la un pret fara concurenta, tocmai de aia are atatia clienti multumiti... iar latraturile contestatarilor vor deveni in timp din ce in ce mai stinse. Dacia va spulbera rand pe rand miturile confectionate de ei.
    75 32
  • cosmin
    dacia
    Da sint multi romani care scriu despre dacia.
    Nu pricep ca o dacie nu se vrea un BMW/Audi ci o masina destinata unor oameni care au trecut de virsta figurilor sau nu se afla in pozitia de a face figuri.
    E o masina pragmatica cu un raport corect pret/calitate.
    Citi dintre astia isi permit un BMW/Audi nou?
    Citi isi fac reviziile la service autorizat?
    Le fac la nea Bebita in spatele blocului.
    51 6
  • Daca Ai Cap Iei Altceva
    am sandero de aproape 2 ani. in masina intra inca apa pe la usi, apare rugina in anumite puncte dupa doar 1 an, extrem de zgomotoasa, consum mare, consumabile si piese destul de scumpe din reteaua de dealeri. probleme majore nu am avut insa , mecanic vorbind. dar e foarte stresant sa fii posesorul unei dacii. si serviciile post-vanzare sunt varza, ca doar suntem romani. :) nu te gandi ca ai garantie pt ceva. inainte de a merge la service, fa-ti planul de bataie si citeste toate legile privind protectia consumatorului. vei avea nevoie de ele. enjoy DACIA!
    43 49
  • @leo
    Ce? ai vrut sa ne insiri miturile confectionate de romani? Asa incepe fiecare comentariu rautacios despre Dacia: cu o minciuna. A ta se numeste "am sandero de aproape 2 ani". Oricum, interesanta tentativa
    42 18
  • as21ro
    @leo
    daca aveai cap, te documentai inainte sa postezi..Am logan de aproape 6 ani.Am un puct de rugina la preg, dar din cauza mea ca am lovit pragul intr-un maldar de gheata...in rest se comporta si merge perfect! P.S. am aproape 105K cu ea si trebuie intradevar sa schimb "bucsaraia" pe fata...pana acum am scgimbat o planetara si un rulment pe spate.Planetara 400ron si rulmentul 40ron.Manopera am facut-o singur.In rest doar consumabile....Apropo, si eu imi doresc un Audi,Mercedes,BMW, etc, dar momentan asta imi permit si eu zic ca e de ajuns...
    51 10
  • cumpara, daca nu crezi
    @cosmin 100% de acord.
    eu spun doar ca mentalitatea asta (masina ieftina pentru a te duce de la a la b si atat) o are si dacia, conducerea. de aici lipsa de respect pentru client.
    @cs nu te cunosc, nu ma cunosti. dar daca vrei sa stii mai multe, intra pe sanderoforum si ma gasesti usor ;) am sandel de AG. si crede-ma ca ce zic eu nu e mit. daca ai o varsta care nu ti-a permis sa cunosti prea multe, mai intreaba in stanga si in dreapta.

    aveau dreptate ...pana la "de ce nu vrei tu logan"
    sfatul meu pentru tine si aia ca tine: cumparati dacia. sincer. macar sa avem si noi economie de piata. si reviziile sunt ok ca si costuri de manopera. ce conteaza ca mai scapa un mecanic lichid de frana pe carosierie, ca mai zgarie cu gheata un panou interior, ca uita sa-ti mai puna un surub la bara de protectie ....etc. las ca e masina ieftina! tu, posesorul, oricum nu te plangi ca te astepti la astfel de tratament pe banii dati....
    21 22
  • as21ro
    corectare
    "Am un PUNCT de rugina la PRAG..." "pana acum am SCHIMBAT o.."
    6 7
  • @as21ro
    mergi la oftalmolog
    am scris ca n-am avut probleme tehnice. rugina de care vb, e caz real. poti sa intri pe forum sa citesti la cati se manifesta . inainte sa postezi era mai bine;)
    8 14
  • Carlos aka cs
    @leo
    Lasa vrajeala cu forumurile, ca pe internet oricine poate fi oricine. Eu pot sa-ti spun ca lucrez la Renault si sunt ulta calificat in meseria mea; poti sa ma crezi poti sa nu ma crezi. Eu aleg sa nu te cred pe tine, pt ca de-a lungul anilor am discutat cu mii de clienti Dacia si cunosc mult prea bine ce e mit si ce e realitate la Dacia. Poate pacalesti un novice, insa eu stiu cat de departe pot ajunge minciunile disperate ale unor specimene ca tine...
    32 15
  • frumos
    Marketing
    10 10
  • daciot
    vremea
    La urma urmei cine vrea sa isi ia dacie isi ia, cine nu, isi ia masina....
    14 21
  • @leo
    De cand merg eu prin service-urile Dacia (si merg de mai mult timp de cand ai tu Sandero) nu am auzit de apa in Logan sau Sandero, cu conditia sa nu fi fost avariata, etc.
    28 7
  • dacia
    si dupa ce a parcurs acest traseu a mai putut fi folosita,sau a dat-o la remat?
    6 20
  • paraleo
    @leo
    Daca ai cap foloseste-l, daca nu-l folosesti da-l de perete.
    21 5
  • criticati detoate pt toti....
    in loc sa ne mandrim ca DACIA scoate un model(sau mai multe)destul de fiabil cu o tehnolodie destul de noua si la un pret 'unic' in lume voi va gasiti sa comentati ca DACIA asa si asa.......
    vor fi AUDI/BMW si alti peste DACIA cu mileni da asta e.......
    de fapt toata romania este la vreo 3 ere glaciare departare de restu lumi.....da asta este ........
    DACIA a ajuns dintr-un constructor 'anonim' intr-unu cu o valoare si importanta internationala ......cel putin pe timp de criza........
    DACIA RULZZZZZZ......momentan....
    27 7
  • tzenu_bmw
    in loc sa ne mandrim ca DACIA scoate un model(sau mai multe)destul de fiabil cu o tehnolodie destul de noua si la un pret 'unic' in lume voi va gasiti sa comentati ca DACIA asa si asa....... :)))))))=)))) un pret unic???adevaru este k un Duster de 18000 euro are un pret unic de mare.
    6 25
  • Carlos
    @vasi
    da, o foloseste pentru taxi ! insa eu am inteles ca a inceput sa-i placa sa curete rusii torpilati de pe capota masinii... zice ca-i tot apareau in cale prin Siberia... acum vrea sa-i monteze un plug si sa reediteze performanta, dar de data asta cu vodca in rezervor ca cica-i mai curata ca benzina rusilor

    acum serios vbind, cred ca romanii manifesta o aversiune fata de toate brandurile romanesti din reflex, din frustrarea anilor comunisti in care numai astea erau... iar acum se pare ca s-a transmis si la progeniturile lor

    ps:ma cunosti?
    25 6
  • @varu
    Colegu, daca un duster diesel 110cp, 4*4, esp, piele.... e scump la 18000, vezi ca a scos vw pe piata tiguan cu fantasticul motor 2tdi de 110cp, 4*2,... la incredibilul de mic pret de 26000 iepuroi.Asa ca fuguta la dealerul vw ca poate pana maine epuizeaza stocurile,,,,,,,,
    19 7
  • dacia
    sunt bune si daciile dar nu le comparatzi cu audi si nici cu alte marci de mare valoare
    5 7
  • Marius
    Romanu' tot cioban mioritic
    Am mai postat si eu chestiuni pro si contra Dacia.
    De la o varsta insa, inveti sa fii pragmatic. Asa ca, in ce ma priveste, tot avem un avantaj cu masina asta low-cost a frantujilor. Macar are un pret corect, iei o masina noua si iti faci treaba cu ea. Nu trebuie sa ai pretentii la banii astia ("saracu' e si-al dracu"), iar cazurile in care se spune ca s-a defectat nush ce sau ca intra apa in ea - asta e fratica, se mai intampla la produsele de volum. Cui nu-i convine, sa-si ia Bentley sau Rolls Royce la comanda, si sigur nu-i va intra apa in masina dupa o ploaie. :P

    Si ca sa vedeti ca nu stam chiar atat de rau cu Dacia:
    1.Occidentalii o cumpara, in special ca a doua masina, si nu le mai e rusine cu ea. In schimb, noi suntem mai dati dracu putin, mai cu cucu mare.
    2.Rusnacii si acum merg cu niste Lazi nenorocite, adevarate relicve auto. Si tot nu-s asa de pretentiosi ca noi.
    9 2
  • @varu @werewolf3
    Duster cu toate optiunile de siguranta si confort incluse= 17.220 euro
    NU EXISTA Duster de 18 mii euro... Duster incepe de la 10.500 euro cu TVA si ajunge pana la 15.600 euro in versiune Laureate. Cu toate extra-optiunile incluse poate ajunge pana la 17.220 euro. De unde 18 mii???
    20 5
  • 11 zile sau 11 luni
    bai, voi sunteti siguri ca a durat doar 11 zile? am observat si eu in poze ca masina are placute de inmatriculare diferite. unele rosii in zonele inzapezite si unele normale in zonele uscate. si nu-mi spuneti sa si-a luat numere de inmatriculare provizorii in Rusia ca doar a petrecut in jur de 6 zile pe acolo. oricum dubioasa povestea.

    si mai sunt curios cine l-a sponsorizat. printre stickere, furnizorul de pneuri are alocat cel mai mare spatiu. in concluzie a pompat cei mai multi bani. omu spune ca a schimbat doar pneurile in rusia. cine a platit benzina? Dacia? pana acum Dacia-Renault pare sa fie cel mai mare beneficiar de publicitate.

    O fi mers cu uleiul din fabrica 16.000 km?
    7 16
  • c
    daca dacia a ajuns o marca "de renume international" cum ziceti voi de ce in afara europei se vinde sun sigla renault????tot criticati marcole nemtesti ziceti-mi care din constructorii germani mai face lucru asta??
    2 16
  • @k_a_t_a
    nu mai comenta de numerele provizorii atat timp cat nu cunosti legile din tarile respective. si nu inteleg ce te freaca pe tine grija cine l-a sponsorizat pt calatorie...
    ps: uleiul Dacia la 1.6 mpi se schimba la fiecare 20.000 km, deci nu vad ce te miri ca a mers 16.000km cu aceleasi ulei.

    @je
    constructorii germani nu detin o marca low-cost care sa se fi ridicat atat de repede precum Dacia.... Dacia este marca auto cu cea mai rapida crestere a vanzarilor pe piata europeana. Succesul e incontestabil, indiferent ca poarta sigla Dacia sau Renault. Produsele sunt aceleasi.
    Pe anumite piete a fost nevoie sa se comercializeze sub sigla Renault pt ca Dacia nu inspira incredere in acele momente de inceput.
    In prezent, un Logan/Sandero poate fi identificat de oricine, indiferent ce sigla poarta. Asta-i nivelul de popularitate la care s-a ajuns.
    19 3
  • Astia care comenteaza despre Dacia se cred mari inteligenti. Sa va spun eu ca ati fi cumparat-o toti astia care comentati daca era sub sigla VW. Si inca ceva, de ce credeti ca Vw a rasturnat-o la 60 km/h (sau cat era) din cauza ca este o masina rea sau ca au vazut-o ca pe o concurenta?
    5 5
  • Carlos
    @Husdu
    Ce a facut vw?!! ce dracu tot aberezi acolo ba baiatule?! daca era sub sigla vw, Dacia se chinuia cu SDI-uri si motoare in 3 cilindri neechilibrate, plus alte rebuturi din curtea VAG... clar nu ar fi avut succesul care-l are in ziua de azi. Ar fi avut situatia financiara jalnica a celor de la Seat, poate si mai rau...
    14 3
  • e cea mai ieftina si majoritatea romanilor nici asta nu si-o permit. sau intr-adevar dupa 30 de ani de munca si bani pusi cu greu la economie ar trebui sa te pleci in fata conducerii ca iti permiti un Logan. Traiasca Logan!!!!!!!!!! multumim fanilor. in tara noastra oamenii sunt ultima piesa ca importanta.
    5 11
  • @Automarket:
    In titlul newsletterului primit pe email de la voi spune ca 18.000km in 11 zile. Cum este? 16.000 sau 18.000Km?
    Probabil ca 16.000!
    3 0
  • COCALARU SEF
    Pt: tzenu_bmw si alti frustrati
    Ba, baieti! Stiu ca nu cititi, ca nu aveti cunostinte generale, ca nu pricepeti multe din jurul vostru si ca nu aveti habar de mecanica masinilor (electrica, electronica, tapiterie, etc.) dar trebuie sa va laudati cu masinile furate (din bugetul statului) de catre taticii vostri
    Totusi mie a inceput sa mi se defecteze reteaua cand deschid si vad ceea ce scrieti voi aici cu scrijelituri pe piatra.. Ca sa nu mai imi cada netul, va rog frumos sa nu va mai atingeti de calculator. Oricum, nu pricepeti nimica!!!!!!!!!!!!!!!!!
    10 0
  • :)
    dacie e tot dacie
    2 10
  • eu lucreaza la Reno
    orice ar fi actiunea lituanianului e impresionanta, cu sa fara ajutorul celor de la Dacia-Renault. intrati si cititi povestea direct de pe site-ul lui. e scris pe botul masinii. Oricum raman la parerea ca este o actiune de publicitate sponsorizata de Dacia Renault. Omu e redactorul sef al publicatiei AutoBild Lituania. Din asta traieste, spaga de la companiile auto. Daca e asa cum povesteste el, acelasi drum mergea facut cu oricare masina de pe piata (hai sa zicem ca cu siguranta cu oricare alta cu garda la sol mai mare sau egala cu cea de la Sandero Stepway).
    7 12
  • Vali Tache
    tachefoto
    Nice!
    3 1
  • pentru unul intitulat "eu"
    n-am pt ce sa te invidiez omule. esti prea prost pentru lumea asta. pupa-i in continuare in cur pe francezi.
    1 14
  • DACIA
    Asa se face DACIA: http://www.youtube.com/watch?v=lD25Yj8LSA4&feature=player_embedded
    2 4
  • mai mai
    of of
    Pai domnule Snk dumneata ai vazut aburii de votca din gura practicantului de moscova....bai asa ceva nu se face la mioveni judetul arges tara romania....ai observat mersul tovarasesc al tovarasului maistru de service-ul din moscova...e un film facut la rusia in service-ul fabricii renault...ei inca sunt in spatele nostru...cu mult...ah si trebuia sa vezi ca ii renault sandero...si loganul din fata are sigla de renault...da pe zoom...
    oricum trebuie sa multumim partidului ca avem si noi cu ce ne mandrii, munca cincinalului de la mioveni a dovedit faptul ca avem ingineri si maistri iscusiti si priceputi. Bravo dacia, sunt posesor de logan si sandero, nu am nici apa nici broaste, praf am avut dar am pus filtru iar in rest pace si armonie. Apropos am cu loganul 450 de mii de km...de pe la 200 de mii a inceput sa bata una alta pe ea dar in motor nu am umblat decat curelele...asa ca daca eu am rugina pe ea are si ungaria mare.
    8 2
  • sandero stepway e 9.200 euro
    eu nu m-as hazarda atat in a spune ca orice masina ar fi putut face traseul asta de 16.000km fara probleme tehnice si tocmai asta-i remarcabil la o masina de 9.200 euro cum e Stepway
    10 3
  • @toti care se simt
    ca tot s-au grabit multi sa "dea cu bata" daca n-au argumente - tipic pentru unii - va postez un link . poate asa va convingeti. n-am nimic de demonstrat, doar ca mi-e sila de aia care ridica atata in slavi dacia. da, e o masina ok, dar putin dai si putin face. mi-am dat seama dupa ce am cumparat-o.nu sunt eu prea pretentios, dar macar respectul aluia de la care o cumperi sa il ai - ca nu ti-o da mocca. asta ma deranjeaza cel mai tare. apropo, e de vanzare 5700 18k km, daca e cineva interesat, ca tot vad ca sunteti impatimiti :)) - unii dintre voi.
    http://www.youtube.com/watch?v=DXmU7bD0M5w&feature=related vezi de la sec 30 inainte si uita-te si la filmul 4 ca chiar merita.
    3 9
  • automarket cenzureaza
    vii cu argumente si...adio. lingai
    1 6
  • @carlos
    adevarul doare? crede-ma ca daca vor sa stie adevarul se uita
    0 5
  • http://www.automarket.ro/stiri/dacia-sandero-va-deveni-cea-mai-vanduta-masina-in-franta-31566.html
    0 0
  • Carlos
    @automarket
    cacaciosilor, nu-mi lasati dreptul la replica... imi bag pula in site-ul vostru si in muistul de mai sus care lucreaza la skoda... adio
    0 1
  • bravo
    logic ca se poate in mai scurt timp, iei o masina mai rapida si inca un sofer si nu te opresti apoape de loc si reusesti, da si vorba lui...a pierdut o zi aiurea.
    si singur se poate mai bine, scazi ziua aia ai gata, sau iei o masina mai rapida
    0 0
  • Exista alternative...
    Nu va convine, luati altceva... avem showroom-uri pentru majoritatea marcilor.
    Dar cand veti vedea ca un golf costa 15k ++++ sa te tii acum ca nici polo nu poti cumpara 10k.
    Opel corsa de la 10.665E cu un motor de 65cp si cu dotari de top ( abs cu frana pe tambur)....
    Daca doriti spor.... eu cand am cumparat masina m-am limitat la o anumita suma (imprumutata chiar si cu restituire pe 3 ani), iar de sh nu prea vreau sa aud... ca stiu pe cineva cu un passat 2.0 TDI la care injectoarele au costat peste 8000RON.... NU MERSI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru