Carlos Ghosn vrea o alianta cu Daimler

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.03.2010
Analistii industriei auto sunt de parere ca seful Aliantei Renault-Nissan ar putea dori o alianta cu Daimler. Ghosn are deja un parteneriat cu nemtii pentru dezvoltarea unei noi generatii de modele de clasa mica.

Seful Aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, doreste o alianta cu germanii de la Daimler. Potrivit lui Max Warburton, un analist al companiei de cercetara de piata Sanford C. Bernstein, discutiile dintre cele doua grupuri sunt mult mai ample si avansate decat s-ar putea anticipa. Cei doi producatori de automobile au anuntat in luna decembrie a anului trecut intentia de a dezvolta modele de clasa mica.

Primele produse ale acestei aliante ar putea fi A-Klasse si Smart, care vor fi mult mai profitabile in urma parteneriatului cu cei de la Renault. Primele informatii vehiculeaza impartirea cheltuielilor necesare dezvoltarii de motoare si transmisii noi, alaturi de modificarile aferente la nivelul caroseriei. Totodata, cei de la Mercedes-Benz lucreaza la o noua platforma pentru A-Klasse, care va fi utilizata ulterior si de B-Klasse.

Se pare ca Daimler si Renault iau in calcul posibilitatea lansarii unei platforme cu propulsie posterioara pentru inlocuitorul lui Smart ForFour. Aceste informatii intaresc declaratiile lui Anders-Sundt Jensen, boss-ul Smart, care vorbea anul trecut despre o platforma cu ampatament marit pentru un posibil ForFour.

Se stie ca lansarea modelului cu cinci usi, dezvoltat pe platforma lui C-Klasse, a fost programata pentru 2005 dar mai apoi amanata. Zetsche a declarat insa recent ca lansarea unei viitoare game de modele Smart depinde in cea mai mare parte de un parteneriat solid cu un al constructor de talie mondial, iar discutiile cu Renault-Nissan au fost deja confirmate.

Via | Bloomberg

Comentarii (8)

  • Stelian_Opincariu
    Nu vrem sa auzim de asa ceva! Renault si Daimler!? Ar fii una dintre greselile fatale pt germani! Astept cu sufletul la gura noi stiri cu privire la acest subiect!
    2 13
  • "Warburton and Daimler spokesman Florian Martens weren’t immediately available to comment."

    purtatorul de cuvant de la Mercedes o fi de origine romana?!
    0 0
  • ...
    Se mai intampla lucruri foarte ciudate in industria auto,la care nu ne asteptam ! Oare ce mai urmeaza ?
    1 6
  • Opinca are dreptate! Haha!
    0 5
  • Semtex
    sunt lucruri ciudate numai pentru diletantii lumii auto.
    10 0
  • Daca accepta parteneriatul Daimler ar suferi o denigrare cumplita.
    Dar asta e evolutia se pare, nu te mai uimeste nimic; masini s-au facut acum e randul consumabilelor
    0 5
  • Bre, voi astia de mai sus, dar Audi A3 si A4 (si in viitor si A1) sunt facute pe platforma tehnica de Golf 5, respectiv Polo. Cum se face ca de lucrul asta nu zice nimeni nimc cand contesta o astfel de alianta?!
    Mie mi se pare o miscare inteligenta, Daimler va avea acces la tehnica masinilor mici si mini Renault, iar Daimler va oferi fiabilitate. Teoretic suna bine, sa speram ca si practic va fi ok.
    4 0
  • numai experti pe aici
    s-au facut toti experti in domeniul auto sa le dea sfaturi celor de la daimler
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru