Cele mai tari premiere de la SIAB (1)

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.10.2007
Automarket va prezinta, in preziua deschiderii SIAB, cele mai tari modele pe care le veti putea vedea la Salon.

Joi incepe cel mai important eveniment auto care are loc in Romania. O data la doi ani, cele mai importante modele ale lumii si cei mai cunoscuti producatori auto trec pe verde si devin exponate si expozanti la Salonul International de Automobile Bucuresti.

De aceasta data, SIAB schimba peisajul. Dupa ce ultimele editii au fost organizate in incinta Romaero Baneasa, iubitorii masinilor vor fi nevoiti sa campeze putin mai departe pe DN1, vizavi de Aeroportul Henry Coanda din Otopeni, in incinta fostului magazin Metro. Spatiul este factorul care a determinat mutarea intregului complex expozitional cu tot cu bagaje. Corturile construite ad-hoc (nu va ganditi la corturi mici, ele fiind imense si bine construite din toate punctele de vedere) vor tine loc de sali de expozitie pentru masini iar intreaga cladire a ex-magazinului Metro se va transforma in spatiu expozitional pentru producatorii si importatorii de accesorii.

La SIAB vom vedea o singura premiera mondiala (Logan Pick-up fiind prezentat pentru prima data in public), lansarile in rpemiera ale celorlalti contructori fiind rezervate mai celebrelor saloane internationale. Vom avea in schimb parte de cateva zeci de premiere nationale, modele prezentate pentru prima data publicului din tara noastra.

Sa vedem insa ce ne rezerva SIAB din punctul de vedere al surprizelor auto. O luam alfabet, cu prima parte a premierelor de la Salon.


ALFA ROMEO

La standul italienilor vom putea admira doua dintre cele mai interesante si frumoase modele de la Salon. Alfa Brera si versiunea sa cabrio, Alfa Spider, vor tine capul de afis. Cele doua se vor prezenta ca exponate in premiera la un salon auto romanesc.


AUDI

La doar o luna de la lansarea si prezentarea sa oficiala de la Frankfurt, noua generatie a lui Audi A4 se va afla la Bucuresti la a doua infatisare internationala. Pozitia foarte buna a salonului romanesc in calendarul oficial OICA permite astfel ca iubitorii marcii germane din Romania sa poata admira noua aparitie in gama germana la scurt timp de la lansarea mondiala. Pe langa A4, Audi se va prezenta la SIAB cu ultimul facelift al limuzinei A8. Nu lipsesc nici deja clasicele A5, S5, R8 dar si minionul TT sau imensul Q7.


BMW

Standul bavarezilor de la BMW va gazdui premiera nationala a noului M3 Coupe, un model asteptat cu sufletul la gura de iubitorii din Romania ai marcii. Celelalte noutati absolute ale BMW sunt versiunea coupe a Seriei 1 si faceliftul operat recent de germani Seriei 6. Normal, restul standului va musti de modele BMW, germanii aducand la SIAB intreg arsenalul prezent deja pe piata din tara noastra.


CADILLAC

Cea mai exclusiva marca a americanilor de la General Motors isi va prezenta la SIAB intreaga gama disponibila deja spre vanzare la noi. De la limuzine de lux la SUV-uri totale, Cadillac va trece prin filtrul curiosilor de la SIAB via standul propriu. Lista e completa: STS, BLS, CTS, SRX, XLR si Escalade.


CHEVROLET

La standul Chevrolet veti putea vedea, in premiera dupa lansarea mondiala de la Frankfurt, noua fata a lui Aveo in versiune hatchback. Inlocuitorul de drept al lui Kalos va fi acompaniat de HHR, un crossover cu forme proprii pietei de peste Ocean. Celelalte noutati ale diviziei europene Chevrolet se rezuma la modelele clasice intalnite deja en gros pe sosele, cum sunt Spark, Aveo berlina sau Captiva.

Iubitorii modelelor de top vor fi insa impresionati cu siguranta de prezenta versiunii WTCC Street Edition a lui Lacetti.


CITROEN

C-crosser, primul SUV Citroen se pregateste de lansarea in Romania si isi face incalzirea la standul francezilor de la SIAB. Dezvoltat in colaborare cu Peugeot 4007 si cu noua generatie a lui Mitsubishi Outlander, C-Crosser incearca sa farmece iubitorii gamei off-road prim formele exterioare clasice ale marcii. Nici C4 in versiune sedan nu va scapa ochilor curiosilor prezenti la Salon in conditiile in care versiunile cu patru usi sunt inca foarte cautate in tara noastra. Cei familiarizati cu WRC vor putea vedea si versiunea de raliu a lui C4, pe care Sebastien Loeb concureaza in Campionatul Mondial de Raliuri in acest sezon.


DACIA

A patra versiune de caroserie a gamei Logan, utilitarul Pick-up, va fi prezent in premiera mondiala la un salon international. Desi acesta va atrage cu siguranta destui curiosi la standul constructorului roman, dacia a pregatit si alte exponate, cele mai interesante fiind noile versiuni diesel de 85 de cai ale gamei Logan. Urmariti i-ul rosu!


DAEWOO

Desi era Daewoo apune in Romania, toate modelele produse pana mai ieri la Craiova fiind acum "transferate" in contul Chevrolet, coreenii vor avea stand la SIAB. Acestia vor expune aici versiunea Euro 4 a lui Matiz si toate celelalte modele din gama inca existenta in Romania.

 

DODGE

Pe langa Caliber, care a debutat in Romania anul trecut, amercanii get-beget de la Dodge trec la ofensiva in Romania prin alte mijloace. Nitro si Avenger sunt cele doua noutati ale Dodge la SIAB, cel mai interesant dintre acestea fiind Niro, un SUV tipic american care va incanta iubitorii formelor de peste Ocean si ii va alunga pe cei carora acestea nu le sunt familiare. Oricum ar fi, Nitro nu va trece neobservat.


FIAT

A sosit momentul ca micutul Fiat 500 sa apara oficial in fata publicului din Romania. Desi va fi lansat oficial pe piata abia in primavara anului viitor, Cinquecento va reprezenta una dintre senzatiile standului Fiat la Bucuresti si in acelasi timp unul dintre modelele pentru care merita sa vizitezi SIAB. Langa 500 vor mai trona in spatiul italienilor noile Bravo si Sedici, masini cu pretentii care vor mentine sus vanzarile Fiat in urmatoarele luni.


FORD

Desi Salonul de la Bucuresti nu abunda de obicei in modele spectaculoase, standul Ford va gazdui una dintre aparitiile care au reusit sa atraga atentia la Frankfurt: Kuga. Langa aceasta va sta in prim-plan recent lansatul Mondeo si restul gamei constructorului care la urmatorul SIAB va putea fi considerat autohton.


HONDA

La standul Honda va incepe competitia hibrizilor. Apreciatul Civic va veni intr-o versiunea hibrida si va fi acompaniat de Civic Type R si de intreg restul gamei nipone: noul Legend innoit, Jazz, Accord sau CR-V.


HYUNDAI

Hyundai se va baza la SIAB pe imaginea noului i30, compacta-sora a lui Kia Cee'd, cu care imparte, de altfel, si platforma de productie. Desi nu vine cu un nume foarte inspirat, fiind asemanator lui Volvo C30 - model din acelasi segment de piata - i30 reuseste sa sparga monotonia Hyundai si sa se erijeze ca un adevarat varf de lance in ceea ce priveste vanzarile Hyundai.

Coreenii vor aduce la SIAB si faceliftul modelului Coupe dar si trio-ul de succes Tucson - Santa Fe - Terracan, care face legea in segmentul SUV.


JAGUAR

Marea noutate a standului Jaguar nu este XF, asa cum si-aar fi dorit fanii marcii, ci XJ facelift. Pentru XF - inlocuitorul lui S-Type - vom fi nevoiti sa mai asteptam cateva luni. Pana atunci, Jaguar il prezinta intr-o ultima vizionare pe S-Type dar si pe X-Type, cel mai abordabil model din gama britanicilor.


JEEP

Specialistii off-road-ului pe stil american vor veni la SIAB decisi sa isi impuna intreaga gama in fata publicului. Modelele Compass, Wrangler (in versiuni cu doua sau patru usi), Grand Cherokee si Commander stau pregatite sa atace iubitorii aventurilor pe teren accidentat.


KIA

O data cu lansarea europeanului Cee'd, restul gamei Kia tinde sa intre intr-un con de umbra. Pana sa analizam daca e bine sau nu pentru coreeni, acestia mai arunca o momeala chiar la SIAB: Cee'd Sporty Wagon, a doua versiune a gamei care a insemnat intrarea efectiva a celor de la Kia pe piata din Europa. Breakul Cee'd va sta la standul Kia alaturi de Sorento, Picanto, Cerato si de celelalte exponente ale culturii coreene.


LAND ROVER

Exponentul off-road al culturii britanice vine la SIAB cu al doilea Freelander, un SUV de lux care isi permite sa treaca peste orice obstacol, fie el fizic sau psihic. Pe langa acesta, gama Range Rover va fi echipata in premiera cu un nou V8 turbodiesel de 272 CP.


LEXUS

Daca va plac modelele create de Toyota si nu va ajunge nivelul premium al acestora, alternativa ar putea fi Lexus, divizia de lux a japonezilor. La SIAB, acestia vor prezenta versiunea hibrida a lui SUV-ului gamei, denumit RX 400h. Cu patru motoare la activ (din care trei electrice) RX 400h vine sa completeze imaginea Toyota in ochii celor care vad constructorul japonez ca pe un mic salvator al planetei dupa lansarea cu cantec a lui Prius.


MASERATI

Pe langa fetele care inconjoara de fiecare data modelele Maserati la SIAB (avem promisiuni ca si in 2007 va fi la fel), tridentul italian se lauda la SIAB cu GranTurismo, modelul care acum o luna era prezentat in premiera la Frankfurt. Marca de lux a Grupului Fiat va expune la Bucuresti si modelele Quattroporte si Spider, exclusivismul Maserati fiind deja cunoscut pentru publicul roman.


MAZDA

Standul Mazda face parte din categoria celor care nu trebuie ratate sub nicio forma la SIAB. Din doua motive. In primul rand, nu ati vizitat SIAB daca nu ati admirat formele superbe ale noii generatii Mazda 6, un model care la lansarea de la Frankfurt a reusit sa ii impresioneze pana si pe germani. In plus, niponii vor aduce la SIAB si noua generatie a lui Mazda 2, model numai bun pentru slalomurile din orasele din ce in ce mai aglomerate.


MERCEDES

Nu e o premiera, insa face parte din ceea ce s-ar putea numi coloana vertebrala a SIAB-ului din 2007. Este noul Mercedes C-Klasse, berlina germana care straluceste deja pe strazile Romaniei. In plus, AMG v-a pregatit cateva surprize la standul Mercedes. printre acestea, o versiune de top a sus-numitului C-Klasse.

Comentarii (14)

  • BMW X6 vine la SIAB??
    Stiti cumva daca va veni si BMW X6 la SIAB??
    0 0
  • Mitsubishi
    De Mitsubishi de ce nu ati mentionat nimic? Si ei vin cu un model nou pe care multa lume abia il asteapta...
    0 0
  • Zvoneru
    Slab informatii automarket.ro
    De noul model LANCER Mitsubishi nu spuneti nimic??? Va fii inaugurat la SIAB 2007???
    0 0
  • LIFEPHORM
    Mitsubishi
    Dupa cum vedeti, cei din posturile anterioare, e doar prima parte din noutati. Iar alfabetic vorbind, litera I (MItsubishi) e dupa litera E (MErcedes) care e ultimamarca prezentata aici. Asta in cursul alfabetului limbii romane! Care este!
    0 0
  • putintica rabdare
    dupa caum poate ati vazut, titlul este "Cele mai tari premiere de la SIAB (1)" Ceea ce inseamna ca vor urma probabil episoadele (2), (3), etc. Putina rabdare domnilor, si cred ca vom avea stiri si despre Mitsubishi, Seat, Skoda si toate celelalte marci ale caror nume incep cu litere de la M la Z
    0 0
  • Restu??
    De Renault,Mitsubishi??dc nu ziceti nimic??Renault vine sigur la SIAB cu Laguna 3. De ce nu spuneti nimic?
    0 0
  • seat
    Despre lanserea Seat Altea Freetrack nimic?
    0 0
  • Pesso
    tu nu citesti mai sus??
    0 0
  • Cineva
    cam rarefiata expozitia
    dar domne, Toyota nu este pe lista ?
    0 0
  • @cineva
    Ba este dom-le pe lista. P-aia de Craciun imediat dupa porc. Ca sa fie in ordine alfabetica.
    0 0
  • dc cititi titlul bine va dati seama ca astea nu sunt singurele marci care vor veni, ci "cele mai tari premiere".
    0 0
  • Circotasul Auto
    Hummer
    Hummer , l-am vazut , tot stand separat si era si un Corvette ?!
    0 0
  • toyota
    La SIAB firma Toyota este prezenta?
    0 0
  • siab
    din prezentarea anterioara am remarcat o mare lipsa de respect din partea vw pentru piata din Romania...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru