Fiat e cel mai ecologic constructor european

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.04.2008
Media emisiilor modelelor vandute in 2007 de catre Fiat depaseste mediile celorlalti constructori europeni.

Esential

137.9 grame CO2/km este media emisiilor poluante ale modelelor Fiat vandute in 2007.
141.9 grame CO2/km este rezultatul locului secund, Peugeot.
188.4 grame CO2/km este cifra medie a emisiilor pentru Mercedes, ultimul producator din topul JATO.

Fiat a anuntat oficial, in urma unui studiu complex, ca vinde cele mai ecologice masini dintre toti constructorii auto europeni. Media de emisii poluante ale modelelor vandute de italieni in 2007 se ridica la 137.3 grame CO2/km, o valoare la care nu a ajuns niciunul dintre ceilalti producatori de autoturisme in Europa.

In urma italienilor se claseaza Peugeot (141.9 g/km), Citroen (142.2 g/km), Renault (146.4 g/km), Toyota (141.9 g/km), Ford (149.1 g/km), Opel (152.9 g/km), Volkswagen (161.7 g/km), BMW (176.7g/km) si Mercedes (188.4 g/km).

"Titlul" ecologic nu este o initiativa particulara a celor de la Fiat, topul fiind facut de JATO, cea mai cunoscuta companie de consultanta si cercetare in domeniul auto. "Rezultatul acestei importante analize premiaza implicarea Fiat in cautarea unor solutii inovative pentru reducerea emisilor poluante si a dioxidului de carbon. Scopul Fiat este de a sta aproape de nevoile reale ale oamenilor. pentru asta, indiferent de deciziile Uniunii Europene, scopul nostru este de a deveni cel mai ecologic brand auto din Europa in 2012", sustine Lorenzo Sistino, unul dintre sefii Fiat.

via | Fiat 

Comentarii (5)

  • marian_bmw
    dar??????
    dar dacia unde i ?????????????????????????}
    0 0
  • cristee
    pt. marian_bmw
    cred ca ti-ai dat seama ca Dacia e proprietate Renault...
    0 0
  • emisii
    asta e din cauza ca fiat are in gama si vinde aproape numai modele mici care consuma putin (deci emit putin CO2). media asta de emisii CO2 se face pe toate masinile vandute
    0 0
  • pt unu`
    Croma nu e mic, Sedici la fel, Bravo nici el tocmai mic...
    0 0
  • emisii
    media se face pe modelele vandute (asa ca nu mai vorbi aiurea in tramvai) si pe nr de masini vandute (deci daca se vand foarte multe panda coboara media, grea logica asta)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru