FOTO EXCLUSIV*: Audi testeaza noul A7

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Inginerii Audi au fost surprinsi in timp ce testau noul A7, model care va debuta in decursul acestui an si va fi competitorul lui Mercedes CLS si BMW Seria 5 GT.

Fotografii de la Carpix i-au surprins pe inginerii Audi in timp ce testau noul A7 intr-un oras din Norvegia. A7 va fi competitorul Audi pe segmentul noului BMW Seria 5 GT si este dezvoltat, in mare parte, pe platforma noului A6. La fel ca in cazul lui A5 Sportback, noul A7 este mai putin spatios decat A6 si beneficiaza de un portbagaj cu deschidere de tip hatchback, in timp ce afiseaza o silueta de coupe. Oficialii Audi au confirmat deja debutul acestui model pentru cea de-a doua jumatate a anului 2010.

La fel ca in cazul lui A6, rivalul lui Mercedes-Benz CLS si BMW Seria 5 GT beneficiaza de platforma de aluminiu ramforsata cu otel a producatorului din Ingolstadt si utilizeaza intreaga gama de motorizari a acestuia. Unele voci anunta si o versiune hibrida a lui A7, care va debuta in decursul anului 2011 si va utiliza un motor electric alaturi de un propulsor otto.

Scopul celor de la Audi este de a aduce conceptul unui hatcback in segmentul de lux prin oferirea unui interior care ofera calitatea lui A8 pe platforma lui A6 si la un nivel de pret situat intre cele doua modele. Nisa lui Audi A7 se afla intre cea mai scumpa versiune a lui Audi A6 Avant si cea mai ieftina versiune a lui A8, intre care exista o diferenta de aproape 20.000 de euro in Germania.

Spre deosebire de A5, Audi nu va dezvolta o versiune cu doua usi a lui A7, deoarece acestia considera ca acest gen de modele au o piata extrem de mica si nu sunt pretabile pentru imaginea constructorului din Ingostadt.

*Fotografiile atasate acestui articol sunt publicate de Automarket in exclusivitate in Romania printr-un contract semnat cu o companie specializata din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul Romaniei fara acordul Automarket.ro este strict interzisa.

Comentarii (1)

  • astept sa vad jucaria pe strazi :) , din concept parea o masina frumoasa
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru