BMW ar putea lansa X4

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.06.2010
BMW vrea să exploateze apetitul publicului pentru SUV-uri sportive cu un frate mai mic al lui X6. Acesta ar urma să se numească X4 şi să fie bazat pe viitorul X3.

Succesul de care s-a bucurat X6, în ciuda poziţionării sale ciudate în segment şi a designului să controversat, îi fac oficialii BMW să creadă că este loc şi pentru un frate mai mic al acestuia, botezat X4. Primele speculaţii susţin că viitorul model va fi dezvoltat pe platforma viitorului X3, de la care va împrumuta şi motorizările şi componentele tehnice de ultimă generaţie.

Un eventual X4 ar urmă să se adreseze publicului care îşi doreşte un vehicul sportiv, cu o poziţie la volan ceva mai înaltă, axat mai mult pe performanţă şi mai puţin pe un spirit practic. Preţul va fi, bineînţeles, mai mic decât cel al fratelui X6. Modelul ar urma să fie produs exclusiv în cadrul uzinei americane Spartanburg, din Carolina de Sud.

Potrivit Autocar, care cita o sursă anonimă în luna aprilie, consiliul director BMW nu a luat încă o decizie oficială, însă succesul de care se bucură acum X6 demonstrează că publicul este în continuare interesat de SUV-uri sportive.

Indicativul X4 ar putea fi însă folosit şi pe un alt model, complet nou, care va primi abrevierea SAS, de la Sport Activity Sedan.

Dupa cum o sugerează şi numele, modelul ar putea fi un sedan cu patru uşi, destinat ieşirilor în off-road, plasat undeva pe piaţa crossover-elor. Această ultimă informaţie nu pare a fi plauzibilă, având în vedere succesul pe care l-ar putea avea un frate mai mic al lui X6.

via | bmwblog

Comentarii (12)

  • s_au stricat si astia de la Bmw, scot modele identice de la mic la mare urate cu spume.

    sa nu uite sa scoata si X2 k sa aibe toata seria de strto_camile.
    19 13
  • bvv M#
    pe mine sicner ma lasa rece cand vad un x6 decat cand vad un lexus..
    6 15
  • Bravo
    Hai ca asteptam si X7, rival pt GL. Ceva de viss
    17 7
  • X4
    Absolut inutil
    11 9
  • Victor
    BMW X4
    Ce mai porcarie,tampenia aia de X6 ii anuleaza si ultimul avantaj practic al unui SUV(SAV),adica un spatiu interior mai mare,iar acum o sa faca si o masina pentru cocalarii cu bani mai putini.
    7 7
  • nimic interesant
    sper sa dea faliment bmw:X
    7 9
  • bvv baieti
    frumoase comenturi!! dar lumea tot nu intelege! daca nu e bmw degeaba!!
    0 6
  • Prea multi de X, ajunge. Faliment mai degraba dai tu nu BMW.
    5 1
  • ptr Replikate
    ce foc ai luat, esti balaur adevarat cand auzi de marca ta favorita.

    tu sa vb cand or scoate o masina mai reusita nu toate rateurile astea.
    1 5
  • cocalarii bmw
    urate ultimile modele BMW.seria 5 ce le-a mai iesit.dar restul sunt PAAA :))
    0 5
  • un nou proiect de nisa
    Daca este scumpa nu inseamna ca este inutila si sa nu uitam cat de bine se vinde X6 ( nu numai in Romania asa ca sa nu mai va aud cu cocalari, etc ) , eu cred ca deja s-a creat un trend si o sa fie un succes. Personal , mi-as cumpara un X6 sau X4 , daca as avea si suma de bani disponibila.
    4 0
  • X4
    Din moment ce X6 este un X5 orientat spre dinamica si mai putin spre utilitate, tind sa cred ca si X4 va fi un X3 mai sportiv. Si din moment ce X6 se vinde bine, de ce nu s-ar vinde si un "mini"X6?
    Sper doar sa nu fie la fel de greu ca un elefant:))
    Si cine a zis ca diversitatea nu e buna?
    La fel cum e si in finante, doar cei care isi asuma riscuri castiga mai mult decat piata:)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru