Cele mai tari premiere de la SIAB (2)

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.10.2007
Automarket continua astazi lista premierelor pe care le puteti admira la SIAB 2007.

Dupa ce ieri am inceput in ordine alfabetica lista marcilor prezente cu premiere importante la SIAB si am ramas la Mercedes, astazi continuam. Pregatiti-va, acestea sunt cele mai interesante modele de la Salonul bucurestean. De la M(ini) la V(olkswagen)!

 

MINI

Standul Mini gazduieste la SIAB, pe langa clasica gama de modele ale britanicilor, o premiera care a starnit controverse si dispute aprinse intre fanii vechi ai marci si amatorii formelor noi ale modelelor Mini. Este vorba de Mini Clubman, versiunea break a simpaticului model nascut si crescut in Albion cu ajutorul celor de la BMW. Avertisment: arata mai bine decat in fotografii!


MITSUBISHI

Daca in Japonia se pregateste, pentru Salonul de la Tokyo, noul Lancer EVO X, in Romania tocmai se lanseaza oficial noul Lancer. Partea frontala va fi apreciata cu siguranta de iubitorii formelor bine delimitate ale noii generatii a modelului fabricat chiar la el acasa, in Japonia. Tot la standul Mitsubishi va veti intalni cu faceliftul minionului Colt, lansat deja din vara in Romania.


NISSAN

Desi niciunul dintre modelele prezentate de Nissan nu este premiera absoluta in Romania, Note, Tiida, X-Trail sau Qashqai vor atrage destui curiosi care vor dori sa vada gama completa a japonezilor. Nici off-roaderele Pathfinder, Navara si Patrol nu au scapat de expozitia de la Otopeni.


OPEL

Cea mai importanta prezenta la standul Opel este, fara indoiala, Astra Sedan, o versiune creata special pentru pietele est-europene intr-o tara est-europeana (Turcia). Noua versiune cu patru usi vine sa completeze imaginea si oferta gamei Opel, la fel cum o va face, pe un alt segment insa, sportiva Corsa OPC, prezenta de asemenea in premiera in Romania.


PORSCHE

Cel mai sportiv producator german nu aduce la SIAB nicio premiera importanta, desi foarte multi fani ar fi dorit sa vada, macar in preview, cel mai puternic Porsche creat vreodata: GT2. In lipsa acestuia vom fi nevoiti insa sa ne multumim cu mai "clasicele" Cayman S, Boxster S, Targa 4S, Carrera $s sau Cayenne Turbo. Oricum, nici ele nu au cum sa fie ratate de un adevarat fan al masinilor de top.


RENAULT

Noua ofensiva Renault a inceput la Frankfurt si se continua la Bucuresti prin lansarea noii generatii Laguna. Mai atent construit si mai stilat, noul model al francezilor de la Renault are atat fani cat si contestatari, subiectul de discutie fiind legat de design. Pe langa Laguna, Renault va prezinta conceptul Koleos si versiunile sportive ale lui Megane si Clio.


SEAT

Acum doi ani, nimeni nu credea ca spaniolii de la Seat se vor lansa pe piata SUV-urilor. Ei bine, acestia au facut-o acum cateva luni si, mai mult decat atat, au facut-o cu stil, Altea Freetrack este primul model de acest tip construit de iberici si reuseste sa se individualizeze clar in segment prin formele sale preluate din gama Altea. Leon Supercopa, versiunea de competitie a lui Leon, coloreaza standul Seat la SIAB.


SKODA

Noua Fabia, lansata cu fast in primavara acestui an, va primi la SIAB si o versiune dedicata celor care isi doresc mai mult spatiu interior pentru depozitarea bagajelor si pentru transportul membrilor familei. Este vorba, evident, de varianta break a lui Fabia. Logan Van va trage cu ochiul la standul Skoda, unde va trona si modelul Praktik, o utilitara provenita din Roomster si care detine capacitati importante de transport (1900 de litri).


SUBARU

Subaru va fi cu un ochi la SIAB si cu celalalt la Tokyo, acolo unde peste doar doua saptamani va fi lansata noua arma de WRC a niponilor: Impreza WRX STI.

Pana atunci, la salonul bucurestean veti putea vedea in premiera versiunea "cuminte" a lui Impreza. Pregatiti-va sa stati fata in fata cu noile forme ale (de acum) hatchback-ului nipon!


SUZUKI

Swift Sport si SX4, fratele indepartat al lui Fiat Sedici, vor fi noutatile absolute ale expertilor in miniaturi din Japonia. Suzuki prezinta la standul propriu si o versiune Swift Sport cu usi de tip fluture care va iesi cu siguranta in evidenta.


TOYOTA

Standul Toyota va va oferi o lectie live legata de sistemele hibride de pe Prius, model care implineste deja zece ani de pionierat in industria curata. In plus, iubitorii sportivelor de mici dimensiuni vor avea un aliat de nadejde la SIAB in persoana lui Yaris TS, versiunea dinamica a citadinei Toyota.


VOLVO

Suedezii de la Volvo aduc la Bucuresti XC70, crossover-ul care va incanta multi iubitori ai genului "amestecat". Derivat direct din versiunea break V70, XC70 completeaza gama Volvo cu un model capabil in off-road si foarte cuminte pe sosea. Gama XC nu se incheie aici, nordicii prezentand la SIAB conceptul XC60, a carui versiune de serie va iesi pe piata peste doi ani.


VOLKSWAGEN

Cine n-a auzit de Tiguan? Este cel mai mediatizat model al germanilor de la Volkswagen in ultimul an, a fost lansat in premiera acum trei saptamani la Frankfurt si se va bate cu SUV-urile compacte pentru locul 1 in segment. Si, evident, va veni in Romania la SIAB. Catalogul SIAB da, orientativ, un pret de pornire de sub 20.000 de euro pentru noua aparitie in gama VW. Ramane de vazut si de admirat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru