EXCLUSIV: BMW Seria 7 hibrid, spionat!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.02.2009
Fotografii spion de la Carpix au surprins un BMW Seria 7 hibrid, complet nedeghizat.

BMW a prezentat conceptul lui Seria 7 hibrid in 2008, la Salonul Auto de la Paris. Dupa lansarea oficiala a noului Seria 7, diferite exemplare ale modelului au fost surprinse in teste iar CarPix, noii nostri colaboratori pe linie de fotografii-spion, au reusit sa pozeze prototipul de teste in Germania.

Din punct de vedere estetic, nu exista nicio diferenta intre versiunile standard ale lui BMW Seria 7 si versiunea hibrida a acestui model. Pe masina putem observa doua abtibilduri amplasate pe portiera dreapta spate si pe bara spate, care mentioneaza faptul ca exemplarul fotografiat este un hibrid in teste.

Acest model va fi disponibil la sfarsitul anului 2009, si va concura cu Mercedes S 400 BlueHybrid si Lexus Ls 460h. BMW Seria 7 hibrid este echipat cu un propulsor V8 pe benzina supraalimentat cu doua turbine, identic cu cel amplasat pe modelul 750i. Acestuia ii este alaturat un motor electric care dezvolta 20 CP si 210 Nm. Puterea combinata a celor doua unitati este de 427 CP si 810 Nm.

Motorul electric este alimentat de bateria de 120 volti amplasata in portbagaj, care este incarcata direct de la trenul de rulare al lui Seria 7.

Seria 7 hibrid beneficiaza si de tehnologia BMW EfficientDynamics, care regenereaza energia de la franare, precum si de un sistem stop-start automat. In comparatie cu modelul standard, Seria 7 hibrid consuma cu 15% mai putin carburant – potrivit surselor din cadrul BMW. Trenul de rulare al acestui hibrid poate lucra in doua moduri – prin propulsarea vehiculului la viteze reduse sau prin furnizarea unor performante superioare in momentul in care modelul este supus unei sarcini mari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru